Γιατί δεν έχουμε δει φορητή κονσόλα από τη Microsoft;

Οι περισσότεροι κατασκευαστές gaming κονσολών, έχουν κάνει μια προσπάθεια να κυκλοφορήσουν φορητές παιχνιδομηχανές. Για παράδειγμα υπήρχε το Gear Gear από την SEGA, η Sony έχει λανσάρει PlayStation, Portable PlayStation Vita, ενώ μην ξεχνάμε και τα Game Boy και DS/3DS από τη Nintendo.

Ωστόσο, η Microsoft είναι αυτή που (ακόμη τουλάχιστον) δεν έχει “handheld” κονσόλα. Οι λόγοι για την απόφαση αυτή μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι, όμως μέσα από το Twitter, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, εξηγεί ένα από τους λόγους.

Απαντώντας σε ερώτηση gamer, γιατί το Xbox δεν μπήκε ποτέ στην αγορά των handheld συσκευών για να ανταγωνιστεί Sony και Nintendo, ο Spencer απάντησε ότι η άποψή τους ήταν πως τα smartphones θα ήταν αυτά που θα έπαιρναν σχεδόν ολόκληρη την αγορά του mobile gaming.

Ουσιαστικά, η Microsoft σκεπτόμενη μακροπρόθεσμα, προέβλεψε ότι το mobile gaming θα έρθει στο προσκήνιο, κάνοντας μεγάλη επιτυχία, οπότε μια φορητή συσκευή δεν θα είχε νόημα. Όπως φαίνεται είχε δίκιο, μιας και η Nintendo μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισε να στραφεί στο mobile gaming, φέρνοντας δημοφιλή παιχνίδια όπως ο Super Mario.

Από την άλλη όμως, το 3DS τα πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις για την εταιρεία, παρά την εξάπλωση των smartphones. Όσο για τη Microsoft, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έκανε καλά ή όχι να μην κυκλοφορήσει φορητή κονσόλα και αν το έκανε, πώς θα τα πήγαινε σε πωλήσεις.

microsoft handheld console, Γιατί δεν έχουμε δει φορητή κονσόλα από τη Microsoft;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω να είχε δίκιο η Microsoft και η απόδειξη είναι 3DS και οι τρελές πωλήσεις που έκανε. Το Super Mario Run και γενικότερα η στροφή της Nintendo στα smartphones δεν έγινε λόγω αποτυχίας του handheld gaming console, αλλά γιατί ήθελε να επεκταθεί πέρα από το κλειστό στης gaming οικοσύστημα.

Για σοβαρό gaming τα smartphones δεν είναι πάντως. Για τίποτα casual games είναι ιδανικό, πέρα από αυτό δεν συγκρίνεται σε καμμία η αίσθηση του gaming με φυσικά πλήκτρα.

Για εμένα η σωστή απάντηση θα ήταν πως η Microsoft με τα Xbox δεν θέλει να βγάλει απλά ένα gaming console, η λογική της στρέφεται πιο πολύ στο media center. Η απόδειξη είναι η ελαφρώς πιο υποδιαιρέση σε specs προσέγγιση του One σε σχέση με το PS4 και γενικότερα όλο το marketing που έκανε όταν πρωτο-παρουσίασε κι επίσης όταν πρωτο-κυκλοφόρησε στην αγορά.

giannis

Για τα smartphones δεν νομίζω αλλά τα tablets θα μπορούσαν στο μέλλον αν όχι να τα αντικαταστήσουν αλλά να συνυπάρξουν.

Γιάννης

με εναν intel x7, με w10 και ενα steam interface θα ειχε μια καλή φορητη κοσολα αλλά αυτο είναι πταισμα μπροστά στη στην αποτυχία των Windows Phone

Txds

σε ποιο παράλληλο σύμπαν ρε παιδιά ζείτε ?

James

Η microsoft προέβλεψε οτι τα smartphone θα κερδίσουν τη μερίδα του λέοντος στο mobile gaming, αλλά ξέχασε να προβλέψει να φτιάξει mobile λειτουργικό την εποχή που έπρεπε. (Διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό ο Balmer να λέει ότι το πρώτο iPhone θα πάει άπατο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.