Apela.gr – Το site της Λακωνίας

Στην πρόσφατη έκθεση Ήχος-Εικόνα show είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Γιάννη Κωστιάνη, το άνθρωπο που βρίσκετε πίσω από το apela.gr – Το site της Λακωνίας. Ο Γιάννης μας επισκέφτηκε στο περίπτερο του techblog.gr και εντυπωσιάστηκε από το live webcast που είχαμε από το booth. Θυμάμαι τότε μου είχε πει ότι τον ενδιέφερε η πλατφόρμα που χρησιμοποιούσαμε (mogulus) γιατί σκόπευε να δημιουργήσει το apelatv.gr, κάτι που μόλις δύο εβδομάδες μετά έκανε πράξη και άρχισε τις τηλεοπτικές εκπομπές. Το apela.gr είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που δείχνει το μεράκι που έχει ο Γιάννης και οι συνεργάτες του για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Επεξεργάστηκε την 25 Μαρτίου 2008 23:19

Σχόλια

  • Ακόμα όμως παίζουν με στατική σελίδα και είναι τραγικά βαριά με τα java applets... Του το έχω πει άλλωστε !

  • Ναι οι σελίδες αργούν πολύ να ανοίξουν. Σίγουρα όμως Pano αξίζει ένα μπράβο στους συντελεστές για περιπτώσεις όπως του mogulus αλλά και του sitepal με το avatar να λέει κάθε μέρα τα τελευταία νέα.

  • Τραγικά βαριά σελίδα,και ορθογραφικά λάθη που κάνουν την προσπάθεια να μοιάζει ερασιτεχνική...

  • Γιατί το in.gr δεν είναι τραγικά βαριά σελίδα? Όλες οι δημοσιογραφικές σελίδες που έχουν φωτό και σχεδίαση περιοδικού είναι βαριές (στην Ελλάδα) διότι στο εξωτερικό με τις μεγάλες ταχύτητες ανοίγουν αμέσως. Νομίζω πρέπει να επικεντρωθούμε στην ιδέα της σελίδας με τις πολλές φωτογραφίες και έξυπνους τίτλους. Αυτό κάνει όλα τα άλλα (τα ερασιτεχνικά) να μην τα παρατηρεί ο μέσος επισκέπτης και να πετυχαίνει το στόχο του. Επίσης για Λακωνία δεν βλέπω να υπάρχει άλλο ειδησεογραφικό site, αλλά και άλλοι νομοί δεν έχουν καν μια βασική ιστοσελίδα. Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά, αλλά σιγά σιγά να την ανακατασκευάσουν λίγο τη σελίδα τους!!!

  • Η πρόθεση για αλλαγή στα κακώς κείμενα της Λακωνίας , το μεράκι της δημιουργικής ομάδας, με την προσθήκη νέων τεχνολογιών (π.χ live το δημοτικό συμβούλιο της πόλης) , όπως αναφέρει και το techblog , καθόρισαν την επισκεψιμότητα καθημερινά στους 880 χρήστες - σε ένα διάστημα ενός έτους λειτουργίας και με traffic άνω των 60gb/m (παρακολουθώντας videos, images, ηχητικές καλύψεις). Ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι παρουσιάζεται ενδιαφέρον ενός κοινού που δεν είχε καμία επαφή με το νετ (ηλικίες 50-65). Είναι γεγονός πως το site χρειάζεται ανασχεδιασμό και είναι ήδη στα σκαριά, απλώς επιμένουμε στην λεπτομέρια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα

  • Είπαμε είναι καλή η προσπάθεια και με ένα καλό στήσιμο (βέβαια τα λεφτά δεν φτάνουν για CDN) θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς και πιθανώς να γίνει και community με forum, blogs, σχόλια, αξιολογήσεις κλπ

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.