Απίστευτο | DVD player εξεράγει μπροστά σε Έλληνα χρήστη

Τον περασμένο Απρίλιο λάβαμε επιστολή-σχόλιο από επισκέπτη του techblog.gr, που υπέγραφε ως Παντελίδης Πάρης με καταγγελία για έκρηξη DVD player της Philips μπροστά στα μάτια του. Αμέσως ενημερώσαμε την Philips Hellas η οποία μας απάντησε ότι έχει υπόψη της το περιστατικό και ότι έχει στείλει το DVD player στα εργαστήριά της στη Σιγκαπούρη και αναμένει τα αποτελέσματα. Την περασμένη Παρασκευή, η Σιγκαπούρη απεφάνθη και λάβαμε την απάντηση σχετικά με αυτό το περίεργο όσο και επικίνδυνο γεγονός. Διαβάστε το χρονικό με τις επιστολές και την επίσημη απάντηση της Philips Electronics Singapore.

, Απίστευτο | DVD player εξεράγει μπροστά σε Έλληνα χρήστη

Η καταγγελία του κ. Παντελίδη Πάρη
Τετάρτη 23 Απριλίου 2008
Θα ήθελα κάποιος να πει κατηγορηματικά, ότι το ακόλουθο δεν είναι μια μεγάλη ήττα για την Philips. Το Δεκέμβριο 2007 η εταιρία μου αντικαθιστά το DVD Q40 προερχόμενο από αντικατάσταση άλλου DVD PLAYER, το οποίο μετά από λειτουργία 11 μηνών κρίθηκε ανεπισκεύαστο, με το DVDR 3480 έναντι 70 ευρώ. Το τελευταίο μετά από 4 μήνες λειτουργιάς, σχεδόν εξεράγει, μπροστά στα ματιά της συζύγου μου και των 2 παιδιών μου, εκσφενδονίζοντας το θρυμματισμένο δισκάκι, στα μούτρα τους. Η εταιρία προτίμησε να μου επιστρέψει τα 70 ευρώ, από το να μου αντικαταστήσει το DVDR 3480 με ένα άλλο λιγότερο επικίνδυνο, όπως είχα προτείνει ακόμη και αν πλήρωνα μια χρηματική διαφορά, αρνούμενος να παραλάβω το DVDR 3480 είτε επισκευασμένο είτε καινούριο.

Η πρώτη απάντηση της Philips Hellas
Παρασκευή 23 Μαΐου 2008
Το θέμα έχει δύο σκέλη.
Το πρώτο σκέλος αφορά στην ικανοποίηση του πελάτη. Ο πελάτης είχε να διαλέξει είτε να πάρει ένα καινούργιο προϊόν ή να πάρει το χρηματικό ποσό που είχε καταβάλει για την αγορά του προϊόντος. Ο συγκεκριμένος πελάτης επέλεξε να πάρει τα χρήματα. Στα πρακτικά μας δεν αναφέρεται κάποια σύγκρουση απόψεων με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας.
Το δεύτερο σκέλος αφορά στο πρόβλημα που πιθανόν να είχε το μηχάνημα. Αφού εξετάσαμε το μηχάνημα και πράγματι είδαμε ότι το δισκάκι θα πρέπει να «βγήκε» απότομα από το μηχάνημα, και επειδή τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί άλλη φορά, στείλαμε το μηχάνημα στα εργαστήρια στο εξωτερικό για να έχουμε μία πλήρη και επίσημη αναφορά.
Μόλις έχουμε την επίσημη αναφορά από το εξωτερικό θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Η εξήγηση των εργαστηρίων της Philips στη Σιγκαπούρη
Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008
Πραγματοποιήσαμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο της επιστραφείσας συσκευής εγγραφής/αναπαραγωγής DVDR3480, όπως και του σπασμένου εμπορικού DVD (Finding Nemo).
Δείτε τα παρακάτω ευρήματα:

Μετά τον έλεγχο της συσκευής εγγραφής/αναπαραγωγής DVD, αυτή βρέθηκε σε καλή λειτουργική κατάσταση, χωρίς ανωμαλίες στις συνολικές λειτουργίες της, αλλά και στο συγκεκριμένο επίπεδο μονάδας δίσκου.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές δοκιμές για να διαπιστωθεί κατά πόσο, κατά την υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής, περίπου 11000rpm, θα διαλυόταν ο οπτικός δίσκος όπως συνέβη στον πελάτη. Αυτές οι δοκιμές δεν έδειξαν κάποια προβλήματα.
Στη συσκευή εγγραφής/αναπαραγωγής εκτελέστηκε επίσης η λειτουργία επαναλαμβανόμενης αναπαραγωγής, η οποία έδειξε καλά αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής αναπαραγωγής, χρησιμοποιήσαμε τόσο δίσκους καλής ποιότητας, όσο και μη ζυγοσταθμισμένους δίσκους (προβληματικούς δίσκους δοκιμής) για να προσομοιώσουμε τις γενικές συνθήκες χρήσης.
Μελετήθηκε επίσης η κατάσταση του σπασμένου δίσκου και βρέθηκαν κάποια ξένα αυτοκόλλητα/ετικέτες, τα οποία, λόγω του γεγονότος ότι είναι ενοικιαζόμενος δίσκος, πιθανολογείται ότι είναι κάποιος αντικλεπτικός μηχανισμός και η ετικέτα της εταιρίας ενοικίασης. (Δείτε το συνημμένο αρχείο για φωτογραφίες του δίσκου.)

Αυτά τα αυτοκόλλητα/ετικέτες δημιουργούν μια κατάσταση μη ζυγοσταθμισμένου δίσκου και επίσης προκαλούν αδυναμία κατάλληλης σύσφιξης του δίσκου επάνω στη μονάδα δίσκου. Αυτή η κατάσταση κακής ευθυγράμμισης ή μη σύσφιξης μπορεί να προκαλέσει περιστροφή του δίσκου με μεγαλύτερη ταχύτητα από την κανονική. Επιπλέον, εάν προ-υπάρχουν ρωγμές στο δίσκο, η υψηλή ταχύτητα περιστροφής επιδεινώνει περαιτέρω τις ρωγμές και προκαλεί διάλυσή του.

Εφόσον δε βρέθηκαν προβλήματα με τη συγκεκριμένη συσκευή εγγραφής/αναπαραγωγής, πιθανολογείται ότι η κατάσταση του δίσκου μπορεί να επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο που παρουσιάστηκε.
Ωστόσο, πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι κατόπιν μελέτης, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να προκληθεί από ένα συνδυασμό παραγόντων και ακραίων καταστάσεων και άρα η πιθανότητα εμφάνισης αυτού του προβλήματος είναι στατιστικά αμελητέα.

Παρακαλώ μεταφέρετε τη συγνώμη μας στον πελάτη για την προβληματική εμπειρία που είχε με τη συσκευή εγγραφής/αναπαραγωγής. Μολονότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά σπάνιο, δυστυχώς ήταν η αποκλειστική του εμπειρία.

*Αυτή τη στιγμή, η συσκευή εγγραφής/αναπαραγωγής DVDR3480 παρουσιάζει ποσοστό FCR ίσο με 3%, σε σύγκριση με το γενικό μέσο όρο της αγοράς του 10% για τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Επίσης, αυτή η συσκευή παίρνει σε γενικές γραμμές καλές κριτικές από τους πελάτες.

Ευχαριστούμε!
Philips Electronics Singapore Pte Ltd

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dali13gr

Αναμενόμενη η απάντηση της Philips αλλά κι εμένα το μυαλό μου στο δισκάκι πήγε. Σε τέτοια περιστατικά, υπαίτια είναι συνήθως τα “μη-ζυγοσταθμισμένα” δισκάκια παρά ο μηχανισμός της συσκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IFA 2022 Philips

IFA 2022: Η Philips λανσάρει νέες επιλογές OLED+ και Mini LED

Η Philips παρουσιάζει στην IFA 2022 στο Βερολίνο μια σειρά νέων τηλεοράσεων Ambilight, συμπεριλαμβανομένων OLED+ και Mini LED επιλογών.

Smartphones Philips

Philips PH1: Ανακοινώθηκε με chipset Unisoc και μπαταρία 4.700 mAh

Ένα νέο smartphone της Philips, το PH1, κυκλοφόρησε στην Κίνα και συνδυάζει τις αρχικές προδιαγραφές με την προσιτή τιμή.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured Philips

Philips 5905 Series: Βελτιστοποιημένες για gaming χρήση Android TVs [CES 2020]

Η Philips παρουσίασε αρκετές Android TVs, μεταξύ των οποίων και οι Philips 5905 που είναι ειδικά βελτιστοποιημένες για τη Google Stadia.

Gear Philips

Philips Hue Play HDMI Sync Box: Κινηματογραφική εμπειρία φωτισμού με 250 ευρώ

Η μητρική εταιρεία της Philips Hue, Signify, ανακοίνωσε το Hue Play HDMI Sync Box που προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία φωτισμού.