AMD Opteron A1100, Πρώτος επεξεργαστής με αρχιτεκτονική ARM

Η AMD είναι από τις τελευταίες εταιρίες που κάνουν είσοδο στην αγορά των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, ανακοινώνοντας πως ο οκταπύρηνος επεξεργαστής τους, AMD Opteron A1100, θα ξεκινήσει να παραδίδει τους πρώτους επεξεργαστές μέσα στον Μάρτιο. Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται δύο χρόνια μετά την προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρίας το 2012, που έκανε λόγο για είσοδο της εταιρίας στην αγορά επεξεργαστών ARM.

Ο AMD Opteron A1100, με την κωδική ονομασία Seattle, εγκαινιάζει τη σειρά Opteron A της AMD, είναι βασισμένος σε λιθογραφία των 28 νανόμετρων και έχει στόχο την αγορά των servers. Ο επεξεργαστής θα έχει 4 ή 8 πυρήνες βασισμένος στο σχεδιασμό Cortex-A57 της ARM, θα υποστηρίζει 64bit και θα έχει συγχρονισμό τουλάχιστον 2GHz. Η AMD εφοδίασε τον επεξεργαστή με αρκετή cache μνήμη, 4MB για Level 2 και 8ΜΒ για Level 3, που θα την μοιράζονται όλοι οι πυρήνες.

Ο A1100 υποστηρίζει μνήμες DDR3 ή DDR4 με μέγιστη μνήμη τα 128 GB, στην συνδεσιμότητα υποστηρίζει 8 PCIe, 8 SΑΤΑ III και δύο 10GBit συνδέσεις μέσω Ethernet, το όλο SoC θα χρησιμοποιεί έως 25W κάτι που είναι πολύ καλό, άμα κρίνουμε από την ενεργειακή χρήση των ήδη υπαρχόντων AMD επεξεργαστών σε αρχιτεκτονική x86.

AMD Opteron A1100, AMD Opteron A1100, Πρώτος επεξεργαστής με αρχιτεκτονική ARM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Να ρωτησω κατι??ο παραπανω επεξεργαστης εχει καποια σχεση με τον Caveri η τον Zambezi?δεν ειμαι ειδικος,απλα ενδιαφερομαι να αγορασω καινουργιο υπολογιστη σταθερο,και θελω να βαλω επεξεργαστη AMD οποτε…λιγη βοηθεια?ευχαριστω!

Κώστας D.

Όχι αυτός είναι αρχιτεκτονικής rma και απευθύνεται αποκλειστικά για σερβες χαμηλών απαιτήσεων φαντάζομαι γιατί δεν βλέπω να είναι πολύ γρήγορος αλλά έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Πάντως για επεξεργαστή για pc θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο τους intel. Έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση ρεύματος από amd αλλά θα τους πληρώσεις ακριβότερα. Η απόφαση είναι δική σου εννοείται.

stavros

JIM ΒΑΛΕ ΤΟΝ 8ΠΥΡΗΝΟ 8150 ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΙΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 9150 ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ (8 CORE 5 GHZ 300 EURO)

σπυρος

Φίλε Jim αν δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια πάρε έναν I5 4ης γενιάς και ξεμπερδεψες… οι Intel με λιγότερους πυρήνες είναι πιο αποδοτικοί από τους amd… τώρα αν θες για gaming οι επιλογές είναι δικές σου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.