Το Xbox One θα υποστηρίζει οθόνες με 120Hz refresh rate

, Το Xbox One θα υποστηρίζει οθόνες με 120Hz refresh rate

Η Microsoft αναβαθμίζει την κονσόλα Xbox One προσθέτοντας συνεχώς νέα χαρακτηριστικά. Πρόσφατα πρόσθεσε το μεταβλητό refresh rate, την υποστήριξη ανάλυσης 1440p και τη λειτουργία αυτόματου χαμηλού latency. Τώρα, αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες και την εμπειρία gaming, με την υποστήριξη οθονών με 120Hz refresh rate.

Η επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση λογισμικού που ετοιμάζει η Microsoft για το Xbox One θα φέρει λοιπόν την υποστήριξη για 1080p και 1440p οθόνες με 120Hz refresh rate. Η επιλογή υψηλού ρυθμού ανανέωσης δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αξιοποιήσει πλήρως τις οθόνες που υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία.

Οι gamers που έχουν ήδη στην κατοχή τους οθόνες στα 120Hz, είτε monitors είτε τηλεοράσεις, θα χαρούν ιδιαίτερα με αυτήν την εξέλιξη. Οι υπόλοιποι fans του Xbox One ίσως είναι ώρα να περάσουν σε ένα upgrade.

Επιπλέον, το νέο update θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ομαδοποιεί τα παιχνίδια και τις εφαρμογές του και να προσθέτει τα groups στο ‘Home’, καθώς και να τριμάρει τα clips του κατευθείαν μέσω του ‘Guide’.

Η εταιρεία θα λανσάρει την επόμενη αναβάθμιση των Xbox One S και Xbox One X μέσα στο Μάιο. Η επίσημη ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Το σίγουρο είναι ότι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Insider θα λάβουν πρώτοι την ενημέρωση.

, Το Xbox One θα υποστηρίζει οθόνες με 120Hz refresh rate

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikoss

Οι ρυθμισεις το επιτρεπουν, τα παιχνίδια θα το σηκωνουν ή θα κολλανε;

KnightRider

Άχρηστο γιατί με αυτά τα hardware που έχει δύσκολα να παίξουν τα games στα 120fps !!!!

Panagiotis

Αλλο HZ άλλο FPS KnightRider.

tzanaros

αν υποστηρίζει τα 120hz της τηλεόρασης και η κονσολα τρεχει τα παιχνιδια μεχρι 60 πχ τοτε δεν θα δεις ποτε την διαφορα

Axel

“Οι υπόλοιποι fans του Xbox One ίσως είναι ώρα να περάσουν σε ένα upgrade”

Ούτε καν όμως. Κάτοχος του πρώτου Xbox One. Απο την στιγμή που τα παιχνίδια ειναι ίδια είτε έχεις το S είτε το Χ, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής. Το να παίξω στα 120 hz και στα 1 εκατομμύριο FPS δεν μου λέει προσωπικά κάτι γιατί στο τέλος της ημέρας να το πω απλά θα έχω παίξε πάλι το ίδιο παιχνίδι με αυτον που το παίζει σε καλυτερη ανάλυση. Χώρια κιόλας ότι το 2020 θα δούμε τους διαδόχους των One/4 οπότε το upgrade στην παρούσα φάση είναι περιττό

Techfan

Εντάξει ρε παιδιά, εδώ δεν είναι hardware site για να χτυπάμε το λάθος. Ο άνθρωπος δεν ήξερε ότι για να εκμεταλευτείς 120hz χρειάζεσαι και τα ανάλογα 110-120 fps σε παιχνίδια. Πολλοί απο εσάς δεν ξέρετε καν τι κάνουν τα G-Sync, FreeSync, FastSync οπότε μην κάνετε τους έξυπνους.

Το μέλλον των κονσολών είναι απλούστατα 4κ και τίποτα παραπάνω. με το ζώρι θα σας πουλήσουν true 4k 60fps και μάλλιστα από κονσόλες επόμενης γενιάς. Οι υπολογιστές τώρα έχουν ήδη φτάσεi 60fps 4k max graphics (έτσι για να βλέπουμε και την διαφορά σε PC master Race)

Πάνος

Άλλο πράγμα θα πει θα υποστηρίζει και άλλο είναι να παράγει native ανάλυση και fps. Ουσιαστικά πρόκειται για μαρκετιστικο τρικ και τίποτα παραπάνω, όπως κάποτε κάτι τηλεοράσεις με ανάλυση 1200χ700 που έλεγαν πως υποστηρίζουν το 1080. Απλά αν συνδέσεις τώρα το xbox σε μια ultra wide οθόνη παλιότερα θα σου έδειχνε μαύρα περιθώρια στα πλάγια, τώρα απλά θα σου κάνει μεγέθυνση την εικόνα να χωρέσει. Και θα σου κάνει και ένα frame interpolation και αυτό είναι όλο, πράγμα δλδ που το κάνουν και από μόνες τους οι οθόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.