Xbox Series X/S: Ο επίσημος δίσκος επέκτασης χωρητικότητας 1TB κοστίζει 219,99 δολάρια

, Xbox Series X/S: Ο επίσημος δίσκος επέκτασης χωρητικότητας 1TB κοστίζει 219,99 δολάρια

Ήδη γνωρίζουμε πως οι δίσκοι των next-gen κονσόλων δε θα είναι καθόλου οικονομικοί, καθώς πρόκειται για PCIe 4.0 NVMe SSD, από τους οποίους έχουμε ελάχιστους στην αγορά. Η Sony θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μόνοι τους το δίσκο του PlayStation 5 με συμβατούς δίσκους, ενώ η Microsoft χρησιμοποιεί ξεχωριστή θύρα για εξωτερικούς δίσκους.

Σήμερα μαθαίνουμε πόσο θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος που θέλει να αναβαθμίσει το δίσκο του Xbox Series X ή του Xbox Series S. Η ιστοσελίδα Best Buy ανέβασε τον επίσημο δίσκο για τις next-gen κονσόλες της Microsoft, ο οποίος είναι σχεδιασμένος από τη Seagate και προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες με τον εσωτερικό δίσκο των Xbox Series S/X. Όμως, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν τέτοιο δίσκο, θα πρέπει να πληρώσει 219,99 δολάρια για χωρητικότητα 1TB.

Βέβαια, δεν υπάρχουν στην αγορά “ανταγωνιστές”, οπότε οι ελάχιστες επιλογές είναι και τσιμπημένες. Για παράδειγμα, ένας αντίστοιχος δίσκος PCIe 4.0 NVMe για το PlayStation 5, συγκεκριμένα ο Samsung 980 Pro, κοστίζει 229,99 δολάρια για το 1TB, ενώ δε γνωρίζουμε καν αν θα είναι συμβατός. Το μεγαλύτερο θέμα ίσως το έχουν οι κάτοχοι Xbox Series S, καθώς η κονσόλα έχει μόνο 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

250 ευρώ θα έρθει Ευρώπη
Στο μέλλον θα βγει κερδισμένη οι κάτοχοι του PS5 καθώς θα έχουν περισσότερες επιλογές

Μακης

Πες τα ρε φιλε με τον καθε ξερολα σονυ χειτερ που ζει για να κατηγορει το ps5 επειδη τους ποναει απο αρχες 2000 που τερματιζει ΠΑΝΤΑ μπροστα απο χμποξ!!!Ξερει ο κοσμος τι παιρνει ξερειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι…………..!!!!Παιχνιδια θελουμε ρε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!Ουτε υπηρεσιες game pass και μπουρδες με ενοικιασεις με 15 ευρω το μηνα για παιχνιδια απειρως κατωτερα απο ps5!!!

Σωραιος

Επ… Καλώς τον φίλο μου τον Νωντα…

John

Τουλάχιστον το xbox series X έχει 1 TB , η sony έκανε τσιγκουνιά ως συνήθως και έβαλε 825 GB.

Μακης

Τι τσιγκουνια ρε?χαχχαχαχα..γινεται εικονικη ραμ και τα παιχνιδια πετανε στην κυριολεξια..ουτε φορτωμα,ουτε texture pop ups ουτε τιποτα απο αυτα που θα εχει το αρχaiο xbox.Επισης αγοραζεις σκληρο με 100 ευρω και καθαρισες στπ ps5!!Τσιγκουνια εκανε το ξμποξ το αδυναμο με 500 γιγα μονο!!!!!!!!!!!!!Και οχι για σοβαρο λογο οπως το PS5!!!Να μην παραπληροφορεις τον κοσμο..αν δεν ξερεις ρωτα..

SUPS 👨‍⚖️

Αφησε τον… γνωστο τρολ τ site ειναι που δεν αιτιολογει ποτε τα αυτα που γραφει…

Nickolas

Όπως λέει και στο άρθρο για την ώρα ο μόνος nvme που έχει ανακοινωθεί και μάλλον θα υποστηρίζει το PS5 είναι ο Samsung 980 Pro. Το 1TB θα κοστίζει πάνω από 200 δολάρια οπότε Ευρώπη με ΦΠΑ, εγγυήσεις κλπ και αυτός αρχικά θα έρθει στα 250 ευρώ.
Φαντάζομαι αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες αλλά το θέμα είναι να ανακοινώσει και η Sony ποιους ssd θα υποστηρίζει επίσημα.
Σκληρό με 100 ευρώ μπορείς να αγοράσεις και για το Xbox το θέμα είναι να υποστηρίζει τα παιχνίδια νέας γενιάς αλλιώς δεν έχει νόημα.
Σε βάθος χρόνου πάντως εννοείται οι τιμές τους θα πέσουν.
Ας κυκλοφορήσουν όμως επίσημα οι κονσόλες και θα δούμε τότε αν υπάρχουν νεώτερα.

Last edited 3 years πριν by Nickolas
Stelios

Προφανώς για τους αγοραστές του PS5 δεν είναι πρόβλημα το κόστος εφόσον θα έχουν τα χρήματα για 70-80€ το παιχνίδι. Αντί 3 παιχνίδια παίρνει ένα SSD

John

Δυστυχώς τα PlayStation trolls είναι πολύ τοξικά άτομα , αν δεις και κανάλια τους στο youtube όλο ουρλιάζουν και κάνουν σαν άνθρωποι των σπηλαίων. Τελευταία έχουν πολύ τα νεύρα τους γιατί το PS5 είναι πολύ κατώτερο του Series X και αγόρασε και η Microsoft την Bethesda οπότε έχουν πέσει σε κατάθλιψη.

George

Του xbox θεωρώ ότι είναι πολύ πιο τοξικά, μπες και δες σε ξένα site…

Μακης

George μην θεωρεις οτι ειναι..ΕΙΝΑΙ τοξικα ατομα αποδεδειγμενα..Μια ζωη τριτοι βλεπεις σε καθε γενια,παει,σαλεψαν!!

George

Στο gamepass μπαίνουν από day one της Microsoft τα παιχνίδια, οπότε όλα τα άλλα και στο xbox 70-80 ευρώ θα τα παίρνετε…
Άκυρο το σχόλιο σου

Μακης

George ειναι γνωστο τρολ-σονυ-χειτερ ο John..Μην ασχολεισαι με ατομα που δεν εχουν ζωη εξω απο τα pc και παραπληροφορουν τον κοσμο,αξια τους δινεις!!Ολοι ξερουν οτι το ps5 εχει παιχνιδια που η μαικροσοφτ ποτε δεν θα φτασει…Απλα ζηλευουν παρα πολυ αντι απλα να παρουν το ps5 να ηρεμησουν και να το χαρουν!!
Καλα οσο αναφορα τον stelios αυτος παιζει να εχει και switch που πληρωνει 60αρια 3 χρονια μετα για μπουρδες παιδικα παιχνιδακια,και βγηκε να πει την κοτσανα του..Σε 6μηνες θα ναι 40-50 ευρω στο ps5..Av ειναι φαν της μαικροσφτ ας δωσει 13αρια το μηνα για τριτοδευτερα παιχνιδια..PS5=ΠΟΙΟΤΗΤΑ>ΧΒΟΧ=ΠΟΣΟΤΗΤΑ..!!

Last edited 3 years πριν by Μακης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.