Games

Rocket League: Μετατρέπεται σε f2p, δε θα χρειάζεται online συνδρομή σε PS4 και Switch

Λίγο μετά την εξαγορά της Psyonix από την Epic Games γνωστοποιήθηκε πως το Rocket League θα μετατραπεί σε free2play, δηλαδή δε θα χρειάζεται πλέον να αγοράσετε το παιχνίδι για να παίξετε. Αυτή η αλλαγή φέρνει καλά νέα σε όσους δεν έχουν το παιχνίδι, καθώς η μετατροπή του αφορά όλες τις πλατφόρμες που έχει κυκλοφορήσει.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του PlayStation 4 δε θα χρειάζονται συνδρομή PlayStation Plus για να παίξουν Rocket League online, κάτι που ισχύει και για του παίκτες του Nintendo Switch. Από την άλλη, οι κάτοχοι του Xbox One θα πρέπει να έχουν ενεργή συνδρομή στο Xbox Live για να μπορέσουν να παίξουν. Αυτό δεν είναι περιορισμός της Epic Games ή της Psyonix, αλλά της ίδιας της Microsoft, όπως και με όλα τα multiplayer παιχνίδια στην κονσόλα της.

Βέβαια, με την ανερχόμενη αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας με την κυκλοφορία του multiplayer κομματιού του Halo Infinite ως free2play, ίσως δούμε μελλοντικά μία νέα προσέγγιση στα multiplayer παιχνίδια. Αυτό μπορεί να γίνει με τον ερχομό του Xbox Series X, αλλά μέχρι τότε οι παίκτες θα πρέπει να συνεχίζουν να πληρώνουν Xbox Live για να παίξουν multiplayer σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Σεπτεμβρίου 2020 8:29

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.