Games

Xbox Scorpio vs. PS4 Pro vs. Xbox One: Κόντρα στα specs +video

Η πρώτη μεγάλη αποκάλυψη για το πολυαναμενόμενο Xbox Scorpio είναι γεγονός και αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Xbox Scorpio έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή custom x86 χρονισμένο στα 2.3GHz, GPU με 40 customised compute units στα 1172MHz, μνήμη 12GB GDDR5 με bandwidth 326GB/s και σκληρό δίσκο 1TB 2.5 ιντσών.

Ενσωματώνει 4K blu-ray drive, εσωτερικό τροφοδοτικό και πρωτοποριακό σύστημα ψύξης. Το Scorpio μπορεί να τρέχει παιχνίδια επιπέδου Xbox One σε native 4K και 60fps, έχοντας περιθώριο και για περαιτέρω βελτιώσεις. Όσο για τα τωρινά παιχνίδια του Xbox One (και τα παιχνίδια Xbox 360 που τρέχουν στο One), η Microsoft υπόσχεται καλύτερο frame rate, μηδενικό screen tearing, μέγιστη δυνατή δυναμική ανάλυση, καλύτερο texture filtering, video capture σε ανάλυση 4K και 60fps και ταχύτερη φόρτωση.

Το Xbox Scorpio αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην επερχόμενη έκθεση E3 2017 και όλα δείχνουν ότι θα είναι πιο ακριβό από το PS4 Pro.

Δείτε συγκριτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναλυτικά βίντεο παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας μέχρι τώρα για τη νέα κονσόλα της Microsoft!

Xbox Scorpio
CPU: 8 custom x86 cores clocked at 2,3GHz
GPU: 40 customised compute units at 1172MHz
Memory: 12GB GDDR5
Memory Bandwidth: 326GB/s
Hard Drive: 1TB 2,5-inch
Optical Drive: 4K UHD Blu-ray

PS4 Pro
CPU: 8 Jaguar cores clocked at 2,1GHz
GPU: 36 improved GCN compute units at 911MHz
Memory: 8GB GDDR5
Memory Bandwidth: 218GB/s
Hard Drive: 1TB 2,5-inch
Optical Drive: Blu-ray

Xbox One
CPU: 8 custom Jaguar cores clocked at 1,75GHz
GPU: 12 GCN compute units at 853MHz (Xbox One S: 914MHz)
Memory: 8GB DDR3/32MB ESRAM
Memory Bandwidth: DDR3: 68GB/s, ESRAM at max 204GB/s (Xbox One S: 219GB/s)
Hard Drive: 500GB/1TB/2TB 2,5-inch
Optical Drive: Blu-ray (Xbox One S: 4K UHD)

Πηγή

Σχόλια

  • Το εργαλείο είναι τέρας δυστυχώς ο Έλληνας είναι κολλημένος με την Sony μπράβο στην MS.
    δυστυχώς στην Ελλάδα θα πουλήσει λιγα κομμάτια λόγο τιμής.
    πρέπει και η Sony και η MS να ξαναδουν της τιμές στα παιχνίδια γιατί είναι πανάκριβα.

  • Είναι τρομερό! απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρεις xbox ενώ υπάρχουν όλα τα exclusive του ήδη σε pc. (με την προυπόθεση πως έχεις ήδη pc)

  • Πανίσχυρο μηχάνημα, αν η τιμή του είναι μεταξύ 400 και 500 ευρώ θα αξίζει πραγματικά. Καλό βέβαια θα είναι να έρθουν και μερικές αποκλειστικότητες, αλλά και πάλι σε αυτά τα χρήματα έχεις μέχρι και 4Κ blu ray στο πακέτο.

  • @Chris
    Από περιέργεια ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου και πόσο τον είχες πάρει τότε;
    Ρωτάω γιατί για να φτιάξεις ένα αντίστοιχο μηχάνημα με το scorpio θες τα εξής:
    Έναν ανάλογο επεξεργαστή που δε γνωρίζω τιμή αλλά ας βάλουμε 100 ευρώ μία χαμηλή τιμή, κάρτα γραφικών επιπέδου rx 480 τουλάχιστον 250 ευρώ, μνήμη Ram 12GB DDR5, αλλά εμείς ας βάλουμε μία 8αρα ddr4, καθώς τα υπόλοιπα θα τα έχει η κάρτα γραφικών, αλλά 60 ευρώ. Όπως βλέπεις μαζεύονται αρκετά και ακόμη δεν εχουμε βάλει, τροφοδοτικό, κουτί, μητρική σκληρό δίσκο και blu ray player.

  • Όσο τέρας και να ειναι μια κονσολα Αν τα παιχνιδια που την συνοδεύουν ειναι μάπα δεν αξίζει να το αγοράσει κανεις. Για κάθε ενα καλο και αξιόλογο παιχνίδι που υπάρχει σε gameplay και γραφικά που να ειναι επιπέδου Xbox One η PS4, βγαίνουν και 10 παιχνιδια με γραφικά και gameplay επιπέδου κινητού (βλέπε indie games)

  • Ο Αλέξανδρος τα είπε όλα. Έτσι ακριβώς είναι. Όλοι περιμένουμε 5 με 6 παιχνίδια τον χρόνο και αν, να παίξουμε που είναι πραγματικά καλά.

  • Ο Αλέξανδρος τα είπε όλα.
    Έτσι ακριβώς είναι. Όλοι περιμένουμε 5 με 6 παιχνίδια τον χρόνο και αν, να παίξουμε που είναι πραγματικά καλά.

  • @nickolas πως φενετε ότι είσαι ανίδεος φίλε μου.. Ποιος σου είπε ότι έχεις ddr5 ram γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα

  • @Chris
    Ίσως δεν το εξήγησα καλά και δεν το κατάλαβες. Εννοούσα πως από τη στιγμή που σε ένα desktop δε μπορείς να χρησιμοποιείς ddr5 που έχουν οι κάρτες γραφικών μόνο και στα 250 ευρώ βρίσκεις μόνο με 4GB για να υπάρχει μία αντιστοιχία στην ποσότητα μνήμης καθώς το xbox έχει 12, θα βάλεις και μία 8αρα ddr4.
    Κατά τα άλλα όσα είπα ισχύουν και χωρίς να βάλουμε καν στην τιμή το λειτουργικό, ένας υπολογιστής που να μπορεί να τρέχει παιχνίδια σε 4K ανάλυση θέλει τουλάχιστον 600 με 700 ευρώ.
    Ακόμη πάντως περιμένω να μας πεις εσύ ο ειδικός την τιμή του mid range που έχεις και τρέχει 4K αναλυσεις, με πάνω από 30fps φυσικά να παίζεται τουλάχιστον το παιχνίδι.

  • @nickolas ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ούτε οι gpu έχουν ddr5, έχουν gddr5 που σε ταχύτητες είναι ανάλογες των ddr3 αλλά μπορούν να γράφουν στην μνήμη τους από 2 εισόδους(στο περίπου) σαν το όνομα είναι γαματο μάρκετινγκ τρικ γιατί μπερδεύει τον κόσμο. Στο Pc μου τώρα έχω την αρκετά παλιά r9 390x (αρκετά φθηνά μεταχειρισμένη) που σε δύναμη είναι ελάχιστα κάτω από το Scorpio (5.9 τεραφλοπς η r9, 6 το σκορπιο) στο σύνολο μου βγήκε γύρο στα 550-600 με την διαφορά ότι δεν πληρώνω για online και ότι δεν παίζει μόνο games αλλά τρέχει και ότι πρόγραμμα ήχου η εικόνας του ρίξω. Τα games είναι πολύ πιο φθηνά και για το λογισμικό που είπες βρίσκεις εύκολα cd Keys στα 20 ευρώ

  • Έχεις δίκιο δεν έβαλα το g, αλλα έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αν τελικά κοστίζει κάτω από 500 ευρω το μηχάνημα για κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για παιχνίδια συμφέρει. Η κάρτα γραφικών που αναφέρεις όπως είπες την πήρες φθηνότερα γιατί ήταν μεταχειρισμένη γιατί κατά τα αλλα καινούρια ήταν ακριβουτσικη και πάλι όμως τα 600 κατοσταρικα τα έφτασες και χωρίς το blu ray φαντάζομαι.
    Με λίγα λόγια δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις καθώς έναν υπολογιστή δε θα τον πάρεις μόνο για τα παιχνίδια όπως αναφέρεις. Εννοείται βέβαια ότι αν τελικά κοστίζει καμια εξακοσαρα και χωρίς αποκλειστικότητες της προκοπης πας για υπολογιστή και έχεις και τη δυνατότητα αναβάθμισης, διαφορετικά παίρνεις κονσολα και ησυχάζεις, τους παλαιότερους τίτλους τους βρίσκεις και στις κονσολες πολύ φθηνά κατά καιρούς γίνονται πολύ καλές προσφορές, ίσως όχι όσο στο Steam αλλα κοντινες.

  • Καλησπέρα παιδιά. Να πω και εγώ την γνώμη μου , σήμερα πήρα το ps4 1 tera 2 χειριστήρια μαζί με το gran toyrismo. Διάβαζα για το X box S και το pro ps4 και βλέπω ότι της Microsoft είναι καλύτερο και ποιο δυνατό , διωρθωστε με. Έχω 2 σταθερούς πσ που είναι τούμπανα. Τα Windows μου τα μετράνε στα 7,2 που το ανώτερο είναι 7,9. Είναι core i3 4 giga κάρτα γραφικών 350 ευρώ Ddr5 ψύκτρες δικιά της ανεμιστήρα με σωλήνες στο 1 γιγα στα 256 bit , όποιος ξέρει αυτό μετράει περισσότερο στην κάρτα. Ati radeon sapphire HD7850 και matherbord gigabyte 3d bios 3d power μοντέλο Z77X-UD5U δέχεται 3 κάρτες γραφικών αν δεν κάνω λάθος , της 2 σιγουρακι hdmi , vga , dvi , 2 ethernet , 5,1 h 7,1 3 e sata 4 usb3 optical 2 us 2 άλλο vga και άλλες για 5,1 μπορείς να βάλεις επιπλέον έχει μέσα να βάλεις άλλες 2 e sata 450 κόστος αυτά τα 2 κάντε τα σούμα. S's 64giga ο ένας ο core is με 8 γιγα μνήμη με ψύκτρες οι μνήμες μάρκα consair και στους 2 πσ ο i5 έχει ακόμα 1 τεράστια σκληρό ο 64 είναι μόνο για το λογισμικό , ο άλλος ο core is 3 gifa μνήμη έχει ssd 128 500giga και 2 τερα ακόμα. Και κι 2 πσ έχουν ίδιες κάρτες γραφικών και ίδιες matherbord. Σκέφτομαι να 8 πίσω το ps4 και να πάρω η το PRO η το X BOX Xπου έχει 12 γιγα και είναι τούμπανο. Αξίζει ρε παιδιά ξέρει κανένας η επειδή έχω αυτούς τους σταθερούς να μην πάω αυτό και να πάρω το PRO , είχα το ps3 το 1st , βασικά όλα τα είχα μέχρι και νιντεντο , και Sega mega drive με το sonic μικρός. Για πείτε γνώμες ρε παιδιά? ?????

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.