Xbox for Windows: Θα ενημερώνει εάν τα παιχνίδια παίζουν καλά στον υπολογιστή σας πριν τα κατεβάσετε

, Xbox for Windows: Θα ενημερώνει εάν τα παιχνίδια παίζουν καλά στον υπολογιστή σας πριν τα κατεβάσετε

Η Microsoft προσθέτει μια απλή ετικέτα στην εφαρμογή της Xbox για Windows, η οποία επιτρέπει στους παίκτες PC να γνωρίζουν εάν ένας τίτλος τρέχει καλά στον υπολογιστή τους προτού προχωρήσουν και τον κατεβάσουν. Η δυνατότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και περιορίζεται σε ορισμένα παιχνίδια προτού διατεθεί σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής Xbox.

Ενώ οι απαιτήσεις συστήματος αναγράφονται πάντα στην εφαρμογή Xbox, αυτή η απλή ετικέτα θα διευκολύνει τους κατόχους υπολογιστών να καταλάβουν εάν ένα παιχνίδι μπορεί να εκτελεστεί στο σύστημά τους. Η Microsoft εκτελεί έλεγχο απόδοσης σε μια ποικιλία παιχνιδιών υπολογιστή για τη δημιουργία αυτής της ετικέτας.

Υπάρχει ένας αριθμός παιχνιδιών που δεν έχουν ακόμη την ετικέτα και απλώς εμφανίζουν “ο έλεγχος απόδοσης δεν είναι ακόμη διαθέσιμος”, κάτι που υποδηλώνει ότι η εφαρμογή Xbox δεν ελέγχει απλώς τις απαιτήσεις του συστήματος του υπολογιστή σας. Φαίνεται ότι η Microsoft χτίζει τη δική της βάση δεδομένων για το πόσο καλά τρέχουν τα παιχνίδια PC.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη αναλύσει επίσημα αυτόν τον νέο έλεγχο απόδοσης, επομένως δεν είναι σαφές εάν η ετικέτα βασίζεται στις ελάχιστες προδιαγραφές για ένα παιχνίδι, στις προτεινόμενες ή άλλες πληροφορίες συστήματος.

Εάν οι αξιολογήσεις είναι αξιόπιστες, θα μπορούσε να είναι μια εύκολη εναλλακτική στη χρήση εργαλείων τρίτων και ιστοτόπων όπως το Can You Run It. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτήν τη νέα ετικέτα ή ακόμα και τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε παιχνίδια για υπολογιστή πιο ελεύθερα, η Microsoft επιτρέπει σε όλους να δοκιμάσουν αυτήν τη νέα έκδοση της εφαρμογής Xbox. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Xbox Insider και να επιλέξετε την προεπισκόπηση παιχνιδιών των Windows.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.