PlayStation 5: Θα είναι 100 φορές πιο γρήγορο από το PlayStation 4

PlayStation 5, PlayStation 5: Θα είναι 100 φορές πιο γρήγορο από το PlayStation 4

Απέχουμε αρκετά από την κυκλοφορία των επόμενης γενιάς κονσολών, αλλά τα στοιχεία καταφθάνουν από πολλές κατευθύνσεις. Αυτή τη φορά, η Sony μίλησε για τις επιδόσεις του PlayStation 5.

Διαφορετική προσέγγιση

Η Sony έχει υιοθετήσει μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την αποκάλυψη των χαρακτηριστικών του PlayStation 5. Σε αντίθεση με τη Microsoft, η οποία δημοσιεύει διαρκώς πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Xbox Series X, η δημιουργός του PS5 επιλέγει να ανακοινώνει ή να σχολιάζει τα στοιχεία της επερχόμενης κονσόλας της τμηματικά.

Ο CFO, Hiroki Totoki, είπε ότι η Sony δεν επικεντρώνεται στην προώθηση του PlayStation 5, αλλά στις πωλήσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κονσόλα δεν έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού, ειδικά μετά την προώθηση της Unreal Engine 5 με demo το οποίο φτιάχτηκε με DevKit του PS5.

Η υπερταχύτητα της νέας κονσόλας και η νέα gaming εμπειρία

Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, ο CEO Kenichiro Yoshiba, αναφέρθηκε στο μέλλον της εταιρείας όσον αφορά τον τομέα gaming και των υπηρεσιών δικτύου.

Όπως είναι λογικό, ο Yoshiba επικεντρώθηκε αρκετά στο PlayStation 5, λέγοντας ότι “θα φέρει επανάσταση στην gaming εμπειρία των χρηστών“. Για πετύχει κάτι τέτοιο, η νέα κονσόλα θα είναι πολύ ταχύτερη από το PlayStation 4.

Ο Yoshiba ανέφερε ότι ο SSD του PS5 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει περίπου 100 φορές γρηγορότερες ταχύτητες επεξεργασίας από αυτές της προηγούμενης γενιάς κονσόλα της Sony. Αυτό σημαίνει πως οι χρόνοι φόρτωσης θα είναι υπερβολικά μικροί και ότι οι παίκτες θα μπορούν να κινούνται σε τεράστιους κόσμους παιχνιδιών χωρίς αναμονές και κολλήματα.

Επίσης, ο Yoshiba αναφέρθηκε στο DualSense, ο οποίος θα διαθέτει haptic feedback και adaptive triggers που θα δημιουργούν την αίσθηση της αφής, της αντίστασης, και τα λοιπά. Φυσικά, αναφέρθηκε στην 3D προσαρμοσμένη μονάδα επεξεργασίας ήχου η οποία θα επιτρέπει τη δημιουργία ηχητικού τοπίου 360 μοιρών.

Σύμφωνα με τον Yoshiba, ο συνδυασμός ταχύτητας, αίσθησης και ήχου, στο PlayStation 5, θα προσφέρουν στον χρήστη μία gaming εμπειρία που όμοια της δεν έχει βιώσει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.