Τι κοινό έχουν μια εταιρεία ελαστικών και ένα modem

Οι περιπέτειες ενός καθημερινού χρήστη εθισμένου με το ίντερνετ συνεχίζονται. Εχθές λοιπόν το μεσημέρι έλαβα με courier τον εξοπλισμό για το πακέτο “Όλα σε ένα” της On Telecoms. Εν αντιθέσει με την V (Vivodi), η On σου στέλνει τον εξοπλισμό πριν ενεργοποιηθεί η σύνδεση, μάλλον για να “σπάσει” στη μέση το χρόνο από την ημέρα που κάνεις αίτηση μέχρι και την ενεργοποίηση. Πολύ καλή ενέργεια marketing, μπορώ να πω ότι σε εμένα “λειτούργησε” και δεν έχω τα νεύρα που είχα πριν. Σίγουρα όμως αν αργήσει πάνω από 10 μέρες η σύνδεση θα αρχίσω πάλι να κοκκινίζω!

Ο εξοπλισμός της On έρχεται σε ένα ομολογουμένως προσεγμένο λευκό κουτί με το λογότυπο της εταιρείας. Ανοίγοντας το κουτί βρίσκεις δύο άλλα μικρότερα κόκκινου χρώματος και πάλι με το logo της On. Το ένα έχει μέσα το ασύρματο Modem/ Router και το άλλο τον αποκωδικοποιητή για τα broadband τηλεοπτικά κανάλια.

To modem είναι μάρκας Pirelli και μάλιστα δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία. Έχει ακριβώς το ίδιο λογότυπο με την γνωστή εταιρεία κατασκευής ελαστικών! Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή και το σύνολο διακρίνεται από στιβαρότητα. Από πλευράς υποδοχών έχει μια για σύνδεση με την τηλεφωνική πρίζα (ADSL), 4 εξόδους Ethernet, μια υποδοχή USB για σύνδεση με υπολογιστή και δύο εξόδους τηλεφώνου (Phone1 & Phone2) για σύνδεση τηλεφωνικών συσκευών σε περίπτωση που ζητήσουμε ένα επιπλέον αριθμό τηλεφώνου (Η On δίνει μια τηλεφωνική γραμμή, η Vivodi δύο).

Ο αποκωδικοποιητής είναι της Sagem και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε με την ποιότητα κατασκευής του. Έχει μικρό όγκο και βάρος και συνοδεύεται από ένα άκομψο και χοντροκομμένο τηλεχειριστήριο. Τα θετικά του χαρακτηριστικά είναι η ύπαρξη ψηφιακής εξόδου εικόνας/ήχου HDMI (!) και εικόνας Component. Εννοείται ότι έχει και Scart για σύνδεση παλιές τηλεοράσεις CRT.

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τον εξοπλισμό που πλήρωσα 95 ευρώ και περιμένω με αγωνία να δω και στην πράξη τις δυνατότητές του, ταχύτητα ίντερνετ, εμβέλεια και ποιότητα ασύρματου, ποιότητα εικόνας αποκωδικοποιητή με HDMI, Component και Scart. Όταν δεήσει η On και συνδεθώ θα σας μεταφέρω όλες τις πληροφορίες.

Κλείνοντας για να γκρινιάξω και λίγο… πήρα τηλέφωνο στην On να ρωτήσω κάτι για τις υποδοχές σύνδεσης του Modem/ Router γιατί δεν διευκρινιζόταν στο ελληνικό manual εγκατάστασης (από το Modem και τον αποκωδικοποιητή έχουν αφαιρεθεί τα original manual – γιατί;) και το συνδέθηκα με τον τμήμα τεχνικής υποστήριξης όπου μια κοπέλα (“ψαρωμένη”) ψελλίζοντας προσπαθούσε να καταλάβει τι την ρωτάω!

Έλεος ρε παιδιά εκεί στην On, ακόμα και έναν υπάλληλο βουλκανιζατέρ της Pirelli να είχατε βάλει θα ήξερε να μου απαντήσει!!!

Επεξεργάστηκε την 25 Μαρτίου 2008 23:25

Σχόλια

  • Σήμερα είδα μια διαφήμιση για μια εταιρία στην τηλεόραση αν θυμάμαι καλά ηταν η νετονε και έλεγε στην διαφήμιση χωρίς κρυφές καθυστερήσεις !! Κι εγώ έχω την εξής απορία : δλδ αν τους πάρω τηλέφωνο θα μου πούν οτι θα μου κάνουν την σύνδεση σε 3 + μηνές η θα αρχίσουν να μου λένε κι αυτοί τα ίδια που λένε οι άλλοι !!:)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.