Games

Pokemon Go: 200 εκ. δολάρια τζίρο τον πρώτο μήνα

Το Pokemon Go κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου και ο πρώτος μήνας κυκλοφορίας του έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο mobile gaming και όπως όλα δείχνουν σπάει και τα ταμεία για την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Niantic, εταιρεία που έχει κατασκευάσει το Pokemon Go με έδρα το San Francisco στις ΗΠΑ έχει εισπράξει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό είναι χρήματα που αφορούν τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του ιδιαίτερα δημοφιλούς παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας. Το νούμερο αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά μια εκτίμηση τζίρου από την εταιρεία Sensor Tower η οποία και ασχολείται με τέτοια στοιχεία.

Στο γράφημα μπορεί να δει κανείς το τζίρο του Pokemon Go, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία mobile games της σύγκρισης, αλλά όταν αυτό έγινε διαθέσιμο στην Ιαπωνία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Το δεύτερο σε κέρδη παιχνίδι είναι το Clash Royale, ενώ το ιδιαίτερα δημοφιλές Candy Crash Saga είναι με διαφορά τρίτο.

Αν και ο τεράστιος ντόρος των πρώτων ημερών έχει μειωθεί, το Pokemon Go εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του App Store της Apple.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Αυγούστου 2016 17:37

Σχόλια

  • Γιατι εχουν παθει τοσο εξαρτηση και να ειναι κολλημενοι σε μια οθονη αντι λιγο να χαρουν την μερα εξω με τους φιλους τους ???
    Πολυς κοσμος γενικα δεν παει καλα και νομιζουν οτι ετσι θα εχουν καλυτερη ζωη και οτι και καλα θα εχουν καλυτερη ψυχολογια και πως θα ξεφυγουν απο κατι (οπως πχ με τα ναρκωτικα ενα πραγμα).
    Δεν εχω κατι με τα pokemon και πραγματικα μου αρεσουν πολυ αλλά αυτο το πραγμα το να πρεπει να εχεις GPS + Δεδομενα MB = Ύποπτο

  • Το pokemon go έχει σχέση με το pokemon όσο η Αγγλία με την ΕΕ και οι παίκτες παίζουν απλά ένα παιχνίδι όσο η Ελλάδα είχε κυβερνήσεις που δούλευαν για το συμφέρον τους. (πολιτικό σχόλιο σε ένα cashmachine παιχνίδι)

  • Τα ακούς Τσουκαλά; Με 200 μύρια τζίρο σε ένα μήνα τα πόκερμον θα σε g@m1$0YN όχι εσύ αυτά!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.