Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

Τα πράγματα πήγαιναν ιδιαίτερα καλά μέχρι που φτάσαμε στη δημιουργία εταιρείας, της Cyanogen Inc. Η εταιρεία είχε μεγάλες προσδοκίες συνάπτοντας διάφορες συνεργασίες. Ένα παράδειγμα είναι το OnePlus One με προ-εγκατεστημένη CyanogenMod, όμως οι δυο εταιρείες πήραν (ένα όχι και τόσο βελούδινο) διαζύγιο και η Cyanogen υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την ινδική Micromax.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Cyanogen προχώρησε στην απόλυση του 20% του εργατικού δυναμικού της. Οι περισσότεροι έφυγαν από το τμήμα του open source, από τις απολύσεις επηρεάστηκαν τα γραφεία σε Palo Alto και Seattle, ενώ τα τμήματα σε Λισσαβόνα και Ινδία έκλεισαν εντελώς.

Η έλλειψη κατασκευαστών φαίνεται πως είναι η αιτία που η Cyanogen δεν κατάφερε να γίνει η εναλλακτική της Google και να έρθει σε όσα περισσότερα smartphones γίνεται. Οι πληροφορίες τη θέλουν να κάνει μια αλλαγή στην στρατηγική της και να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών.

cyanogen layoffs, Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Για άλλη μία φορά την πλήρωσαν στρατιώτες,όταν έβγαινε ο διευθυντής και έλεγε μεγάλα λόγια ήταν και το τέλος της εταιρείας, προέβλεψε το τέλος της apple και της samsung καθώς επίσης θα έβαζε και μία σφαίρα στον κρόταφο της google μεγάλα λόγια και παχιά.

Chris

Ας ρίξουν το 1+3 στο 50% της ήδη χαμηλής τιμής του και μετά ας ασχοληθούν μόνο με φοβερές εφαρμογές που θα πουλάνε στα market και δεν θα μπορείς να τις βρεις σπασμένες

socratispaok

Άν και τα τελευταία 2 χρόνια έχω Windows Phone , θεωρώ το CynogenOs και τα CynogenMod ότι καλύτερο κυκλοφορεί(η κυκλοφορούσε μέχρι τώρα σύμφωνα με το άρθρο σας) αλλά και ότι καλύτερο έχω βάλει σε κινητό.Οne Plus 1 και άλλες Rom σε παλιά Κινητά.

nick2010

Οταν τερμάτισε για καπρίτσιο τη συνεργασία με oneplus και την άφησε ξεκρέμαστη για το κόλπο με τους ινδούς….. BIG MISTAKE.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ……

Αλκης

Έτσι είναι. Οταν τον πρώτο κατασκευαστή με τον οποίο έκανες συμφωνία τον πουλάς (1+) μην περιμένεις μετά να έρθουν και άλλοι. Μια μουφα εταιρεία είναι και τίποτα άλλο.

Nick

Το πιο γελοίο από όλα ήταν όταν έδιναν roms χωρίς κάμερα λες και δεν μπορούσαν να πάρουν τους drivers και τα morph settings από τις original roms! Για αυτό και έκλεισε όλα τα άλλα είναι μακακιες εντάξει όλοι έχουν γλώσσα μεγάλη όπως και ο balner της Microsoft και ο Linux δεν ξέρω και το όνομα του αλλά και ο συνιδρυτής βοσνιακ της αππλε προσωπικά μου άρεσε το cyanogen mod που ήταν παναλαφρο αλλά χωρίς να δουλεύει η κάμερα δεν λέει και εντάξει είχαν δώσει να δουλεύουν και roms με κάμερα αλλά αφο ότου είχε περάσει καιρός και η ανέκαθεν εταιρεία είχε περάσει σε update…

George

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω εγώ είχα ένα galaxy s3,πράγματι η cyanogenmod ήταν πολύ ταχύτερη από την μαμά rome αλλά κατέστρεψε τελείως την κάμερα, εγώ δεν θα άλλαζα με τίποτα την ποιότητα της κάμερας του s3 για λίγη ταχύτητα παραπάνω, το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί βλάκες οι οποίοι νομίζουν ότι τα κινητά είναι αυτοκίνητα σε αγώνες drag εδώ υπήρχαν άτομα που περνάγανε την συγκεκριμένη rom στο galaxy note χάνοντας όλα αυτά που κάνανε το συγκεκριμένο κινητό ιδιαίτερο αν αυτοί δεν είναι απόλυτα ηλίθιοι τότε ποιος είναι. Από τη στιγμή που το android έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η μόδα των custom rom έχει παρέλθει ας πρόσεχε τα λόγια του το αφεντικό της εταιρείας όπως και τις πράξεις του. Καληνύχτα cyanogenmod δεν θα λείψεις σε κανέναν.

P@NOS

CHRIS τι πίνεις ρε φίλε!!! Τι σχέση έχει η ONE+ με την CYANOGEN?!!

nick2010

Φίλε P@NOS η ΟΝΕ+ είχε φορέσει CyanogenMod στην πρώτη συσκευή της, το oneplus one (εκείνο το υπερτούμπανο που όλοι ψάχναμε να φέρουμε από έξω αναζητώντας μία πρόσκληση και κάποιοι τυχέροι το είχαν καταφέρει).

Στην πορεία η cyanogen “κρέμασε” την 1+ κανοντας πίσω απ’ την πλάτη της, συμφωνία αποκλειστικότητας με Ινδία και την ανάγκασε να αναπτύξει για τις επόμενες συσκευές της (όχι με ανάλογη επιτυχία) το γνωστό και μέχρι σήμερα ενεργό oxygenOS.

Σχεδόν χάρηκα που τελικά τα βρήκε μπαστούνια η υπερφιλόδοξη cyanogen με τις μεγαλοστομίες της και την “live and let die” πολιτική της……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.

Business Android Cyanogen Google

Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google

H Cyanogen έχει δείξει με κάθε ευκαιρία ότι θέλει να απεξαρτηθεί από την Google, και τελευταία κάνει πολύ έντονες κινήσεις προς την συγκεκριμένη πορεία. Προσπαθεί να βρει εναλλακτικές για να αντικαταστήσει στην πλατφόρμα της, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google. Ήδη έχει αντικαταστήσει mail client, default ημερολόγιο και συνεργάζεται με την Microsoft για να […]