PS4 Pro: Ήρθε για να αποτρέψει τους gamers να πάνε σε PC

H Sony ανακοίνωσε την περασμένηΤετάρτη τη νέα κονσόλα PlayStation 4 Pro, για 4K HDR gaming με τιμή 399 ευρώ, η οποία όμως δεν έρχεται να αντικαταστήσει το PS4, αλλά όπως φαίνεται στόχος της Sony ήταν να αποτρέψει τους gamers από το να κάνουν τη μετάβαση σε PC.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στην Guardian ο Andrew House, επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε πως το PS4 Pro μπορεί να αποτρέψει τους παίκτες από το να αφήσουν την κονσόλα της και να πάνε σε PC.

Σύμφωνα με τον ίδιο λόγω της μεγάλης διάρκειας κύκλου ζωής στις κονσόλες, τα παιχνίδια μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται πιο παλιά, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τους gamers να στραφούν στα PC για καλύτερη ποιότητα γραφικών. Ο Andrew House δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είδα κάποια δεδομένα που με επηρέασαν πραγματικά. Έδειχναν ότι λόγω του μεγάλου κύκλου ζωής στις κονσόλες, οι παίκτες που ήθελαν την καλύτερη εμπειρία γραφικών θα ξεκινήσουν να μεταβαίνουν σε PC”.

O House συνέχισε λέγοντας ότι ήθελαν να να κρατήουν τους gamers στο οικοσύστημά μας δίνοντάς τους την καλύτερη και υψηλότερη ποιότητα, γι αυτό προέκυψε το PlayStation 4 Pro: “We wanted to keep those people within our eco-system by giving them the very best and very highest [performance quality]. So the net result of those thoughts was PlayStation 4 Pro – and, by and large, a graphical approach to game improvement”.

ps4 pro, PS4 Pro: Ήρθε για να αποτρέψει τους gamers να πάνε σε PC

ps4 pro, PS4 Pro: Ήρθε για να αποτρέψει τους gamers να πάνε σε PC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

Κονσολάρα!

NtinosMD

Τελικα αυτα τα pc δεχονται τον πιο ισχυρο πολεμο απο παντου… μια απο τον tim cook που θελει να τα αντικαταστησει με το ipad κ τωρα η sony με το ps4
(lol). Παντως μ αυτα π βλεπουμε κ απο τους δυο μαλλον δυσκολο…

bezilys

Το pc δεν πρόκειται καμιά κονσόλα να το ξεπεράσει είναι και θα είναι στην πρώτη θέση για gaming!

Nick_GR

@bezilys Σωστός. Το πισί μπορείς να το αναβαθμίσεις κιόλας

kostas

@Nick_GR ας βγαλουν ενα ps4 να μπορεις να το αναβαθμίσεις εκει να πεις οτι αξιζει η αντικατασταση

One

Και πολυ καλα έκανε. Ο λογος που δεν έπαιρνα κονσόλες ηταν γιατι τις αναβάθμιζαν καθε 7-8 χρόνια χωρις τα γραφικα να φτάνουν στα επιπεδα του PC, ενω τωρα με 400 ευρώ παίρνεις κονσόλα – αντι να τα δινεις μόνο για τη καρτα γραφικών – και πραγματικά Playstation Pro εχει φτασει τα επίπεδα Desktop με τουλάχιστον διπλάσια αξία σε χρήματα.
Στο PC ειναι πεταμένα λεφτα οι αναβαθμίσεις, ενω με την κονσόλα και τα λεφτα που σου περισσεύουν μπορείς να παρεις μια καλη τηλεόρασή ή το VR Heaset και να ευχαριστηθείς καλύτερα το παιχνίδι. Ετσι κι αλλιώς εγω παίζω λιγα παιχνίδια το χρόνο κυρίως racing games και δεν με συμφέρει να αναβαθμίζω το PC μόνο για τα παιχνίδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η γνώμη μου ειναι πως αν κάποιος εχει είδη το ps4 το απλό δεν αξίζει να παει στην pro έκδοση καλυτερα να μείνει με αυτο που ειναι αν κάποιος τωρα δεν εχει κονσόλα και θελει να παρει αν βιάζεται κιόλας τότε καλύτερα να παει στο ps4 pro αν παλι δεν βιάζεται και θελει να αγοράσει κονσόλα καλυτερα να περιμένει μέχρι να ανακοινωθούν το Nintendo nx και Xbox Scorpio.
Μετα δεν μπορεί ακριβώς για κανέναν λόγο το ps4 να αντικαταστήσει έναν υπολογιστη, έναν φθηνό υπολογιστη θα έλεγα πως ναι μπορεί αλλα για έναν καλό υπολογιστη ακόμη δεν μπορεί αλλιώς δεν θα πλήρωναν όλοι για έναν υπολογιστη μόνο για μια καρτα γραφικών καλη πάντα 400-1000€. Ενα αλλο ειναι πως το ps4 δεν τρεχει ακριβώς 4K αληθινό θα το έλεγα αλλα σαν ψεύτο 4Κ αν συγκρίνεις το ps4 pro με έναν υπολογιστη με δυνατότητα 4Κ εκει θα δεις σίγουρα διάφορες στην ανάλυση.

edd

Το pc δε μπορεί να το αντικαταστήσει καμία κονσόλα. Οι αναβαθμίσεις είναι το λιγότερο.
1.Είναι πολύ ισχυροτερο. Το PS4 Pro υποστηρίζει ότι είναι vr ready με 4.2 TFLOPS (μια r9 380 δλδ).. Γελάνε και οι πέτρες.. Σε πολλά παιχνίδια, πχ witcher 3, οι devs κάνουν αγώνα να ρίξουν τα γραφικά και τα fps για να μπορεί να παίξει σε κονσολα. Με μια 750ti/260Χ (που είναι entry/bugdet level) έχεις καλύτερα γραφικά από το PS4.
2. Έχεις πολύ περισσότερους ΑΑΑ τίτλους σε αποκλειστικότητα.
3. Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο γτ το pc έχει πολλές χρήσεις ακόμα, αλλα ακόμα και έτσι πάλι είναι ελάχιστα ακριβότερο να το φτιάξεις από την αρχή σε επίπεδο κονσολας.
4. Πλήρης υποστήριξη των παλιότερων παιχνιδιών
5. Τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ φθηνότερα.

Antonis

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κλαιω με τον τιτλο 😀

John S.

@edd ή δεν τα ξέρεις πολύ καλά ή γράφεις ανακρίβειες επίτηδες. 1. Ποιο pc ακριβώς δεν είναι ενα!! 3.4 terraflops είναι η R9380 3.9 terraflops η R9380x και επίσης είναι παλαιότερης αρχιτεκτονικής με μικρότερο bandwidth και λιγοτερη και πιο αργή μνήμη. Τα ανέκδοτα με τις 750 ti τα αφήνω γιατί συνήθως τα συγκριτικά αυτά είναι για γέλια και παλιά πλέον, φερτες μου αυτές τις καρτουλες σε κανα δυο χρονάκια να δούμε τι θα παίζουν? Και αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για το ps4pro οπότε λίγο άκυρο. 2. Πες μου έναν καλό AAA τίτλο αποκλειστικά για pc (εννοώ έναν που να λες πρέπει να φτιάξω ενα pc για να παίξω αυτό το παιχνίδι) 3.Ολοι έχουμε pc οπότε γιατί να φτιάξω ένα σε επίπεδο κονσόλας? Δηλαδή να δώσω τα ίδια λεφτά (που πάλι βγαίνει ακριβότερο γιατί το απλό ps4 έχει 300 και το pro 400) για να παίζω τα ίδια παιχνίδια και χωρίς τους αποκλειστικους τίτλους που έχει η κονσόλα, με τα γνωστά να σε πετάει στην επιφάνεια εργασίας με περισσότερο lag αν θέλω να παίξω με μοχλο και ολα αυτά.. 4. Εδώ έχεις δίκιο 5. Τα καινούργια παιχνίδια ναι είναι λίγο φθηνότερα αλλά μετά από λίγο καιρό οι τιμές είναι στα… Συνέχεια »

edd

@john S, καταρχάς ο βασικός λόγος που μπαίνει το απλό ps4 στη κουβέντα είναι γτ το pro μόλις ανακοινώθηκε, δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά συγκριτικά ξέρουμε τι αναμένουμε: 1. Λάθος μου, στο περίπου το ανέφερα, αλλά με (έστω) 3,9-4,2 Tflops δεν μπορείς ούτε 4Κ ούτε VR. Το χαμηλότερο όριο είναι τα ~5,5-6,0. Στην περίπτωση του ps4 έχει επιβεβαιωμένα αντίστοιχη ποιότητα και ταχύτητα στα παιχνίδια με μια 750ti {2Τflops} (~120€) και το ps4 pro μεταξύ 380Χ [4tflops] και 470 [5tflops] (~230€). Αν και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, στο περίπου ξέρουμε τι περιμένουμε γτ έχει ίδια αρχιτεκτονική με το απλό. Με τους παλιότερους directx υπήρχε διαφορά μεταξύ κονσόλας/pc στα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά λόγω κακής αποδοτικότητας στο pc. Πλέον με dx12/vulkan ισχύει το αντίστροφο. Σε 2 χρονάκια θα παίζουν το ίδιο. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο για τα δεδομένα του pc αλλά μη ξεχνάς ότι είναι πολύ υψηλότερες οι απαιτήσεις των pc gamers. Στο ps4 αντίστοιχα μάλλον θα βγαίνει το PS4 PRO S (με την ευλογία των polaris/zen) γτ είναι απογοητευτικά αργό το pro για αναβαθμισμένη κονσόλα. Περίμενα κάτι αρκετά ισχυρότερο, κοντά στα 6 Tflops. Μάλλον γι’αυτό περιμένει η microsoft, ώστε να ενσωματώσει τεχνολογία zen στο scorpio. 2. ΌΛΑ τα strategy (Civilization/Total War κλπ),… Συνέχεια »

Antonis

Απορω γιατι γινεται συγκριση pc-ps4/pro…Το μονο καλο που εχει μια κονσολα ειτε ειναι ps4 ειτε xbox κτλ τκλ,ειναι καποιες λιγες αποκλειστικοτητες παιχνιδιων που θα εχει και ΤΙΠΟΤΕ αλλο…Πλεονεκτηματα υπερ της κονσολας εναντι ενος pc δεν υπαρχουν..Και οσον αφορα τις τιμες που λενε μερικοι και για την συγκριση γραφικων…Ποτε μα ποτε μια κονσολα δεν θα προσφερει τα γραφικα ενος gaming pc το οποιο θα φοραει μια καρτα γραφικων των 300 ευρω και πανω…Και οσοι λενε οτι μια καρτα γραφικων μετα απο 2-3 χρονακια να δουμε πως θα παιζει,τοτε λυπαμαι αλλα ειστε βαθια νυχτωμενοι..Μια καρτα γραφικων 300+ ευρω μπορει ανετοτατα να βγαλει μια 5ετια προσφεροντας καλυτερα γραφικα..Και επισης..Οσοι λενε οτι:ναι αλλα το ps4 κανει 300 ευρω οσο κανει μονο μια καρτα γραφικων ,ενω το pc για να παιζεις τα παιχνιδια με max γραφικα πρεπει να κανει τουλαχιστο 1000 ευρω,τοτε επισης ειναι βαθια νυχτωμενοι…Ναι ενα gaming pc θα ειναι πιο ακριβο απο μια κονσολα ΑΛΛΑ..Εχεις καλυτερα γραφικα στα ιδια παιχνιδια με το pc οπως και μπορεις να κανεις παρα παρα πολλα πραγματα με ενα pc που απλα με την κονσολα δεν μπορεις..Οποτε τι κραταμε?Ενα pc ειναι πιο ακριβο αλλα κανεις πολλα πραγματα και τα παιχνιδια δειχνουν πιο ομορφα,ενω μια κονσολα ειναι πιο φθηνη… Συνέχεια »

John

Ειστε καλα κονσολα χωις πραγματικο 4κ να συγκριθει με pc;

John S.

@ edd.Ήδη δεν παίζει το ίδιο τσέκαρε τα τελευταία παιχνίδια, doom για παράδειγμα.. 40 frames στα medium. Με 1 και 2 gb μνήμη δεν πας πουθενά. Γιαυτό και η digital foundry κάθε χρόνο αλλάζει gpu και cpu στο “budget”pc. Επίσης τα τεστ γίνονται πάντα σε συγκεκριμένα παιχνίδια και αν μια ρύθμιση δεν υπάρχει γιατί πολλές φορές υπάρχει κατι ενδιάμεσο στην κονσόλα παν μία ρύθμιση κάτω ποτέ πανω!
Πάρε και απο άρθρο τους κάτι..μιλάει για το budget pc με την 750ti
Of course, as developers get to grips with the consoles, we may find that the PC we’ve created falls behind (already there are issues with texture quality in a couple of games – the amount of VRAM on the GPU will probably become much more important this year).
Ψάξτε το λίγο πριν αρχίσετε να γράφεται στα τύφλα.

aptalikos

Εγώ θα βάλω και μία άλλη διάσταση στη κουβέντα. Εγώ ως οικογενείαρχης που θέλω να παίξω ένα παιχνίδι με το γιο μου που είναι 5 μου είναι προτιμότερο να έχω μία μαζεμένη κονσόλα κάτω από την τηλεόραση όπου με λιγότερα χρήματα σε σχέση με ένα PC μπορώ να αποδεχτώ τις λιγότερες δυνατότητες. Αν ήμουν φοιτήτης θα είχα κάνει το δωματιο μου παράρτημα της ΝASA, τώρα τα απολύτως απαραίτητα. Όλα τα πράγματα δεν κάνουν για όλους.

Stelios

Γιατί το PS4 μπορεί να παίξει league of legends ;….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation 4 PlayStation 4 Pro PlayStation 5

Gameplay video από τη beta του Resident Evil RE: Verse

Μαζί με το Resident Evil: Village η Capcom θα κυκλοφορήσει και το RE: Verse, ενώ έχουμε τα πρώτα gameplay video από τη beta του παιχνιδιού.

Games Cyberpunk Google Stadia PlayStation 4

Cyberpunk 2077: Νέο update διορθώνει το game-breaking bug

Το νέο update του Cyberpunk 2077 διορθώνει το game-breaking bug που παρουσιάστηκε με το patch 1.1 του παιχνιδιού.

Games PlayStation 4 PlayStation 4 Pro PlayStation 5

PlayStation Plus: Τα δωρεάν παιχνίδια του Φεβρουαρίου για PS4 και PS5

H Sony ανακοίνωσε τα επερχόμενα δωρεάν παιχνίδια της συνδρομητικής υπηρεσίας PS Plus για το μήνα Ιανουάριο, με 3 παιχνίδια διαθέσιμα σε PS4 και PS5.

Games PlayStation 4 PlayStation 4 Pro PlayStation 5

EA Play: Δοκιμάστε τη συνδρομητική υπηρεσία με μόλις 1€

Η EA ανακοίνωσε μία νέα τιμή γνωριμίας για την υπηρεσία EA Play, με τους νέους χρήστες να μπορούν να απολαύσουν ένα μήνα με μόλις 0,99 ευρώ.