PlayStation 5: Τα δικά μας “προβλήματα” μέχρι στιγμής

PlayStation 5, PlayStation 5: Τα δικά μας “προβλήματα” μέχρι στιγμής

Το PlayStation 5 έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου ένα μήνα και ήρθε η ώρα να σας πούμε τα δικά μας προβλήματα. Αρχικά, να πούμε ότι έχουμε σχετικό άρθρο όπου μπορείτε να μας πείτε τις δικές σας εμπειρίες, όμως μπορείτε να μας πείτε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με εμάς στα σχόλια.

“Ή εφαρμογή έκλεισε”

Ναι, το γνωρίζουμε, δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά αυτό το πρόβλημα το συναντούμε αρκετά συχνά ώστε να βρίσκεται πρώτο στη λίστα μας. Η εμπειρία μας με το Call of Duty Black Ops Cold War αλλά και με κάποια backwards compatible παιχνίδια ήταν αρκετά καλή σε γενικές γραμμές και σχεδόν απροβλημάτιστη, όμως όταν συνέβαινε αυτό ήταν ότι χειρότερο.

Ιδίως σε περιπτώσεις που κάποιος παίζει ένα multiplayer match στο Cold War και ξαφνικά κλείνει το παιχνίδι είναι ότι πιο εκνευριστικό. Να σημειωθεί ότι είχαμε στην κατοχή μας το PlayStation 4 από την πρώτη μέρα και ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε συναντήσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, εκτός από κονσόλα πρώτης γενιάς που ανέβασε θερμοκρασίες μετά από… 6 χρόνια.

Δεν πιστεύουμε ότι είναι πρόβλημα της ίδιας της κονσόλας, καθώς η συσκευή ούτε ζεσταίνετε ούτε ακούγεται το ανεμιστηράκι για να υποθέσουμε ότι ανεβάζει θερμοκρασίες. Οπότε υποθέτουμε ότι ίσως κάτι παίζει με το software, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως θα το αναλύσουμε παρακάτω.

Η μπαταρία του χειριστηρίου ξεφορτίζει μόνη της

Αν και μας έτυχε μόλις 2 φορές, είδαμε τη μπαταρία του νέου χειριστηρίου DualSense να ξεφορτίζει μόνη της, όταν το PlayStation 5 ήταν σε αδράνεια. Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε κάτι τέτοιο, όμως ενώ είχαμε πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία και βάλαμε την κονσόλα σε αναστολή λειτουργίας, η μπαταρία είχε την πρώτη φορά μία μπάρα και τη δεύτερη ήταν εντελώς νεκρή.

Ευτυχώς βέβαια, η φόρτιση μέσω USB-C έγινε πολύ γρήγορα και δε χάσαμε σχεδόν καθόλου χρόνο από το παιχνίδι μας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα έπρεπε να βρούμε άλλες μπαταρίες. Βέβαια, μπορεί το λάθος να ήταν οι ενδείξεις και να έδειχνε λανθασμένα πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία, αλλά δε μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος

Μία φορά μας έτυχε, όμως ήταν προχθές σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο Black Ops Cold War (ratio 18.00). Ενώ κάναμε κανονικά εγγραφή οθόνης, όταν πήγαμε να επεξεργαστούμε το βίντεο (30 δευτερολέπτων) και να το αποθηκεύσουμε η κονσόλα επέμενε πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο.

Το θέμα είναι ότι έχουμε περίπου 220GB ελεύθερα, οπότε το να μην υπάρχει χώρος για 30 δευτερόλεπτα βίντεο δε γίνεται. Όπως και έγινε λοιπόν και μετά από επανεκκίνηση δέχεται πλέον κανονικά τα νέα screen captures, όμως χάθηκε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, αν και το πρόβλημα λύθηκε.

Mute το μικρόφωνο; Nope

Όλοι γνωρίζουν πως με ένα πάτημα του σχετικού πλήκτρου στο χειριστήριο κλείνει το μικρόφωνο της κονσόλας, ενώ παρατεταμένα κλείνει και ο ήχος. Ωραία ως εδώ. Τι γίνεται λοιπόν όταν με ένα πάτημα κλείνει ο ήχος απευθείας; Αυτό το πρόβλημα, αν και μικρό που λύθηκε με επανεκκίνηση, το είδαμε μέχρι στιγμής 3 φορές.

Σίγουρα πρόκειται για bug του λογισμικού, που μεταφράζει λανθασμένα το tap σε long-press, όμως δε θα έπρεπε να γίνεται. Βέβαια, είμαστε σίγουροι πως θα λυθεί με ένα software update του χειριστηρίου.

Μικρά παράπονα

Το PlayStation 4 είχε από τα πιο εύχρηστα λογισμικά που έχουμε δει σε κονσόλα. Απλό, λιτό και εύχρηστο. Αντί λοιπόν να δούμε την εξέλιξή του, είδαμε μία… μεταμόρφωση. Ειδικά αυτό τον έλεγχο με το PS button δε γνωρίζουμε ποιος το σκέφτηκε, αλλά πραγματικά γίνεται ένα χάος. Επιπλέον, θα ήταν αρκετά πιο εύκολο ένα long-press του PS button να βγάζει το menu απενεργοποίησης, όμως μάλλον ζητάμε πολλά.

Ένα άλλο παράπονο, που θα μπορούσε να μπει και στα προβλήματα, είναι οι cross-gen εκδόσεις. Με απλά λόγια, παίζαμε το Black Ops Cold War καμία εβδομάδα μέχρι να καταλάβουμε ότι είχαμε εγκατεστημένη την PS4 έκδοση και όχι αυτή του PlayStation 5. Δε μπορεί να μην έχει βρει η Sony έναν τρόπο να ξεχωρίζει η κονσόλα ποια έκδοση να κατεβάσει.

Αυτά λοιπόν ήταν τα δικά μας προβλήματα και παράπονα από το PlayStation 5. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με θερμοκρασίες, ενώ ταυτόχρονα η κονσόλα (έκδοση Digital) παραμένει εντελώς αθόρυβη, σε οποιαδήποτε εργασία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Πραγματικά, θεωρώ ψιλο-προβληματικό το λανσάρισμα του PS5. Για το XBOX Series X δεν ακούγονται τόσα παράπονα. Ίσως επειδή δεν έχει πουλήσει τόσο; Ή όντως δεν έχει θέματα; Το μενού του PS5 μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο, για να είμαι ειλικρινής.
Τί να πω, ελπίζω μελλοντικά να διορθωθεί αυτό το χάος. Πάντως, το XBOX One S που έχω με το τελευταίο Update που έδωσε το νέο μενού των Series, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύχρηστο.
Μιας και το PS5 δεν ανήκει σε μένα αλλά στον αδερφό μου, προσωπικά σκέφτομαι να πάω σε Series X. Μάλιστα, το σκεφτόμουν πριν καν το παραλάβει. Περιμένω να δω τί θα ακουστεί και για αυτό.

George

Μια χαρά ακούγονται και για το series x πολλά
Απλά στην Ελλάδα δεν τα λένε τόσο

karaflitsos

nope…..

Δαμιανος

Να βγαλουν οι καρμιρηδες δυνατοτητας αλλαγηςμε νεο αθορυβο ανεμιστηρα.Αυτος που βαλαν δεν ειναι ουτε 3ης διαλογης..

Last edited 3 years πριν by Δαμιανος
Nightfalls 😈

Προς το παρόν PS4 Pro και τού χρόνου πρώτα ο Θεός , αναβάθμιση σε PS5 η σέ Pro έκδοση εάν θά υπάρχει, πού θα έχουν λυθεί τυχόν προβλήματα κυρίως του software η κάποια δυσλειτουργία του hardware…

George

Δεν χρειάζεται να περιμένεις ps5 pro για να λυθούν προβλήματα (κάνει 2-3 χρόνια να βγει το pro)
Βγαίνουν ανανεωμένες εκδόσεις συνεχώς με άλλο serial number απλά δεν το λένε

Nightfalls 😈

Φίλε Γιώργο τό γνωρίζω… εάν υπάρξει έκδοση ..ο ανταγωνισμός κάνει θαύματα.. απλά πάντα στην αρχή υπάρχουν κάποιες αστοχίες που στην συνέχεια τίς περισσότερες φορές είτε βελτιώνονται είτε εξαλείφονται.. σε όλες τις εκδόσεις.

Παναγιώτης

Ενα θεματάκι που μου παρουσίασε 2 φορές μέχρι στιγμή είναι το εικονικό πληκτρολόγιο που έχει κολλήσει σε ένα γράμμα και δεν μπορεις να γράψεις τίποτα και στρώνει με επανεκκίνηση.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΟΣ

Δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα απευθυνεστε σε ωτα μη ακουωντων η σε καθε περιπτωση με μια μειονοτητα που εχει το ps5 γιατι οι υπολοιποι οπως και εγω το περιμενουμε ακομη.
απαραδεκτο για μια εταιρια που ειχε μπροστα της 7 ολοκληρα χρονια για προγραμματισμο ερευνα και παραγωγη ενος νεου προιοντος και μη μου πητε οτι δεν ειχε αυτη τη δυνατοτητα
αφηνοντας εκατομυρια κοσμο να ζει με τη φαντασιωση που λεγεται ps5.λοιπον εκει ειναι το
προβλημα και οχι στα μικρο-τεχνικα προβληματα που διορθωνονται με μια απλη αναβαθμι-
ση που θα γινεται συνεχως απο τη sony.

SUPS 👨‍⚖️

ενα ευχαριστω σε ολους εσας που πηρατε τις πρωτες παρτιδες και ειστε ουσιαστικα οι beta-testers των νεων κονσολων, ετσι ωστε σε κανα χρονο που θ το παρουμε κ εμεις να μην εχουμε τετοια προβληματα..

Aiwnios

Παρακαλούμε. Μεχρι να το παρετε να σας πω ότι τα νέα χαρακτηριστικά είναι εκπληκτικά με το χειριστηριο να ειναι απίστευτο. Αναμενουμε και εσάς σε ένα χρονο ωστε να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό και την νεα εμπειρία.

Ovelix

Όταν για την κονσόλα το μόνο συγκεκριμένο που έχεις να πεις είναι ένα <<το χειριστήριο είναι απίστευτο>> τα λέει όλα για το πόσο απογοήτευση έχει πέσει για την νέα γενιά κόνσολών που μόνο Next Gen δεν είναι… Βαρέθηκα να διαβάζω άρθρα, να βλέπω βίντεο και όλοι να λένε για το πόσο καλό είναι το χειριστήριο και για την κονσόλα το μόνο καλό που έχουν να πουν είναι μόνο η ταχύτητες του Loading λόγο σκληρού.

SUPS 👨‍⚖️

μαλλον δεν εχεις ενημερωθεις καλα αν εσυ διαβαζεις οτι το μονο πλεονεκτημα εναντι του ps4 ειναι ο ssd και το τηλεχειριστηριο..στο xbox δηλαδη η διαφορα ειναι μονο οτι εχει ssd πλεον σωστα?

Alone

Τι ακριβώς είναι εκπληκτικό και πως είδες το νέο χειριστήριο απίστευτο; Τι σου πρόσφερε και σου άρεσε; Μια παπατζα είναι φρου κι αρώματα που απανεργοποιουμε και τις σκανδαλες γτ κουράζουν.ασε που η μπαταρία κρατάει 6 ώρες.

Mp

Κάτοχος ps5 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όλα κυλούν τελεια αθόρυβο και δεν ζεστενεται καθόλου.πεζωντας god of war απλα κοιμάται δεν καταλαβενει τίποτα αντίθετος με το ps4 pro που είχα έκανε σαν αεροπλάνο και ζεστενοταν χωρίς όμως να συμβαίνει κάτι.απλα το καλυτερο ps σαν hardware

Alone

Ωραίο παράδειγμα να παίζεις παιχνίδι περασμένης γενιάς χαχαχαχα

SUPS 👨‍⚖️

Grand theft auto V …παιχνιδι 3ης ναι 3ης! γενιας xbox 360/ps3 και το παιζουν ακομα και σημερα εκατομμυρια ατομα σε ολο το κοσμο σε ολες τις πλατφορμες…γιατι το κανουν αυτο ?γιατι πρωτον ειναι απο τ καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων και δευτερον παιζουν αυτο μεχρι να βγει το VI…

Alone

Τα έχω και τα 2 και το Xbox είναι πολύ καλύτερη κονσόλα. Μην είσαστε κολλημένοι με το playstation κοιτάξτε και παραδίπλα τι συμβαίνει. Gamepass

Aiwnios

Εδώ είναι το θέμα σου. Οτι ενώ εμείς αναφερομαστε στο ps5 και πολλες φορες το συγκρινουμε με το ps4 εσυ θες να δωσεις αλλο τονο συγκρισης που προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθόλου!!!

Ovelix

Ένα περίεργο πράγμα παντού να διαβάζω άρθρα, να βλέπω βίντεο και όλοι να λένε για το πόσο καλό είναι το χειριστήριο και για την κονσόλα το μόνο καλό που έχουν να πουν είναι μόνο η ταχύτητες του Loading λόγο σκληρού… Next Gen στο χειριστήριο είχαμε λοιπόν γιατί για το PS5 περισσότερο αναβάθμιση του PS4 Pro είναι παρά κάτι το πραγματικά νέο, θα μπορούσαν άνετα να το πουν PS4 Pro Plus και να μην μας κουράζουν με το NEXT GEN και να ενθουσιαζόμαστε ότι κάτι το εντυπωσιακό θα δούμε και μετά που το βλέπουμε να απογοητευόμαστε…

vasilis

Σε αυτά που γράφεται με λίγα λόγια δεν πρέπει να πάρουμε το ps5 και να έχουμε το ps4

SUPS 👨‍⚖️

οχι απλα σε ιδανικη περιπτωση το Techblog θα μπορουσε να δωσει αναφορα στη sony hellas ή στον αντιπροσωπο και να τους πει”κυριοι οι αναγνωστες του site ανέφεραν αυτα τα προβληματα”’.
σε πραγματικες συνθηκες σημαινει οτι αν καποιος θελει μια απροβληματιστη εμπειρια καλο θα ηταν να περιμενει να διορθωθουν τα προβληματα στο software ή αν ειναι θεμα hardware να ζητησει αντικατασταση συσκευης…καποιοι αλλοι θα πουν ναι τ εχω κ εγω τ προβληματα αλλα δεν με ενδιαφερουν…

DrNoSleep

Πάντως από την δική μου εμπειρία με το ps5 εχω να πω τα εξής: Το χειριστήριο τελειο και νιώθεις πραγματικά ότι άλλαξες gen, το ui μπορώ να πω ότι το λες και downgrade σε κάποιες περιπτώσεις και δείχνει ότι θέλει δουλειά ακόμα αν και έχει κάποια καλα νέα χαρακτηριστικά! Χρόνοι φόρτωσης και γενική εμπειρία χρήσης αλλο επίπεδο ιδικά μετα από 44 ώρες με deamon souls με 3 δευτερόλεπτα loading 60fps και γραφικαρες θέλω να παιζω μόνο next gen πλέον! Η μετάβαση αν έχεις ps4 pro με κανενα ssd πάνω ισως να μην αξίζει προς το παρόν αλλά τα 60fps και μόνο σε κάποια παιχνίδια κάνουν μεγάλη διαφορά πχ destiny 2, ghost of tsushima. Για μένα απλα εφόσον είχα αποφασίσει ότι θα τα πάρω απλα δεν έβλεπα τον λόγο να περιμένω!! YOLO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.