Super Mario Run: Η Nintendo εξηγεί γιατί κοστίζει 10 δολάρια

Το Super Mario Run είναι το νέο παιχνίδι της Nintendo που έκανε το ντεμπούτο του στο iOS σπάζοντας κάθε ρεκόρ τις πρώτες μέρες. Ωστόσο πήρε αρνητική κριτική και και αντιδράσεις από τους χρήστες, κάτι που με τη σειρά του προκάλεσε πτώση της μετοχής της Nintendo κατά 11%.

Η δυσαρέσκεια σχετικά με το παιχνίδι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι απαιτεί συνεχή σύνδεση στο ίντερνετ και φυσικά η τιμή των 10 δολαρίων για την full έκδοση.

Σήμερα έρχονται και κάποιοι ενδιαφέροντες αριθμοί σχετικά με το παιχνίδι ενώ η Nintendo εξηγεί γιατί επέλεξε την τιμή των 10 δολαρίων.

Το Super Mario Run μόλις τέσσερις μέρες από την κυκλοφορία του έχει κατέβει πάνω από 25 εκατομμύρια φορές. Ο αριθμός αυτός από μόνος του είναι πολύ εντυπωσιακός, ενώ για να έχεις πλήρη πρόσβαση στο παιχνίδι θα πρέπει να πληρώσεις 10 δολάρια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Sensor Tower, από τα 25 εκατομμύρια χρηστών που κατέβασαν το παιχνίδι, μόλις το 8% προχώρησε στην πληρωμή των 10 δολαρίων. Τα κέρδη της Nintendo από το App Store υπολογίζονται στα 21 εκατ. δολάρια.

Η Nintendo προφανώς είναι ενήμερη σχετικά με την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η τιμή των 10 δολαρίων. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας προσπαθεί να εξηγήσει τον λόγο. Η εξήγηση που δίνεται για την ακριβή τιμή είναι η “διασφάλιση των γονιών” ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον in-app αγορές στο παιχνίδι και ότι το παιδί δεν θα κάνει κατά λάθος καμία αγορά.

“Pricing was designed to reassure parents that they would be charged just once, not multiple times”. Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση του εκπροσώπου της Nintendo στο Reuters, αλλά δεν μοιάζει να είναι λογική και ικανποιητική.

super mario run price, Super Mario Run: Η Nintendo εξηγεί γιατί κοστίζει 10 δολάρια

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Μάλλον δεν έχουν ιδέα για τιμές παιχνιδιών. Άκου εκεί 10$ για παιχνίδι κινητού! Στο steam έχουν δει τι αγοράζεις με 10$? Ψάχνουν να βρουν θύματα να αρμέξουν! Ας τη χαίρονται την παλιατζουρα που ξέθαψαν!

NikosAr

Ναι ρε εσείς, γι’ αυτό είναι ακριβό το παιχνίδι καταλάβατε τώρα ? Δίνεις 10 δολάρια, αλλά τα παιδάκια δεν μπερδεύονται ? Ενώ αν ήταν 5 δολάρια ή τσάμπα θα μπερδευόντουσαν μικροί – μεγάλοι και θα λέγαν * πως είναι δυνατόν τέτοια αριστούργημα χωρίς χρήματα ? Μην το ψάχνεται τελικά το κριτήριο του κόσμου για αλλη μια φορά θα το στείλει πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

KnightRider

Δικαιολογίες του κ@λου + που δεν είπαν τίποτα για την μόνιμη σύνδεση στο Internet.

Μιχαλης

Η χειρότερη δικαιολογία. … Έλεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.