Τετάρτη 27 Αυγούστου 19:00, όλοι σε συγκέντρωση σιωπηλής διαμαρτυρίας για τις φωτιές

Αφήσατε την Ελλάδα να γίνει στάχτη. Γιατί;
Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης, σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Επεξεργάστηκε την 27 Αυγούστου 2007 12:29

Σχόλια

  • Μια φίλη μου, από την καλή της την καρδιά και την αγαθή της προαίρεση μου έστειλε αυτό το link με την κατάπτυστη αφίσα.
    Και εξηγούμαι:
    Την προσέξατε καλά την αφίσα; Εκείνο το "ΑΦΗΣΑΤΕ.." δεν σας έκανε εντύπωση; Δεν επαναστατήσατε ως άνθρωποι και ως πολίτες; Ποιος είναι αυτός που βγάζει την ουρά του απέξω και ποιους κατηγορεί συλλήβδην; Και ποιοι είναι οι άλλοι; Η κυβέρνηση; Οι Πυροσβέστες; (έχουμε και προεκλογική περίοδο, έτσι!). Τί σημαίνει ΑΦΗΣΑ-ΤΕ-; Ο κάθε συνειδητός πολίτης ξεχωριστά δεν πρέπει να αισθάνεται κι αυτός υπεύθυνος γι' αυτή την κατάντια;

    Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη της ανευθυνότητας από την μία αλλά και της εύκολης εισαγγελειοποίησης από την οποία κατατρυχόμαστε σε όλη μας την νεώτερη ιστορία.
    ΑΦΗΣΑΤΕ... και στο τέλος ένα ΓΙΑΤΙ; σαν αυτό της αφίσας του Βιετνάμ για να μας τζινίσει και συναισθηματικά!

    Το internet είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο παρότρυνσης προς μαζικές κινητοποιήσεις αλλά άλλο τόσο επικίνδυνο. Πρόσεχτέ το λοιπόν.
    Και τέλος. Αντί να πάω σε μια συγκέντρωση και να καταδικάσω όλους τους άλλους που ΑΦΗΣΑΝΕ, προτιμώ να δηλώσω την εθελοντική μου προσφορά στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας μου και να ενταχθώ σε κάποια περιβαλλοντική οργάνωση. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο και τη χώρα μου για να προστατευθεί αλλά και εμένα για να βιώσω το πνεύμα του εθελοντισμού.

    Τέλος, σκεφθείτε το ειδικό βάρος που θα είχε η ίδια καμπάνια αν αντί ΑΦΗΣΑΤΕ έλεγε ΑΦΗΣΑΜΕ!
    Αυτή είναι η ιδέα του ενεργου πολίτη.

    Με όλη μου την αγάπη
    Θοδωρής

  • Αυτή η αφίσα κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των πολλαπλών πυρκαγιών και συμφωνώ ότι θα μπορούσε καλύτερα να γράφει "Αφήσαμε". Γιατί ναι, δεν φτάνε μόνο όλοι οι άλλοι φταίμε και όλοι εμείς.

    Εμείς που χτίσαμε σε προηγούμενα καμένα και τώρα καίγεται το σπίτι μας πρώτο, εμείς που κτίσαμε πάνω στο ρέμα και τώρα που τα νερά έχουν μπει μέσα φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει κανένας να μας βοηθήσει.

    Συμφωνώ η αφίσα θα έπρεπε να λέει "Αφήσαμε" και το "γιατί;" να είναι ερώτημα για τους εαυτούς μας που ρίχνουμε μπάζα στα βουνά, που πετάμε σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας, που δεν καθαρίζουμε από τα αγριόχορτα τα οικόπεδά μας.

    Όμως τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν θέλω να βγάλω από τώρα συμπέρασμα για το ποιος φταίει και αν είναι ξένος δάχτυλος ή ψυχοπαθείς εμπρηστές. Όμως θα πρέπει να κρίνουμε αυστηρά τη διαδικασία διαχείρισης κρίσεων της χώρας μας και τον αργό χρόνο αντίδρασης κάποιων φορέων τις τελευταίες ημέρες που η Ελλάδα πλήττεται ανεπανόρθωτα.

    Ο εθελοντισμός είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει σήμερα κάθε ενεργός πολίτης που έχει το ελεύθερο χρόνο να βοηθήσει, είδα νωρίτερα σήμερα ότι "περνάνε" κάποια τηλέφωνα στο κανάλι της NET για όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στους νομούς που πλήττονται.

    Όσοι όμως δεν μπορούν να πάνε, τους παροτρύνω να κατέβουν στο Σύνταγμα την Τετάρτη και στις άλλες πόλεις και να φωνάξουν όλοι μαζί ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για το μέλλον μας. Όχι να κατηγορήσουμε την τωρινή ή τις προηγούμενες κυβερνήσεις (χρειάζονται βέβαια και αυτοί μια φωνή), αλλά να αναλογιστούμε εμείς οι ίδιοι πως μπορούμε να αλλάξουμε γενικά τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας.

    Κώστας Βλαχάκης

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.