Σε πτώση για 5η συνεχόμενη χρονιά η αγορά των PC

Τα πράγματα δεν φαίνονται να παρουσιάζουν βελτίωση για την αγορά των PC. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τις εταιρείες ερευνών IDC και Gartner, μέσα στο 2016 η αγορά ακολούθησε καθοδική πορεία για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, οι IDC και Gartner είχαν εκτιμήσει ότι η πτώση στην αγορά των PC είναι 1.6% και 3.7%, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι δυο εταιρείες έχουν ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την Gartner, μέσα στο 2016 πουλήθηκαν 269.7 εκατ. υπολογιστές και στο τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός ήταν στα 72.6 εκατ. Αυτό σημαίνει 6.2% πτώση από το 2015 και κάνει το 2016 την 5η συνεχόμενη χρονιά που ακολουθείται καθοδική πορεία. Τα δεδομένα της IDC δείχνουν ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2016, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 1.6% από την ίδια περίοδο το 2015, ενώ στο σύνολο, οι ετήσιες αποστολές έπεσαν κατά 5.7%.

Συγκριτικά, το 2011 οι πωλήσεις των PC ήταν στα 365 εκατομμύρια. Τα 269.7 εκατ. που εκτιμάται ότι απεστάλησαν το 2016, δείχνουν μια διαφορά 100 εκατ. μέσα σε 5 χρόνια.

Αναλυτής της Gartner εκτιμά ότι οι βελτιώσεις της τεχνολογίας δεν ήταν επαρκείς για να δώσουν στην αγορά των PC σημαντική ώθηση. Αναφέρεται επίσης ότι κατά την διάρκεια των γιορτών οι πωλήσεις ήταν αρκετά “αδύναμες λόγω της θεμελιώδους αλλαγής στην αγοραστική συμπεριφορά των PC”.

Η Lenovo παρέμεινε στην ηγετική θέση στις συνολικές αποστολές PC, HP και Dell ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Η πρώτη τριάδα κέρδισε μερίδιο αγοράς, ενώ Asus και Acer σημείωσαν πτώση.

Οι κατασκευαστές PC βάζουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών, κάτι που φάνηκε και από την CES 2017 όπου είδαμε καλές προτάσεις, όμως αν θα τα καταφέρουν μένει να φανεί στο μέλλον.

pc sales down, Σε πτώση για 5η συνεχόμενη χρονιά η αγορά των PC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Να πούμε ότι με τον όρο PC εννοούν τα προκατασκευασμένα συστήματα -branded- (Desktop / Laptop / Servers).
Σε αυτή την έρευνα δε μπαίνουν τα συστήματα που έχουν κατασκευάσει κομμάτι – κομμάτι μόνοι τους οι καταναλωτές.

ChristosT

Ξεπερασμένα πλέον τα laptops όπως και η πλειοψηφία των κινητών ταμπλετς,desktops κλπ…και συνεχίζουν να είναι πανάκριβα. Σίγουρα πληρώνουμε την έρευνα κ.α για τις επόμενες γενιές αλλά υπάρχει κέρδος και σε τέτοιες εποχές ανεργίας και ανασφάλειας απαράδεκτα.
Βγήκαν επεξεργαστές δύο γενιές σχεδόν πιό μπροστά και αυτοί ακόμη το πουλάνε χρυσό με σανό.
Απο επιδόσεις αύξηση της τάξης 15%…τίποτε. Με i7 2600 είμαι και θα είμαι άλλα 4-5 χρόνια όπως το βλέπω και φυσικά custom σύνθεση γιατί τα brands είναι κοροιδία ονόματα να μην λέμε…
Μόνο πιτσιρικάδες αλλάζουν κάρτες για games.

KnightRider

To γεγονός “”να κατεβάσουν τις τιμές”” τους λέει τίποτα αυτό ???

Δεν γίνεται να είναι τόσο ακριβά από την στιγμή που οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες σε σχέση με 2 χρόνια παλιότερης γενιάς !!!

Έχω ακόμα Core 2 Quad 2.4GHz με GTX 560Ti και τα παιχνίδια παίζουν μια χαρά ακόμα !!

παναγιωτης

Αυτό το laptop το μπροστά το μαύρο το έχω

Α79

Πιο λογικό δε γίνεται. Πέρα από το ότι οι φορητές συσκευές (κινητά, ταμπλετ) είναι πια οι κυρίες συσκευές, λίγο οι υπέρογκες τιμές, λίγο η επιθετική πολιτική της ms που την έσπασε σε πολλούς παγκόσμια, η κατάληξη είναι αναμενόμενη.

Αλέξανδρος

Παιδιά το desktop που το συναρμολογεί κάποιος μόνος του ( όπως και οι περισσότεροι ) δεν μπαίνουν στην παραπάνω έρευνα.
Προσωπικά το desktop δεν το αλλάζω με τίποτα, αλλά τα tablet και τα κινητά πλέον καλύπτουν το κοινό. Γι’ αυτό και αυτή η πτώση και θα συνεχιστεί.

makis

ενοητε οτι θα πεσουν ετος 2017 και μου βγαζουν λαπτοπ με hd οθονες ακομα ενω και το τελευτεο smarthone εχει full hd

Ioannis

καλα εννοειται και εγω δεν αλλαζω μηχανημα απο το 2013 ως και σημερα η ιδια συνθεση i5 4690k 16gb ddr3 1600ghz ssd και παει τρένο. το μονο που αλλαξα ειναι καρτα γραφικων απο 560ti που ειχα αναβαθμισα σε gtx 1060 αν και πιστευω τζαμπα λεφτα εδωσα γιατι δεν παιζω παιχνιδια και αν παιξω θα ειναι 2 ωρες το μηνα και αν

bezilys

Αναμενόμενο ήταν και θα συνεχίσει αυτή η πτώση διότι τα κινητά πλέον είναι σαν υπολογιστές και πιο βολικό να κουβαλάς ένα κινητό όπου θες πάρα ένα λαπτοπ….

kostas

ας κανουν και μια ερευνα για τα parts που πουληθηκαν.λογικο ειναι να υπαρχει πτωση,οταν η καθε εταιρια πουλαει εναν υπολογιστη στην διπλασια τιμη απο αυτην που μπορεις να φτιαξεις μονος σου,γιατι να δωσω 1200 ευρω για εναν υπολογιστη και να μην κανω με αυτα τα λεφτα εναν δικο μου με καλυτερο hardware?

endru

Ο/Η Ioannis λέει:
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 στις 23:18

ε ειπες τι να τα κανεις τα λευτα τι να τα κανεις… και δεν αγοραζο μια γτξ 1060 εφοσον δεν παιζουμε ουτε ενα παιχνιδι .. θα μου ειναι απαραιτητο. ΔΑΚΡΥΑ ΚΥΛΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ………………………..

makis

την πουλας

Darth

@endru και εγώ παίζω games μια στα τοσο αλλά όταν παίζω θέλω να το απολαύσω (η να μην παίξω καν καλύτερα)

James

Αφού στα λάπτοπ στην κατηγορία 400-650 ευρώ που αγοράζει ο πολύς ο κόσμος, όλα είναι i3, 4 GB RAM , 1366×768 οθόνη και δίσκος πιο αργός από την αργοπορία, εδώ και και μία δεκαετία. Όποιος πήρε δεν έχει λόγο να το αλλάξει και να ξαναπάρει μία από τα ίδια.

Νίκος 31

Τα λάπτοπ μια απο τα ίδια, όλα αντιγραφές. Τα μισά σε μια κατηγορία με 2πύρηνο, 4GB Ram και 500άρι σκληρό και γενικά μέτρια χαρακτηριστικά, και άλλη μια κατηγορία με 8GB μνήμη και 1000 σκληρό ή SSD 120. Πρωτοτυπία μηδέν, ξαναζεσταμένο φαγητό…

Με τα 500 αυτά ευρώ, 470 για την ακρίβεια αγόρασα 6500 Skylake, 16GB 2400, μητρική 130 ευρώ με κορυφαίο Chipset, κορυφαίο τροφοδοτικό Bronge και ρίχνω κατακέφαλα σε όλα τα επώνυμα λάπτοπ και Desktop που κυκλοφορούνε σε αυτά – και πολύ περισσότερα χρήματα. Ενα κουτάκι, έναν SSD Samsung και καθάρισα για τα επόμενα πολλά χρόνια, πράγμα που δύσκολα θα έκανα με έτοιμο σύστημα.

Τώρα για τα Part, πέρασε η εποχή που μας κοπανάγανε κάθε 4 μήνες κάρτα γραφικών και η παλιά πήγαινε για πέταμα, ο κόσμος ξύπνησε, κάπου διάβαζα ότι η συντριπτική πλειοψηφεία των Gamers παίζουνε με παλιά ή και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών σε χαμηλή ανάλυση.

Άντε να πάρουνε σειρά σιγά σιγά τα παιχνίδια και δή μέσω Steam. Άκου 60 ευρώ για έναν κωδικό χωρίς συσκευασία, έξοδα κτλ για ενα παιχνίδι 5-8 ωρών…

Και μετά σου λένε για κρίση, απολύσεις προσωπικού και να σου ο καθένας απο αυτούς τους κυρίους με 30-50 δίς περιουσία στην τράπεζα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.