Xbox Series X: Μάθε τα πάντα για τον σχεδιασμό την επερχόμενη κονσόλας

Το Xbox Series X δεν είναι απλά η πιο δυνατή κονσόλα όλων των εποχών, αλλά και εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει υπάρξει στην ιστορία του console gaming. Είναι ένα “μονόλιθος” με σχεδιασμό εξ ολοκλήρου για την μέγιστη δυνατή απόδοση. Γνωρίστε τη φιλοσοφία με την οποία σχεδίασε το Xbox Series X η Microsoft μέσα από το βίντεο συναρμολόγησης της κονσόλας από το Digital Foundry και πείτε μας εντυπώσεις.

Xbox Series X τεχνικά χαρακτηριστικά

CPU: 8x Zen 2 Cores στα 3.8GHz (3.6GHz με SMT)
GPU: 12 TFLOPs, 52 CUs στα 1.825GHz, Custom RDNA 2
Die Size: 360.45 mm2
Διαδικασία: 7nm Enhanced
Μνήμη RAM: 16GB GDDR6 με 320mb bus
Memory Bandwidth: 10GB στα 560 GB/s και 6GB στα 336 GB/s
Εσωτερικός χώρος αποθήκευσης: 1TB Custom NVMe SSD
I/O Throughput: 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Επεκτάσιμος χώρος αποθήκευσης: 1TB Expansion Card
Εξωτερικός χώρος αποθήκευσης: USB 3.2 HDD Support
Αναγνώστης οπτικών μέσων: 4K UHD Blu-ray Drive
Στόχος απόδοσης: 4K στα 60fps – μέχρι 120fps

, Xbox Series X: Μάθε τα πάντα για τον σχεδιασμό την επερχόμενη κονσόλας

Τα παιχνίδια που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα
  • Halo Infinite
  • Senua’s Saga: Hellblade 2
  • Everwild
  • Gears 5
  • Cyberpunk 2077
  • Outriders
  • The Lord of the Rings: Gollum
  • WRC 9
  • Rainbow Six Siege
  • Rainbow Six Quarantine
  • Watch Dogs Legion
  • Gods and Monsters
  • Dying Light 2
  • Starfield
  • The Elder Scrolls 6
  • Battlefield 6

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Ειναι η πιο δυνατη απλα δεν εχει τοσο καλα αποκλειστικα οπως η σονυ σε ποιοτητα αλλα και σε ποσοτητα..Δε διαφωνω οτι ειναι τουμπανο αλλα αυτο δεν εγγυαται και διασκεδαση αυτοματως..Ακομα και το switch που ειναι παρα πολυ πιο αδυναμο απο το xbox one το εχει περασει σε πωλησεις γιατι ειναι με τον τροπο του πιο διασκεδαστικο..Οποτε μπραβο στην μαικροσοφτ στο τεχνικο κομματι αλλα περα απο αυτο δεν εχει να προσφερει κατι ιδιαιτερο στα παιχνιδια μεχρι στιγμης,που ειναι και ο βασικοτερος λογος που αγοραζεις κονσολα..Στην τελικη με 1000αρικο κανεις pc τουμπανακι που του πετας και μια καρτα γραφικων σε 3-4 χρονια και γινεται θηριο και σου παιζει και 8κ..

Nickolas

Όταν κυκλοφορήσει με το καλό θα δούμε αν θα έχει και αποκλειστικά. Το θέμα είναι να κυκλοφορούν πολλά και ποιοτικά παιχνίδια και αυτό γίνεται μόνο όταν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες, διαφορετικά θα καταλήξουμε με παιχνίδια επιπέδου κινητών τηλεφώνων και τύπου fortnite.
Επίσης όπως σωστά αναφέρθηκε στην παρουσίαση των χαρακτηριστικών του PS5 δεν είναι μόνο τα teraflops που πρέπει να βλέπουμε, το PS5 θα έρχεται με έναν nvme διπλάσιας ταχύτητας από αυτόν του Xbox με τεράστια πλεονεκτήματα ακόμη και της χρήσης του ως έξτρα ram από τους πραγραμματιστες. Το κακό βέβαια με αυτή την προσέγγιση είναι ότι κάποιος που θέλει να προσθέσει εξτρα σκληρό στο μηχάνημα θα πρέπει να δώσει περίπου όσα χρήματα θα του κοστίσει το PS5, αλλά σε βάθος χρόνου θα πέσουν οι τιμές.
Όπως και να χει θα δούμε ωραία πράγματα, εγώ αν έχω τη δυνατότητα θα πάρω και τα δύο μηχανήματα κάποια στιγμή.

JR

Το Xbox εχει τρεις απο τις καλυτερες σειρες παιχνιδιων Halo , Forza και Gears of War. Μονο για το Halo Infinite και το νεο Forza αξιζει να παρει κανεις το xbox συν το οτι ολα τα παιχνιδια που θα κυκλοφορουν και στις δυο κονσολες (δηλαδη το 90% των τιτλων) θα φαινονται πολυ καλυτερα στο νεο xbox αφου ειναι τουλαχιστον 20% πιο δυνατο. Επισης η Microsoft εχει πλεον 15 studio παιχνιδιων οπως την obsidian και την ninja theory οποτε θα δουμε και αλλα αποκλειστικα παιχνιδια που δεν εχουν ανακοινωθει ακομη πχ ακουγεται οτι θα επιστρεψει η σειρα Fable. Σαν κερασακι στην τουρτα για τους λατρεις της αεροποριας περιμενουμε και το εκπληκτικο νεο Flight simulator στο οποιο με 4 petabyte (!!!) δεδομενων θα μπορεις να πεταξεις οπουδηποτε στην γη!

wishmastoras

1000 ευρώ κάνει μόνο η κάρτα γραφικών που θα χρειαστείς για να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Υπολόγιζε στα 1600 ευρώ περίπου, αν σου περισσεύουν ή το χρειάζεσαι για την δουλειά σου, πάω πάσο.

Γιωργος

Πραγματικό θηρίο. Περιμένω πως και πως να δούμε τίτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.