Samsung NX Mini, Η πιο μικρή και ελαφριά mirrorless

H Samsung ανακοίνωσε τη νέα μικρή της mirrorless ψηφιακή φωτογραφική με δυνατότητα αλλαγής φακού. Πρόκειται για την Samsung NX Mini που ζυγίζει μόλις 158 γραμμάρια και το πάχος του σώματος είναι εξαιρετικά λεπτό, μόλις 22.5 χλστ. H Samsung NX Mini έχει μικρότερο αισθητήρα και mount φακών από τις μέχρι τώρα μηχανές της κορεατικής εταιρείας στη σειρά NX.

Διαθέτει αισθητήρα BSI CMOS των 20.5 megapixels, μεγέθους 1″ (crop factor 2.7x) και το mount των φακών είναι το νέο NX-M. Έχει manual προγράμματα (P, A, S, M) και δυνατότητα καταγραφής RAW αρχείων, ενώ το ISO της ρυθμίζεται από 160 ως 12800 (επεκτάσιμο 100-25600). Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων είναι τα 6 καρέ το δευτερόλεπτο και μπορεί να καταγράψει video Full HD 1920 x 1080 στα 30 fps.

H Samsung NX Mini διαθέτει οθόνη αφής 3″, ανάλυσης 460.800 dots, η οποία κινείται μέχρι και 180 μοίρες ώστε να επιτρέπει την εύκολη λήψη selfies, λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (B740) με αυτονομία 682 λήψεων και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Φυσικά όπως όλες οι νέες μηχανές της κορεατικής εταιρείας ενσωματώνει τεχνολογίες WiFi και NFC.

Μαζί με την Samsung NX Mini ανακοινώθηκαν και τρεις νέοι φακοί κατάλληλοι για το mount NX-M:
– ο NX-M 9mm f/3.5 ED, 24mm σε φορμά 35mm, με μήκος μόλις 12 χιλιοστά και διάμετρο 50 χιλιοστά, στην τιμή των 179 δολαρίων
– ο NX-M 9-27mm f.3.5-5.6 ED OIS, 24-72mm σε φορμά 35mm, με οπτικό σταθεροποιητή OIS, μήκος 29.8 χιλιοστά και διάμετρο 50 χιλιοστά, στην τιμή των 249 δολαρίων
– ο NX-M 17mm f/1.8 OIS, 45mm σε φορμά 35mm, με οπτικό σταθεροποιητή OIS, με άγνωστη προς το παρόν τιμή

Επιπλέον ανακοινώθηκε ο αντάπτορας για φακούς NX σε mount ΝΧ-Μ, ED-MA4NXM, στην τιμή των 150 δολαρίων.

Η Samsung NX Mini θα είναι διαθέσιμη αρχές Απριλίου (σε λευκό, καφέ, μαύρο, πράσινο και ροζ χρώματα) σε δύο μονά κιτ ένα με τον νέο φακό των 9mm στην τιμή των 450 ευρώ και ένα με τον νέο φακό 9-27mm στην τιμή των 550 ευρώ. Επιπλέον θα υπάρξουν και διπλά κιτ, το ένα με τους 9mm και 9-27mm και το άλλο με τους 17mm και 9-27mm, οι τιμές των οποίων δεν ανακοινώθηκαν.

Samsung NX Mini, Samsung NX Mini, Η πιο μικρή και ελαφριά mirrorless

Πηγή: pttl.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Οταν υπαρχει στην αγορα η Sony RX100 οι υπολοιπες “mini” ειναι αχρηστες! Και μην μ πειτε οτι η RX100 δεν ειναι mirrorless (οντως δεν ειναι) αλλα οταν εχεις ZEISS 28-100 με f1.8 τι να κανεις αλλους φακους?!?

Βασικα ο αισθητηρας ειναι ο ιδιος που μπαινει στην Sony…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.