Sony PS Suite, Φέρνει τον κόσμο του Playstation στο Android

Πέρα από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή συσκευή που ακούει στην κωδική ονομασία NGP (Next Generation Portable), η Sony ανακοίνωσε και το Playstation Suite. Σύντομα θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ονόματι Playstation Certified που θα βοηθάει τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, tablet και λοιπόν συσκευών με Android, στην παραγωγή συμβατών συσκευών για την υπηρεσία και την κατοχύρωση του branding.

, Sony PS Suite, Φέρνει τον κόσμο του Playstation στο Android

Τι θα προσφέρει λοιπόν το Playstation Suite; Πρώτα απ’ όλα, παιχνίδια του πρώτου Playstation, τα οποία θα έρχονται με σταθερή ροή στο ενσωματωμένο game market. Αμέσως μετά, Playstation Store για αγορές απ’ ευθείας από την εκάστοτε συσκευή και τέλος – το κυριότερο – δίνονται εργαλεία στους developers για την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών, τα οποία θα είναι συμβατά και με τις υποστηριζόμενες Android συσκευές, αλλά και με το NGP. Πάνω που αρχίζαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με το gaming στο Android… PlayStation Suite ή μάλλον… Playstation Sweet!

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos Kats

Aω προχωρισει αυτη η NPG, τοτε μιλαμε για επανασταση στο Android και γενικα στο smartphone gaming!!!!
Σιγουρα εντυπωσιακό θα ειναι το αποτελεσμα!!

Solon

Αν καταλαβαίνω καλά θα μπορούν οι HTC, Samsung και λοιποί να βγάζουν συσκευές που θα παίζουν παιχνίδια PSP!!! Αν όντως μπουν στο παιχνίδι αυτές οι εταιρείες θα γίνει πραγματικά ο χαμός.
Αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ. Για ποιο λόγο η Sony καίει ένα από τα καλύτερα χαρτιά της; Τι θα κερδίσει από το ότι θα βγάζουν και άλλοι κατασκευαστές συσκευές που θα παίζουν τα παιχνίδια της; Σαφώς βέβαια και θα παίρνει κάποιο ποσοστό από την όλη ιστορία, αλλά υπολογίζει ότι θα είναι τόσο πολλά τα λεφτά που τη συμφέρει να χάσει το μονοπώλιο του hardware;
Δεν ξέρω, νομίζω πως κάποιο λάκο έχει η φάβα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Sony καταφέρει να βάλει άλλους 2-3 κατασκευαστές στο παιχνίδι το Android θα απογειωθεί και θα στερήσει από το iPhone ένα από τα σημαντικότερα αυτή τη στιγμή πλεονεκτήματά του. Την υπεροχή του στο gaming στον χώρο των smartphones.

#FN$#

Βασικά, η Sony δε χάνει κανένα παιχνίδι όσον αφορά το hardware… Μια ματιά στα χαρακτηριστικά του {μελλοντικού} NGP είναι αρκετά για να το διευκρινίσουν αυτό και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση… 😛

Nickolas

Το πιο πιθανό είναι να δώσει ένα μεγάλο αριθμό παλαιότερων τίτλων και παιχνιδιών τύπου iphone που ήδη τα προσφέρει μέσα από το playstation network και να κρατήσει για τις κονσόλες τις τα δυνατά χαρτιά όπως το God of War, Resistance, Uncharted κλπ. Με αυτόν τον τρόπο και δεν πρόκειται να χάσει, αλλά και να φέρει περισσότερο κόσμο στο playstation network και γιατί όχι αργότερα να ζητάει κάποιο χρηματικό ποσό για εγγραφή σε αυτό, ώστε να χρισημοποιούν και οι χρήστες android κινητών κάποια χαρακτηριστικά του, όπως trophies και άλλα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το Android θα ωφεληθεί τα μέγιστα από αυτήν τη συνεργασία.

tsamo

Παιδιά , απ’ότι έχω ακούσει τα παιχνίδια που θα διαθέσει θα είναι (τουλάχιστον αρχικά) του psone ή psx , όπως θέλετε πέστε το , οπότε δεν καίει κανένα χαρτί της η Sony .

ERETIKOS

Μπορει να ειναι ολα αυτα αλλα μπορει να αρχισε να αισθανεται την πιεση απο τα smartphone.Αυτο που με προβληματζει ειναι ασχετο αλλα ειναι η νοκια που δεν μπλεκει με android και ταλαιπωρειται τζαμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.