techblog.gr πως ξεκίνησαν όλα | Συνέντευξη στο xblog.gr

, techblog.gr πως ξεκίνησαν όλα | Συνέντευξη στο xblog.grΟ Γιάννης Καρακατσάνης από το xblog.gr μου έδωσε την ευκαιρία μέσα από μια πολύ ωραία συνέντευξη να περιγράψω δημόσια την μέχρι σήμερα πορεία του Techblog. Απαντώντας στις εύστοχες ερωτήσεις του αναφέρομαι στο πως ξεκίνησαν όλα το Νοέμβριο του 2006, στο πρώτο post τον Ιανουάριο του 2007, τη συμμετοχή μας στις δύο εκθέσεις τεχνολογίας αλλά και στα σχέδιά μας για την επόμενη σεζόν

Κώστα, πώς πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις το techblog.gr;
Η ιδέα για το techblog.gr ήρθε τον Νοέμβριο του 2006, όταν ακόμα ήμουν αρχισυντάκτης σε περιοδικό τεχνολογίας. Τότε αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους. Κατόπιν σκέψης και συζήτησης με φίλους και συνεργάτες, κατέληξα στο όνομα techblog.gr και στις 8 Ιανουαρίου του 2007 βγήκαμε στο αέρα του ελληνικού internet με το πρώτο post! Από τότε και μέχρι σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου, ανανεώνουμε καθημερινά το περιεχόμενο του techblog.gr με οτιδήποτε έχει να κάνει με gadgets, mobiles και consumer electronics.

Ποιες ενότητες θεωρείς σημαντικότερες και ποιες βλέπεις να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους επισκέπτες του blog;
Τις περισσότερες φορές που ρωτάω online, αλλά και κατ΄ιδίαν τους φίλους του techblog.gr γιατί το επισκέπτονται, η απάντηση είναι ότι «δεν ξέρουμε!». Το techblog.gr έχει γίνει συνήθεια και έχει φτιάξει ένα ισχυρό brand name. Οι περισσότεροι επισκέπτες μας ρίχνουν καθημερινά τουλάχιστον μια ματιά στο περιεχόμενό μας για να ενημερωθούν για το τι παίζει στην ελληνική -κυρίως- αγορά τεχνολογίας. Από τα στατιστικά στοιχεία έχουμε καταλήξει ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για κινητά, GPS και laptop, ενώ πάρα πολλοί είναι και εκείνοι που «καταβροχθίζουν» κάθε δευτερόλεπτο από τα βίντεο-παρουσιάσεις του techblogTV.

Γράφεις κυρίως για θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν εσένα ή με γνώμονα το τι προτιμάει περισσότερο το κοινό του techblog.gr;
Ξεκίνησα το techblog.gr για να εξωτερικεύσω τις δικές μου ανησυχίες και τους προβληματισμούς, για να δημοσιοποιώ στην ελληνική blogόσφαιρα αυτά που μου κινούν εμένα το ενδιαφέρον. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι τις δικές μου ανάγκες για πληροφόρηση έχουν χιλιάδες ακόμα Έλληνες φίλοι της τεχνολογίας! Σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου, κινούμαστε σε ένα λίγο διαφορετικό πλαίσιο ενημέρωσης. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών και να τους δώσουμε ότι ζητάνε, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το περιεχόμενό μας. Συνεχίζουν όμως κανονικά τα post που μπορεί να μην είναι «εμπορικά», αλλά πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν την ελληνική τεχνολογική κοινότητα.

Sites και blogs τεχνολογικού περιεχομένου υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα. Πες μου 3-4 λόγους που ο κόσμος πρέπει να προτιμήσει το techblog.gr από τα άλλα…
Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι θα σου απαντήσω όπως και οι επισκέπτες του techblog.gr… «δεν ξέρω»!

Στις εκθέσεις Ήχος & Εικόνα Show και Digital Technology Expo που έγιναν πέρυσι, συμμετείχες με booth του techblog.gr. Μίλησε μας λίγο για αυτή την εμπειρία. Αυξήθηκαν οι επισκέψεις μετά τις εκθέσεις; Ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για το techblog;
Η εμπειρία ήταν απλά καταπληκτική. Μαζί με τους συνεργάτες μου για επτά συνολικά ημέρες αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες των Ελλήνων καταναλωτών και απαντήσαμε στο σύνολο των δύσκολων ερωτήσεών τους. Η έκπληξη και ο ενθουσιασμός τους όταν συναντούσαν το περίπτερο του techblog.gr δεν περιγράφεται: Ποιοι είστε εσείς; Blog σε έκθεση; Πού βρήκατε τα λεφτά; Μπράβο, συγχαρητήρια! Το techblog.gr καταγράφεται σαν το πρώτο ελληνικό blog που συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε έκθεση, ενώ είμαστε και οι πρώτοι που βάλαμε ολοσέλιδη διαφήμιση σε περιοδικό! Φέτος θα μας συναντήσετε και πάλι στην επερχόμενη έκθεση DTE.

Έχω δει σε άλλες συνεντεύξεις σου ότι είναι πάγια τακτική σου να μην δημοσιοποιείς τα έσοδα που σου αποφέρει το techblog.gr. Δε θα σε ρωτήσω «πόσα βγάζεις από το blog», αλλά αν βλέπεις ότι υπάρχουν προοπτικές που στο μέλλον θα σου επιτρέψουν να ζεις από αυτό.
Στο techblog.gr έχω αφιερώσει όλο μου τον εαυτό. Συχνά όταν με ρωτάνε «τι κάνεις;» απαντάω «παγούρι, ξηρά τροφή και techblog.gr, τίποτε άλλο»! Αυτό που κάνω φίλε Γιάννη είναι αυτό που με γεμίζει και με ευχαριστεί. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν ξεκίναγα είχα το όνειρο να μπορέσω να ζήσω από το internet και την τεχνολογία. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει σύντομα ή πιο μετά.

Συμμετέχεις σχεδόν κάθε μήνα στις συναντήσεις του Open Coffee Club στην Αθήνα, ενώ είσαι και ο «επίσημος κάμεραμαν» αν δε κάνω λάθος. Τι αποκομίζεις κάθε μήνα από αυτές τις συναντήσεις; Ποια είναι τα 4-5 ελληνικά start ups που ξεχώρισες τη φετινή σεζόν;
Η εμπειρία μου από τις συναντήσεις του Open Coffee είναι πολύ θετική. Κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα μαζευόμαστε όλοι όσοι αγαπάμε το internet και ανταλλάσουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που έχω αποκομίσει από τις περασμένες συναντήσεις του Open Coffee είναι πολλοί και καλοί φίλοι, με τους οποίους βγαίνω και εκτός OC για καφέ και ποτάκι! Μία από τις πρόσφατες παρουσιάσεις ελληνικού start-up που με ενθουσίασαν και πιστεύω ότι θα προσφέρει κάτι διαφορετικό στο ελληνικό internet είναι αυτή του blogchannel.gr. Να ευχηθώ στα παιδιά καλή επιτυχία!

Πώς είναι μία ημέρα ενός “tech freak” όπως εσύ; Να υποθέσω ότι το σπίτι σου είναι γεμάτο προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας ή είσαι σχετικά συγκρατημένος;
Από μικρός λατρεύω κάθε τι ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό να ξεβιδώνει χαλασμένα μπιστολάκια για τα μαλλιά και παλιά συνθεσάιζερ για να δει τι έχουν μέσα! Λατρεύω οτιδήποτε μπαίνει στην πρίζα και παίρνει μπαταρίες! Αν έρθεις μια μέρα στο γραφείο θα καταλάβεις τι εννοώ. Στη βιβλιοθήκη μου εκτός από βιβλία, CD και DVD έχω αρκετές συσκευές τεχνολογίας, είτε δικές μου είτε εταιρειών που στέλνουν για δοκιμή.

Κάνεις διακοπές στην Κρήτη απ΄ότι ξέρω. Να υποθέσω ότι έχεις κατέβει στο νησί πλήρως εξοπλισμένος, προκειμένου να ανανεώνεις καθημερινά το techblog.gr και τον Αύγουστο; Ή θα παγώσεις ελαφρώς την ανανέωση για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου;
Το techblog.gr είναι ανοιχτό 24/7. Δεν μπορώ ούτε μέρα να το αφήσω χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Πρέπει να ανεβάζουμε νέα post και να απαντάμε στα καθημερινά σχόλια των επισκεπτών μας. Από την Κρήτη, όπου έχω κατέβει για relax(;), μπαίνω τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα internet με ένα από τα δύο laptop που έχω κατεβάσει και το broadband της Cosmote. Οι μπαταρίες μου γεμίζουν κάθε φορά που κοιτάω απέναντι στην κορυφή του Ψηλορείτη!

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια για το techblog.gr; Ετοιμάζεις κάτι καινούριο που θα δούμε από Σεπτέμβρη για παράδειγμα; Όπως και να ΄χει σου εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε αυτό που κάνεις και πολλές ιδέες για ένα καλύτερο techblog!
Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με την εταιρεία που έχει αναλάβει το redesign του techblog.gr και βλέπω, σχολιάζω και εγκρίνω τα draft που φτάνουν στο mailbox μου. Από τη νέα σεζόν το techblog.gr θα «φορέσει τα καλά του» και θα συνεχίσει φρέσκο και ανανεωμένο να προσφέρει την καλύτερη, αμεσότερη και πιο έγκυρη ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο xblog.gr και στις υπόλοιπες (όχι και λίγες!) δραστηριότητές σου. Καλό καλοκαίρι σε όλους και μακριά από σκόνη άμμο και νερό!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος++

@costas , σε βρίσκω γεμάτο ενέργεια και περιμένω εκπλήξεις από τον Σεπέμβρη!!!
Περιμένουμε το redesign του techblog ελπίζω να είναι στα ίδια πλαίσια χωρίς τυχόν γραφιστικές υπερβολές αλλά με καλύτερο user navigation και οργάνωση του περιεχομένου που πλέον το χρειάζεται.

Υ.Γ.
Μπορεί να είσαι απένταντι απο τον Ψηλορείτη αλλά φέτος η Αθήνα είναι γεμάτη ενέργεια , είναι το καλύτερο καλοκαίρι της , συντέλεσε σε αυτό και η Αγαπητή Sandra με την συναυλία της στην Τεχνόπολη που μας χάρησε την καλύτερη βραδιά για φέτος.

Kostask11

😀
ετσι, με το καλό απο τον Σεπτέμβριο να πάνε όλα καλά!!!!!!!!!
🙂
αντε Κώστα καλές διακοπές, καλό καλοκαίρι( Καλό Αυγουστο δηλαδή) ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!:)
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ…:)
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ POSTS 😉

MickNaf

όλο συνεντεύξεις μου είσαι! Σε είδα και στο PC Magazine Αυγούστου σελ. 49.

Εύγε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]

Μικρά νέα mouth

Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop, Προσοχή στα spam email

Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop! Γιαυτό προσοχή, αν λάβετε το κάτωθι email που σας ζητάει να το προωθήσετε σε φίλους σας για να κερδίσετε ένα Sony Ericsson laptop, απλά αγνοήστε το. Το μόνο που θα καταφέρετε αν το πιστέψετε και τελικά το προωθήσετε, είναι να συμβάλετε στο να γεμίσει […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]