Xbox Series X: Θα έχει ανεξάρτητο chip επεξεργασίας ήχου

Xbox Series X, Xbox Series X: Θα έχει ανεξάρτητο chip επεξεργασίας ήχου

Μπορεί τα χαρακτηριστικά του PlayStation 5 να παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά τη Microsoft δεν την ενδιαφέρει καθόλου να κρατήσει κρυφό οτιδήποτε αφορά την επόμενης γενιάς κονσόλα της. Πέρα από τον υπεύθυνο του τμήματος Xbox, Phil Spencer, ο οποίος αποκαλύπτει κατά καιρούς διάφορα για το Xbox Series X, συχνά κυκλοφορούν αναφορές που βγάζουν στο φως στοιχεία σχετικά με την κονσόλα.

Επιβεβαιώθηκε το ανεξάρτητο chip

Παλαιότερες αναφορές, θέλουν το Xbox Series X να έχει ανεξάρτητο chip επεξεργασίας ήχου και νεότερα στοιχεία τις επιβεβαιώνουν. Ο ανώτατος σχεδιαστής ήχου του παιχνιδιού Ninja Theory, Daniele Galante, δήλωσε ότι η κονσόλα θα διαθέτει όντως ανεξάρτητο επεξεργαστή ήχου.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα προσφέρει πολύ καλή ισχύ επεξεργασίας, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι δημιουργοί ήχου. Επιπλέον, εφόσον η επεξεργασία του ήχου θα πραγματοποιείται από ξεχωριστό chip, η CPU θα έχει περισσότερους ελεύθερους πόρους για να διαχειρίζεται τα υπόλοιπα στοιχεία των παιχνιδιών.

Πέραν του, Daniele Galante, ο υπεύθυνος του τμήματος Xbox, Phil Spencer, πρόσφατα αναφέρθηκε στην επεξεργαστική ισχύ του Xbox Series X. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η κονσόλα θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή με AMD Zen 2 και RDNA 2 αρχιτεκτονικές.

Επιπλέον, θα υποστηρίζει variable rate shading  και hardware-accelerated DirectX ray tracing. Σε συνδυασμό με την ισχύ που θα παρέχει η CPU τα γραφικά που θα προσφέρει η κονσόλα θα είναι εντυπωσιακά.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του Xbox Series X και φυσικά να δημοσιευθούν τα πρώρα reviews.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.