Games

Sea Hero Quest: Mobile game θα βοηθήσει στην διάγνωση της άνοιας

Ερευνητές που πραγματοποιούν μελέτη σχετικά με την άνοια δημιούργησαν ένα video game, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη tests για την πρώιμη διάγνωση της ασθένειας. Το παιχνίδι ονομάζεται Sea Hero Quest και παρακολουθεί τον τρόπο που περιηγούνται οι παίκτες στα 3D levels.

Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται ανώνυμα στους ερευνητές. Η κατανόηση του πως κινούνται οι άνθρωποι σε 3D περιβάλλοντα είναι πολύ σημαντική καθώς συχνά είναι από τις πρώτες ικανότητες που χάνουν οι άνθρωποι που υποφέρουν από άνοια.

Οι ερευνητές λένε ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ποσότητα δεδομένων, η οποία δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Μια τέτοια βάση δεδομένων θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να έρθει η επανάσταση στην μελέτη της άνοιας.

Το Sea Hero Quest είναι free game, αναπτύχθηκε από το University College London σε συνεργασία με το University of East Anglia και την υποστήριξη του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom. Οι παίκτες ακολουθούν έναν ναύτη που θέλει να αναβιώσει τις αναμνήσεις του πατέρα του και βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα θαλάσσια πλάσματα.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι παίκτες θα δημιουργήσουν έναν “παγκόσμιο χάρτη”, ο οποίος θα δείξει στους ερευνητές πως εξερευνούν οι άνθρωποι τα 3D περιβάλλοντα. Ο απώτερος στόχος είναι να αναπτυχθούν νέες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορεί να ανιχνεύσουν όταν οι δεξιότητες χωρικής πλοήγησης κάποιου ατόμου, δεν είναι οι σωστές.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν να αποκαλύψουν στους ερευνητές το φύλο, την ηλικία και την τοποθεσία τους, ή να συμμετάσχουν ανώνυμα.

Πηγή

Σχόλια

  • Μακαρι να βοηθησει οσο μπορει το παιχνιδι στις διαφορες μελετες. Παντως το ολο εγχειρημα βρισκει γερη υποστηριξη καθως ο μεγαλύτερος youtuber, o Pewdiepie, το εχει διαφημισει το παιχνιδι και εκανε και δωρεα μεγαλη. Επιτέλους η τεχνολογια λειτουργεί για τον άνθρωπο!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.