Xbox Series X vs PlayStation 5: Η πρώτη πραγματική next-gen μάχη στο DmC5 [βίντεο]


Το Devil May Cry 5 Special Edition είναι το πρώτο next-gen game και μας δίνει την πρώτη πραγματική μάχη Xbox Series X vs PlayStation 5. Το βίντεο έρχεται από το Digital Foundry, όπου δοκιμάζουν τον τίτλο της Capcom και στα δύο συστήματα, με τα αποτελέσματα να μην είναι και τόσο αναμενόμενα.

Αρχικά, στο Normal Mode με ανάλυση 4K, το Xbox Series X φαίνεται να έχει το πάνω χέρι, κρατώντας υψηλότερα fps σε όλη τη διάρκεια της σύγκρισης, αν και με μικρή διαφορά. Το PlayStation 5 όμως παίρνει το αίμα του πίσω στο High Frame-Rate Mode(1080p), όπου στο gameplay καταφέρνει να διατηρήσει σταθερή τη διαφορά του με το Series X. Μάλιστα, σε μερικά περιβάλλοντα που υπάρχει frame drop και στις δύο κονσόλες, το Xbox πέφτει πολύ παραπάνω από ότι το PS5, χωρίς να μπορεί να εξηγηθεί η διαφορά.

PlayStation 5, Xbox Series X vs PlayStation 5: Η πρώτη πραγματική next-gen μάχη στο DmC5 [βίντεο]

Από την άλλη, το Xbox Series X καταφέρνει να διατηρήσει την υπεροχή του τόσο στο Ray-Tracing Performance Mode, όσο και στο Ray-Tracing Quality Mode, αν και οι διαφορές είναι μικρές. Ως σύνολο, η έκδοση του Series X είναι αυτή που κερδίζει το εν λόγω vs, όμως το PlayStation 5 δείχνει πως αν και στα χαρτιά φαίνεται να είναι αρκετά πιο αδύναμο, η εμπειρία φαίνεται να είναι ίδια, ενώ καταφέρνει να τρέχει καλύτερα στο frame-rate mode.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Σε κάποια πιο καλό το PS5 και σε κάποια άλλα το Series X (λογικό λόγο του ότι είναι πιο δυνατό)
Αλλα μικρές διαφορές και σε γενικές γραμμές identical όπως είπαν και στο βίντεο
Ο χρόνος φόρτωσης είναι πιο γρήγορος στο ps5 επειδή είναι παιχνίδι που έγινε optimize για τους νέους δίσκους όπως είναι αναμενόμενο… Για λίγο κράτησε η χαρά των xbox fans που λένε ότι είναι πιο γρήγορο το loading (στα ΠΑΛΙΑ παιχνίδια) σε εκεινους

Paul v

Ποια fanboy αν δεις ποίο γρήγορα φόρτωσε το Series X και μετά το ps5 😂🤣😂🤣

SUPS 👨‍⚖️

το συμπερασμα απ το βιντεο ειναι οτι απλα το παιχνιδι εχει χαλια optimization…ας κατσουν τ fanboys να τσακωθουν στα υπολοιπα σχολια αφου κριτικη ικανοτητα δεν εχουν.

Konstantinos

Αυτες οι κονσολες νεας γενιας ειναι τοσο αδυναμες που μονο νεας γενιας δεν αξιζει να λεγονται σε 2χρονια θα ειναι ηδη ξεπερασμενες

Ilija34

Το να μνημονεύεται σε κριτική η υπεροχή μιας next gen κονσόλας στα 1080p είναι ολίγον τραγικό και αποβαίνει σε βάρος της σε τελική ανάλυση. Αγοράζω και τις δύο κονσόλες εδώ και είκοσι χρόνια. Είμαστε στο 2020, στη γενιά τού 4Κ. Ναι, κάποιοι θα παίξουν και σε 1080p. Αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα του σήμερα όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.