Sony Cyber-Shot HX5, Εγγραφή βίντεο 1080i και GPS

Ξεχάσατε την βιντεοκάμερα σπίτι; Κανένα πρόβλημα: εκτός από τις φωτογραφίες των 10,1 Megapixel, η Sony DSC-ΗΧ5 γράφει και βίντεο Full HD AVCHD. Είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή η οποία συνδυάζει λειτουργίες GPS και πυξίδας. Η ακριβής θέση σας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στη οθόνη LCD ενώ εσείς πραγματοποιείτε τη λήψη. Όταν γυρίσετε στο σπίτι, μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες που έχουν τραβηχτεί οι γεωγραφικά εντοπισμένες φωτογραφίες και βίντεο.

, Sony Cyber-Shot HX5, Εγγραφή βίντεο 1080i και GPS

Η νέα Sony DSC-HX5 ενσωματώνει βελτιωμένος αισθητήρα CMOS Exmor R εξασφαλίζοντας εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου και εκπληκτικές λεπτομέρειες, ακόμη και αν οι λήψεις έχουν γίνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του μοναδικού φακού G Lens της Sony με το δυνατό οπτικό zoom 10x. Καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα ευρύ πεδίο 25-250 mm (σε ισοδυναμία καρέ 35 mm) μέσα σε ένα σώμα compact σχεδίασης, αυτός ο φακός high-zoom είναι ιδανικός για κάθε περίπτωση, από ευρυγώνιες λήψεις τοπίων και ομαδικών φωτογραφιών, μέχρι ιδιαίτερα κοντινά close-up πλάνα.

Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot με την νέα λειτουργία Active Mode περιορίζει το κούνημα της μηχανής όταν τραβάτε HD βίντεο με την Cyber-shot στο χέρι – χωρίς τη χρήση τριπόδου. Το Active Mode προσφέρει έως και την δεκαπλάσια διόρθωση κραδασμών σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές και δίνει τα πιο καθαρά και ευκρινή βίντεο κλιπ με την μηχανή στο χέρι – ακόμη και αν κάτα τη διάρκεια της λήψης εσείς περπατάτε.

Εμφανιζόμενη για πρώτη φορά σε μοντέλο Cyber-shot, η λειτουργία HDR (High Dynamic Range) Backlight Correction, δηλαδή η διόρθωση υψηλού δυναμικού εύρους οπίσθιου φωτισμού, μας δίνει φυσικό, ισορροπημένο αποτέλεσμα σε σκηνές με υψηλή αντίθεση και οπίσθιο φωτισμό – συνθήκες σκληρής δοκιμασίας για κάθε μηχανή. Η ΗΧ5 τραβάει αυτόματα δύο διαδοχικά καρέ της ίδιας σκηνής, με τιμές έκθεσης βελτιστοποιημένες για τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές της σκηνής αντίστοιχα. Στη συνέχεια πανίσχυροι αλγόριθμοι συνδυάζουν τα δύο καρέ και δημιουργούν μια εικόνα HDR γεμάτη με λεπτομέρειες και με ισομερή έκθεση τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές.

, Sony Cyber-Shot HX5, Εγγραφή βίντεο 1080i και GPS

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jannis

Aν έχει πρόβλημα σαν την wx1 … να μου λείπει… Οι φακοί G lenses είναι μαγάλη απάτη… και καθαρά για λόγους κόστους … για να μην βαλει η sony carl zeiss.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι ε? Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα.

jannis

Ναι.. αλλωστε η SONY αναγνωρίζοντας το πρόβλημα (αν και το θεωρεί φυσική αντίδραση των φακών…άρα και γενικό φαινομενο στους g-lenses φακους) μου ζήτησε να επιστρέψω την μηχανη και να πάρω τα λεφτά μου πίσω.Οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@ jannis – ενταξη ισως και να σου ετυχε ελαττωματικη μηχανη.. αν παρολαυτα πιστευεις οτι οντως ειναι μεγαλη απατη αυτοι οι φακοι , τουλαχιστον πες μου τον λογο για να ξερω διοτι σκεφτομουν οτι ειναι καλη περιπτωση αυτη η καμερουλα (1080i εγγραφη βιντεο,GPS και 10 MP φωτο).

Markos

@jannis – Περιέγραψε μας το πρόβλημα τουλάχιστον να ξέρουμε να προστατευτούμε.

jannis

Δεν είπα οτι και αυτή θα έχει το ίδιο πρόβλημα.Πιστευω οτι η sony έμαθε από το λάθος της.Ομως να είστε ΠΟΛΥ επιφυλακτικοι γιατι πρόκειται για την ίδια τεχνολογία φακών.

Δειγμα του προβλήματος που το είχα γνωστοποιήσει και στον Κωστα θα δείτε εδω :

https://www.youtube.com/watch?v=7Eza5fC-0L8

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@ jannis – ειδα το βιντεο και οπως σου εγραψα κ στο youtube εχω μεινει αφωνος…δεν μπορω να το εξηγησω αυτο απο την sony…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@ jannis – επισης σε αλλα βιντεο με την ιδια καμερα ειδα εκτος απο το δικο σου προβλημα με τον μπλε κυκλο και αλλα προβληματα οπως στο autofocus ή στον υπερβολικο θορυβο οταν κανει zoom…τι να πω?? sony σου λεει μετα…

jannis

Δημήτρη θα δεις και την απαντηση μου στο youtube 😉

Aυτο που έχω να επισημ’ανω ακόμα είναι οτι ενώ η TX1 έχει carl zeiis και ειναι made in japan …η WX1 είναι G LENSES και made in china… Αυτο τα λέει όλα..

Πρόσοχή λοιπόν με τους φακούς αυτους.

Θα πρότεινα την νέα PANASONIC LUMIX DMC-TZ7 αν θες νεα μηχανη και μαλλον αυτή θα πάρω εγω..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Jannis ειδικα αυτο που ειπες για το made in china νομιζω τα λεει ολα!! απορω πως εκανε τετοια βλακεια η sony…Σευχαριστω για τις πληροφοριες που εδωσες!! με σωσες !!

Κώστας Βλαχάκης

Ώπα, ώπα!!! και τα δύο iMac και MacBook Pro είναι made in china! Μην τρελαθούμε παιδιά! Πιστεύετε ότι τις συσκευές σας τις συναρμολογούν Ολανδέζες παρθένες??? heheh

jannis

Σημαινει πολλά όταν η sony επιλέγει διαφορετικα εργοστάσια της… πιστεψε με…
Οπως επίσης και το οτι δεν βάζει carl zeiis φακους αλλά βαφτίζει και καλά G LENSES κινέζικους φακούς.. ενώ στην TX1 EXEI CARL ZEISS

cVlachakis

Ωραία, G lens “πουλάει”, όχι για G lens για Carl Zeiss.

jannis

Σαφώς αλλά οπως ειδες εγώ δεν μιλάω απλά για κατώτερη κατηγορία φακων… αλλά φακους με ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…

Μπορεις να το διαπιστωσεις και εσυ στην WX1 που εχεις…

Φορα ένα μαυρο μπλουζακι και ανεψε την λαμπα πυρακτώσεως στο δωματιο σου…
Βαλε ΟΤΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΣ για το φως…από αυτόματο μεχρι “λαμπα πυρακτώσεως” που είναι και το λογικό και βγάλε ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ … Επειτα κανε και ζοομ επανω σε σκούρες επιφανιες και βγαλε παλι…

Μετα δες τα αποτελέσματα…

Η μπλούζα σου θα βγει μπλε
Στο ζοομ θα σου βγάλει μπλε κύκλο
Και αν το κανεις οσο τραβας βίντεο θα ακούς το μοτερ των φακων σε HD …. 😀

Αυτά είναι σοβαρά λάθη για μια εταιρία σαν την SONY…
Πόσο μαλλον οταν αναγκάζονται να παραδεχτουν οτι αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ προβλημα σε κάποια χαλασμένη παρτίδα αλλα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ G-LENSES

Αυτά για την ενημέρωση σας.
Εδώ και όλο το υλικό ::

BINTEO
https://www.youtube.com/watch?v=7Eza5fC-0L8

EIKONEΣ

WX1 ME FLASH

https://img696.imageshack.us/img696/7053/dsc05236wx1withflash.jpg

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΟΥ SONYERICSSON W995 ΧΩΡΙΣ FLASH

https://img8.imageshack.us/img8/9682/dsc00010w995noflash.jpg

KAI TΩΡΑ ΧΩΡΙΣ FLASH Η WX1….KAI ΧΩΡΙΣ ΖΟΟΜ

https://img200.imageshack.us/img200/5733/dsc05235wx1noflash.jpg

Κώστας Βλαχάκης

jannis, δεν είχα προλάβει να κοιτάξω την WX1. Την παρέλαβα μέσα στις γιορτές και γινόταν ένας πανικός! Δεν σε αμβισβητώ. Θα κοινοποιήσω στη Sony Hellas το θέμα που αναφέρεις, να έχουμε και τη δική τους τοποθέτηση.

jannis

To κοινοποίησα και εγώ όπως σου είπα..
Μου είπαν οτι είναι “φυσική αντίδραση των φακών” … για τον μπλε κύκλο στο ζοομ…. (αναγνωρίζοντας ετσι οτι δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση βλάβης) και όταν τους έδειξα και τις φωτογραφίες χωρίς zoom που βγαίνουν και αυτές μπλε (ουσιαστικά δηλαδή ο κύκλο με το zoom χωρίς αυτό καλύπτει όλη τη φωτογραφία).. μου είπαν να επιστρε΄ψω την κάμερα και να πάρω πίσω τα χρήματα μου, πράγμα που φυσικά και θα κάνω αυριο.

Το νεο μοντέλο όπως και η wx1 ενσωματώνει έναν πολυ καλο αισθητήρα όμως αν το επιλέξω θα το εξετάσω πολύ εξονυχιστικά πλεον λόγω G LENSES πριν το αγοράσω (αν και δύσκολα να βρεις λάμπες πυρακτώσεως σε καταστήματα ηλετρωνικών…βλέπε πλαισιο).

Αν το έχουν λύσει το πρόβλημα… μαζί και αυτό του θορύβου στο zoom τότε είναι υποψήφια…αν όχι θα πω αντιο οριστικά στις cybershot

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά εχθές έλαβα την επίσημη απάντηση της Sony Hellas: Sony Cyber-shot WX1 είναι μία πρωτοποριακή compact ψηφιακή μηχανή που ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μία τόσο συμπαγή μηχανή. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε ως η κορυφαία compact camera για την περίοδο 2009-2010 από την EISA. Σε ένα μικρό και κομψό σώμα ενσωματώνει έναν ισχυρό φωτεινό φακό με οπτικό zoom 5Χ, ευρυγώνιο 24mm και φωτεινότητα f2.4, στοιχεία που αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες του αισθητήρα Exmor R CMOS. Δυστυχώς, σε κάποιες ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις, εμφανίζει ορισμένες χρωματικές ατέλειες, οι οποίες εξαλείφονται αν ο χρήστης αλλάξει τις ρυθμίσεις της μηχανής ή την μετακινήσει σε διαφορετική γωνία. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ψηφιακή μηχανή και δεν συνιστά ελαττωματικό προϊόν. Λόγου χάρη, σε πολλές compact η υπερπληθώρα megapixel στον αισθητήρα οδηγεί περισσότερο σε αύξηση του θορύβου και λιγότερο σε βελτίωση της εικόνας. Όσον αφορά τις αιτιάσεις του αναγνώστη σας ότι οι φακοί Sony G είναι «φτηνά κινέζικα υποκατάστατα» των φακών Carl Zeiss, οφείλουμε να τις απορρίψουμε κατηγορηματικά ως απόλυτα αναληθείς. Οι φακοί της σειράς G της Sony αντιπροσωπεύουν την κορυφαία τεχνογνωσία της Sony σε φωτογραφικά οπτικά και αποτελούν κληρονομιά της Minolta από τους ομώνυμους φακούς για reflex. H Sony… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.