Sony Playstation 4: Έχει πουλήσει 50 εκατ. κονσόλες, σχεδόν διπλάσιες από Microsoft

Παρόλο που μόλις τον προηγούμενο Μάιο η Sony ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια πωλήσεις του Playstation 4, τώρα ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε και τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτό ο αριθμός περιλαμβάνει τις κονσόλες PS4, PS4 Pro και την νέα λεπτή έκδοση του PS4, και αφορά τις πωλήσεις στους πελάτες και όχι τις αποστολές στα καταστήματα.

Ο αριθμός των 50 εκατομμυρίων κονσολών, πήρε στην Sony 3 χρόνια για να τον καταφέρει, την ώρα που το διάσημο Playstation 3 έκανε το ίδιο ρεκόρ στα 4.5 χρόνια.

Οι πωλήσεις των παιχνιδιών ήταν και αυτές πολύ καλές για την Sony. Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, έχει καταφέρει να πουλήσει 369.6 εκατομμύρια παιχνίδια από καταστήματα και online αγορές. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε κονσόλα PS4 αντιστοιχούν περίπου 7 παιχνίδια.

Δυστυχώς, η αθροιστική παρουσίαση των αριθμών δεν μας δίνει περισσότερα στοιχεία για το πόσες πωλήσεις αφορούσαν το PS4 Pro. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις πωλήσεις του Playstation VR, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, με την Sony να αναμένει “εκατοντάδες χιλιάδες” πωλήσεις. Η εταιρεία αναλύσεων SuperData, προβλέπει ότι οι συνολικές πωλήσεις του headset της Sony μέσα στο 2016 θα είναι λιγότερες από 750.000.

Η Microsoft προς το παρόν έχει καιρό να μας δώσει κάποιον αριθμό για τις πωλήσεις του Xbox One. Η έκδοση Xbox One S έχει αναζωογονήσει τις πωλήσεις, με την κονσόλα της Microsoft να ξεπερνάει σε πωλήσεις την κονσόλα της Sony για αρκετούς μήνες στην σειρά. Εκτιμήσεις τρίτων, αναφέρουν ότι η Microsoft έχει πουλήσει 25-30 εκατομμύρια Xbox One.

Sony Sales 50 million game consoles PS4 Pro PS4 slim edition, Sony Playstation 4: Έχει πουλήσει 50 εκατ. κονσόλες, σχεδόν διπλάσιες από Microsoft

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

To Scorpio θα είναι πολύ καλύτερο από το PS4 Pro, απλώς η Sony έκανε αυτή τη φορά ότι είχε κάνει και η Microsoft με το 360. Μπορεί το μηχάνημα να είναι πιο αδύναμο, αλλά με το να το βγάλει ένα χρόνο νωρίτερα από τον ανταγωνισμό κερδίζει όλους τους ανυπόμονους. Βέβαια οι πιο ψαγμένοι θα περιμένουν το Scorpio του χρόνου. Φυσικά οι ακόμα πιο φανατικοί θα πάνε κατευθείαν σε pc αλλά εκεί μιλάμε για άλλες κατηγορίες τιμών.

Βαγγέλης

Ακόμα και το Scorpio να βγάλει η Microsoft, εξακολουθεί να μην έχει στιβαρά exclusives! Η Sony τουλάχιστον έβγαλε κάποια πολύ καλά, (βλέπε The Last Guardian), συν το ότι έχει ανακοινώσει The Last Of Us 2 και God Of War 4 στο μέλλον! Η Microsoft εξακολουθεί να πουλάει Forza, Dead Rising, Titanfall και Gears Of War, τα οποία τα έχουν βαρεθεί λίγο πολύ οι gamers, αφού δεν προσφέρουν τίποτα καινούριο!

Nick_GR

Τ΄ρα θα φάω κράξιμο αλλά για αυτό προτιμώ pc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.