To Xbox cloud gaming έρχεται σε iOS και Windows PC την Άνοιξη του 2021

Xbox, To Xbox cloud gaming έρχεται σε iOS και Windows PC την Άνοιξη του 2021

Μετά τον αποκλεισμό της υπηρεσίας από το App Store, το Xbox cloud gaming έρχεται τελικά σε iOS αλλά και σε Windows PC την Άνοιξη του 2021. Οι πληροφορίες έρχονται από την ίδια τη Microsoft, μέσα από post στην επίσημη ιστοσελίδα σχετικά με ειδήσεις για το Xbox brand, όπως και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Για να αποφύγει τους περιορισμούς του App Store η Microsoft θα διαθέσει το Xbox cloud gaming μέσω του mobile web browser για συσκευές iOS, οπότε δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Επιπλέον, η εν λόγω έκδοση θα είναι πλήρως σχεδιασμένη για iPhone, καθώς θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε touch controls αλλά και να παίζετε παράλληλα με τους φίλους σας στο Xbox.

Η PC έκδοση του cloud gaming θα παρέχετε τόσο από την εφαρμογή Xbox για Windows 10 όσο και από τον browser, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την iOS έκδοση. Θεωρητικά πάντα, αυτό σημαίνει ότι η web έκδοση θα είναι προσβάσιμη και από άλλες συσκευές, όπως Chromebooks και Mac, αν και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε στην πορεία.

Το Xbox cloud gaming, ή xCloud, είναι μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate και σας προσφέρει πρόσβαση σε πολλούς τίτλους του Xbox μέσω cloud, δηλαδή χωρίς εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία καλή σύνδεση στο internet και θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Δυστυχώς, προς το παρόν η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, όμως η Microsoft επεκτείνει συνέχεια τη διαθεσιμότητα του cloud gaming και αναμένουμε να δούμε πότε θα έρθει και η δική μας ώρα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i