Το Nintendo Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού NES

, Το Nintendo Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού NES

Το Nintendo Switch θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη έκπληξη της γενιάς, όχι μόνο για το πρωτοποριακό του τρόπο παιχνιδιού, αλλά και γιατί κατάφερε με χαμηλότερα specs να τα βάλει στα ίσα στις πωλήσεις με τα πολύ πιο δυνατά Xbox One και PlayStation 4.

Οι πωλήσεις της Nintendo όλο και αυξάνονται, ενώ πλέον έχουν ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Famitsu το Nintendo Switch έχει πλέον ξεπεράσει τις 62 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας δηλαδή τα 61 εκατομμύρια του αρχικού Nintendo Entertainment System. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η πλατφόρμα έχει κάνει εξαιρετικές πωλήσεις ακόμα και στην Αμερική.

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν και τις δύο εκδόσεις του Nintendo Switch, δηλαδή του αρχικού μοντέλου και του Nintendo Switch Lite, όμως και πάλι είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός. Φαίνεται πως η πρόταση της Nintendo τα πήγε εξαιρετικά και στην περίοδο της καραντίνας, όπως και οι προτάσεις των Sony και Microsoft.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Το νούμερο κρύβει ενδεχομένως παγίδα… Η Nintendo τόσο με το Gamecube όσο και με το Wii ισχυριζόταν ότι πούλησε 60 εκατομμύρια κονσόλες και 150 αντίστοιχα, ενώ μετά το τέλος των αντίστοιχων γενεών βγήκε στην φόρα ότι το Cube είχε κάνει διανομή μόλις 40 εκατομμύρια κομμάτια και πουλήθηκαν τα 23 εκατομμύρια παγκοσμίως. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Wii. Και η έρευνα είχε δείξει ότι το 75% των αγοραστών είχε αγοράσει την κονσόλα και σε ένα διάστημα 2 μηνών την άφησε στο ράφι γιατί τους πέρασε ο ενθουσιασμός να παίξουν με τα χειριστήρια που είχε… Επί καραντίνας επίσης ήταν η μόνη κονσόλα που ανέβασε τις τιμές της στο έπακρο συγκριτικά με τις άλλες δύο εταιρείες…. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο λέει επίσης ότι οι ενεργοί χρήστες (κατά μέσο όρο) κάθε μήνα είναι: Playstation: 113 εκατομμύρια χρήστες Xbox: 90 εκατομμύρια χρήστες (μαζί με PC που έχουν την υπηρεσία του Game Pass) Nintendo: 15 εκατομμύρια χρήστες. Ενδεχομένως λοιπόν το switch να μην μας έχει δώσει την πραγματική εικόνα πωλήσεων του, ή να έχει την τύχη που είχε το Wii, ότι δηλαδή μετά από λίγη χρήση και παίξιμο των αποκλειστικών του (τα οποία τα σπάνε ειδικά το Luigis Mansion το οποίο είναι τέρμα διασκεδαστικό) η κονσόλα… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Αλέξανδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.