“Καρφί” του Phil Spencer για την Sony: “Προσπαθεί να αναπτυχθεί κάνοντας το Xbox μικρότερο”

Phil Spencer για την Sony, “Καρφί” του Phil Spencer για την Sony: “Προσπαθεί να αναπτυχθεί κάνοντας το Xbox μικρότερο”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer “επιτέθηκε” στην Sony και τόνισε ότι η αντίθεση της στη συμφωνία εξαγορά της Activision Blizzard οφείλεται στο ότι ο κατασκευαστής του PlayStation θέλει «να προστατεύσει την κυριαρχία του» στις κονσόλες.

«Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν είναι κάνοντας το Xbox μικρότερο», είπε ο Spencer σε ένα πρόσφατο podcast. Η Sony έχει αντιταχθεί στη συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η Sony ηγείται του διαλόγου γύρω από το γιατί η συμφωνία δεν πρέπει να ολοκληρωθεί για να προστατεύσει τη δεσπόζουσα θέση της στην κονσόλα», ανέφερε ο Spencer.

Ο Spencer έχει επανειλημμένα καθησυχάσει τους θαυμαστές του Call of Duty ότι ο συγκεκριμένος τίτλος θα παραμείνει στο PlayStation, μετά από μήνες συζήτησης. Συγκεκριμένα ο Spencer δεσμεύτηκε και γραπτώς να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation για «αρκετά ακόμη χρόνια». Η Sony χαρακτήρισε την προσφορά της Microsoft ” ανεπαρκή σε πολλά επίπεδα” και η Microsoft λέει τώρα ότι έχει προσφέρει μια 10ετή συμφωνία στο Call of Duty, την οποία η Sony δεν έχει σχολιάσει ακόμη.

Η Microsoft έχει συνάψει 10ετή συμφωνία με τη Nintendo για να κάνει το Call of Duty διαθέσιμο στις κονσόλες της Nintendo εάν κλείσει η συμφωνία Activision Blizzard. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην κυκλοφορία του Call of Duty στο Nintendo Switch για πρώτη φορά.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.