PlayStation 5 vs Xbox Series X: Η μάχη των SSD [βίντεο]


Με τα Xbox Series X και PlayStation 5 να είναι ήδη στα χέρια αρκετών reviewers, έχουμε ήδη το πρώτο “vs” βίντεο για το χρόνο boot των backward compatible games από τους SSD. Η ιστοσελίδα GameSpot ανέβασε ένα αρκετά ενδιαφέρον συγκριτικό, στο οποίο δοκίμασε αρκετούς από τους backwards compatible τίτλους στα δύο συστήματα και μας φέρνει τα αποτελέσματα.

Red Dead Redemption II
XSX 00:01:04:55
PS5 00:01:05:06

Final Fantasy XV
XSX 00:00:48:06
PS5 00:01:10:29

Destiny 2
XSX 00:00:42:53
PS5 00:00:57:30

Monster Hunter World
XSX 00:00:35:46
PS5 00:00:51:37

Batman: Arkham Knight
XSX 00:00:58:48
PS5 00:01:07:27

PlayStation 5, PlayStation 5 vs Xbox Series X: Η μάχη των SSD [βίντεο]

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, το Xbox Series X ήταν το γρηγορότερο μηχάνημα σε όλα τα παιχνίδια, άλλοτε με μικρή διαφορά, όπως στο Red Dead Redemption 2 (00:01:04:55 vs 00:01:05:06) και άλλοτε με μεγάλη διαφορά, όπως στο Final Fantasy XV (00:00:48:06 vs 00:01:10:29). Από την άλλη, σε αρκετά παιχνίδια, όπως το Monster Hunter World, βλέπουμε το PlayStation 5 να αργεί παραπάνω επειδή κάνει επιπλέον έλεγχο για επιπρόσθετο υλικό ή saves.

Προφανώς, όποιο από τα δύο συστήματα και να αγοράσετε θα δείτε τρομερές διαφορές στη φόρτωση των παιχνιδιών, χάρη στους νέους SSD των Xbox Series X και PlayStation 5. Επιπλέον, η Sony χρησιμοποιεί το δικό της, custom SSD στο next-gen σύστημα της, το οποίο έχουμε δει να κάνει τρομερή δουλειά σε τίτλους όπως το Spider-Man Miles Morales, οπότε ίσως οι developers πρέπει να αφιερώσουν λίγο παραπάνω χρόνο για την αξιοποίηση του νέου δίσκου.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πρώτο παιχνίδι που θέλω να δω το loading του είναι το Vampyr. Το παράτησα κάπου στην μέση γιατί στο Xbox one του 2013 κάθε loading στην αρχή του παιχνιδιού η κάθε φορά που χάνεις ει αι ξενερωτικα μεγάλα σε διάρκεια σε επίπεδο να βαρεθείς το παιχνίδι.

George

Δεν θεωρώ τα τεστ αντιπροσωπευτικά στα παλιά παιχνίδια, στα καινούρια θα φανεί που θα χτίζονται για ssd

Γιαννης

Εκτος απο την cpu και την gpu το Series X ειναι ανωτερο και σε ssd.

George

Δεν είναι.. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν φτιαχτεί για τους ssd της νέας γενιάς, εκεί θα δούμε κανονικά νούμερα.. Αυτά είναι καθαρά λόγο software που θα φτιαχτεί

Last edited 3 years πριν by George
Αύγουστος Καπογιάννης

Τι δεν είναι βρε αδερφέ ; Τι σημαίνει έχουν ή δεν έχουν φτιαχτεί; Παίζει για δε παίζει, τα συγκεκριμένα, το xbox πιο γρήγορα; Το playstation 5 με αυτόν τον ssd είναι ή δεν είναι πιο αργό; Στο μέλλον ναι να το συζητήσουμε ξανά αν ύπαρξη άλλη διαφοροποίηση – αλλά για όποιον λόγο το ps5 είναι πιο αργό και to xbox με τον όποιο τρόπο είναι ταχύτερο , το θέμα καταλήγει να είναι πως η microsoft έχει κάνει καλύτερη δουλειά . Το αποτέλεσμα είναι αυτό…

Αν η γυναίκα σου σε κερατώσει τώρα, είναι άλλο θέμα αν στο μέλλον γίνει πιο πιστή (και αυτό οψόμεθα )

apostolos

axaxax Τελειος.
Πολυ ωραια τα ειπες και ισχυουν για το new Xbox.
επιτελους η microsoft εκανε πολυ καλη δουλεια.
Απομενει να δουμε τι παιχνιδια θα βγαλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.