To Fortnite επιστρέφει στο iOS μέσα στο 2023

Fortnite, To Fortnite επιστρέφει στο iOS μέσα στο 2023

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney ανακοίνωσε την επιστροφή του Fortnite στο iOS το 2023, σχεδόν τρία χρόνια μετά την κατάργηση του παιχνιδιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το App Store λόγω παραβίασης των κανόνων της πλατφόρμας.

Σε ένα tweet για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Sweeney είπε: “Τον επόμενο χρόνο στο iOS!” συνοδευόμενη από μια εικόνα ενός χαρακτήρα Fortnite που κοιτάζει πυροτεχνήματα που ορίζουν το 2023. Δεν είναι σαφές τι ώθησε τον Sweeney να κάνει το tweet, καθώς τόσο η Apple όσο και η Epic Games βρίσκονται σε μια συνεχή μάχη χωρίς τελική απόφαση.

Το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic Games συμπεριέλαβε μια επιλογή άμεσης πληρωμής στο παιχνίδι που παρέκαμψε το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Apple, παραβιάζοντας τους κανόνες του App Store. Η Apple αφαίρεσε τελικά το Fortnite από το App Store, ρίχνοντας την ευθύνη απευθείας στην Epic για παραβίαση των κανόνων της. Η αφαίρεση του Fortnite από το App Store προκάλεσε την Epic Games να καταθέσει μήνυση κατά του τεχνολογικού κολοσσού του Cupertino. “Αγωνιζόμαστε για ανοιχτές πλατφόρμες και αλλαγές πολιτικής προς όφελος όλων των προγραμματιστών εξίσου. Και θα είναι ένας κολασμένος αγώνας!” είπε τότε ο Σουίνι.

Τρία χρόνια αργότερα, τόσο η Epic Games‎ όσο και η Apple προσφεύγουν τώρα σε δικαστική απόφαση που λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 , η οποία θα απαιτούσε από την Apple να επιτρέψει στους προγραμματιστές να προσθέτουν συνδέσμους εντός εφαρμογής σε εξωτερικούς ιστότοπους, ανοίγοντας το δρόμο για εναλλακτικές επιλογές πληρωμής που δεν απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήστε το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.