Έτσι χάκαραν το PlayStation Network

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που η Sony διέκοψε την λειτουργία του PSN λόγω “εξωτερικής εισβολής”. Από τότε έχουν συμβεί πολλά, πάρα πολλά, όμως το PSN παραμένει ανενεργό και τα προσωπικά δεδομένα και ίσως οι αριθμοί πιστωτικών καρτών εκατομμυρίων χρηστών βρίσκονται στην κατοχή άγνωστων hackers.

, Έτσι χάκαραν το PlayStation Network

Έστω και καθυστερημένα και εν μέσω γενικευμένης κατακραυγής, η Sony πλέον παραδέχεται ότι το PSN δεν ήταν όσο ασφαλές έπρεπε και ότι η ίδια παρέλειψε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα – και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον – η εταιρία αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι hackers μπήκαν στο PSN και τα σήκωσαν όλα.

– To PSN αποτελείται από τρία «στρώματα»: αρχικά ο web server, πίσω του ο server για τα web applications και ακόμα πιο πίσω ο database server που περιέχει τα προσωπικά δεδομένα. Υπάρχουν firewalls ανάμεσα σε κάθε server και μόνο οι ελάχιστες απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνούνται μεταξύ τους.
– Η Sony πίστευε ότι αυτές οι τρεις γραμμές άμυνας ήταν αρκετές για να αποτρέψουν μια εισβολή, ή τουλάχιστον για να την ειδοποιήσουν ότι κάτι συμβαίνει. Κι όμως, τόσο η εισβολή, όσο και η κλοπή δεδομένων πέρασαν απαρατήρητες, λόγω της πρωτοφανούς φύσης της επίθεσης.
– Μέσω συγκεκριμένης εντολής εκτός δικτύου(!), η παραβίαση αναγνωρίστηκε ως φυσιολογική συναλλαγή, γι αυτό και δεν εντοπίστηκε από κανένα firewall. Σύμφωνα με τη Sony, η επίθεση ήταν πολύ περίπλοκη και οι δράστες επιδέξιοι και ειδικευμένοι.
– Από τους τρεις servers, η Sony πιστεύει ότι ο web applications server ήταν ο αδύναμος κρίκος, τον οποίο και εκμεταλλεύτηκαν για να εισβάλουν στο σύστημα. Ο εν λόγω server χρησιμοποιείται για τη διάθεση περιεχομένου στους χρήστες, όπως DLC κλπ.
– Στη συνέχεια οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στον database server, και από εδώ πηγάζει η ανησυχία για κλοπή στοιχείων.

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johntsia

Πότε θα έχουμε ξανά πρόσβαση PS Network

kostas

Καπου ειδα οτι απο αυριο θα επανελθει!

tom not

Πάντως ότι και να λέμε τρελά μυαλά τα άτομα που χακαραν τη sony.

Giorgos

Και αναριωτιέμαι τώρα εγώ: Γιατί άραγε αυτοί οι πανηλίθιοι hackers τα βάζουν με την SONY;

zago4

Συμφωνα με πληροφοριες μεσα απο τη SONY το playstation network δε θα ξαναδουλεψει και θα σταματησει οριστικα η λειτουργια του!!!Ετσι κι αλλιως λενε οι υπευθυνοι της SONY το 2012 θα καταστραφει η Γη και ετσι δεν υπαρχει λογος να παιδευονται αδικα!!!Ααααααααχχχχχ ρε SONY!!!!Τσουναμι που σου χρειαζεται!!!!!!

tasos

ρε παιδια ειναι δυνατον να συμβει κατι τετοιο, ελεος , πραγματικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Sony PSN

Προβλήματα στο PlayStation Network σε όλο τον κόσμο

Το PlayStation Network αντιμετώπιζε προβλήματα για τουλάχιστον μία ώρα σε παγκόσμια κλίμακα, όπως αποδείχθηκε.

Games PSN Sony

Sony Playstation: Επιτέλους επιτρέπεται η αλλαγή ονόματος στο PSN

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και χρόνια αναμονής, η Sony επιτέλους επιτρέπει τους χρήστες του PSN να αλλάξουν το online ID τους.

Games PlayStation PSN Sony

Sony, επανορθώνει για την επίθεση στο PSN μέσα στις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών δεν ήταν ότι καλύτερο για τους gamers που χρησιμοποιούν τις online πλατφόρμες Xbox Live και Playstation Network, καθώς έπεσεαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από την ομάδα Lizard squad. Το Xbox Live κατάφερε να επανέλθει σχετικά γρήγορα, όμως όχι και το PSN, για το οποίο η Sony χρειάστηκε κάποιες μέρες παραπάνω […]

Games games PlayStation 3 PS3

Παίξτε με το φως στο ατμοσφαιρικό Closure [games]

Μετά το μαγευτικό Joyrney, το PlayStation Network (PSN) μας δίνει ένα ακόμα όμορφο και πρωτότυπο παιχνίδι – το Closure. To Closure είναι puzzle platformer με το εξής έξυπνο concept: ότι δεν μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιώντας το φως, φέρνετε στην πραγματικότητα αντικείμενα για να λύσετε τους περίπου 100 γρίφους και να […]