Spot: Το τετράποδο ρομπότ της Google

Η Google έχει δείξει πόσο πολύ θέλει να εργάζεται πάνω σε διαφορετικά και καινοτόμα projects τόσο δικά της όσο και από μικρότερες εταιρίες που έχει εξαγοράσει. Μια από αυτές είναι η Boston Dynamics η οποία ανέπτυξε ένα τετράποδο ρομπότ, ή μάλλον έναν ρομποτικό σκύλο με πολύ καλή ισορροπία.

Ο Spot όπως ονομάζεται, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρομπότ που έχει φτιάξει η εταιρεία, έχει τέσσερα πόδια, αν και φαίνεται τέρας ζυγίζει μόλις 27 κιλά παρά την μεταλλική κατασκευή.

Ο Spot έχει σχεδιαστεί να κρατά την ισορροπία του σε δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να σταθεί ακόμη και όταν ένας από τους ερευνητές το κλοτσά με το πόδι. Στο ίδιο βίντεο ο Spot εμφανίζεται να ανεβαίνει σκάλες και να περπατά σε ανώμαλο έδαφος.

Τέλος, το ρομπότ είναι ηλεκτροκίνητο και έχει αισθητήρα που το βοηθά να πλοηγείται.

Δείτε το videο:

spot dog robot, Spot: Το τετράποδο ρομπότ της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

καταπληκτικό μπράβο google.

Konstantinos

Μάλιστα μπράβο google. Να πούμε βέβαια πως δεν το έκανε για την επιστήμη έτσι.

Η Boston Dynamics χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Darpa “Defense Advanced Research Projects Agency” των ΗΠΑ ετοιμάζοντας τα ρομπότ για πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση δεν είδα να γίνεται αναφορά για ιατρικούς σκοπούς είτε ότιδήποτε θα ωφελήσει την ανθρωπότητα κάνοντας καλό. Μεταξύ αυτών the US Army, Navy and Marine Corps.

Μια ματιά στη σελίδα τους δείχνει πόσο βιτρίνα είναι και πόσο λειτουργούν παίζοντας άλλους ρόλους. Με τις πληροφορίες που έχει η google και τον τζίρο της βιομηχανίας όπλων είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα ξεφύγει το πράγμα από κάθε όριο

giorgos

Για σκευτειτε ποσο χρησιμο θα ηταν αυτο το ρομποτ ή το οποιοδηποτε drone με ενα minigun πανω του. Ετσι οπως ηλιθια ο ανθρωπος χειριζεται την τεχνολογια, μια μερα θα ξεφυγει το πραμα οπως προανεφερε ο Konstantinos. Ωραια η ρομποτικη και φοβερα αυτα που κανει αλλα μηπως το terminator ηταν μια προφητεια για ολα αυτα και οχι απλα μια ταινια επιστημονικης φαντασιας. Δεν θελω να φανω χαζος, αλλα ολα αυτα φτιαχνονται για την προστασια των ανθρωπων απο τους ανθρωπους, νομιζω ετσι ειχε και εκει φτιαχτει το skynet. Ο ανθρωπος ειναι πολυ κουτο ον για να διαχειρηστει ολοι αυτη την τεχνολογια. Μονο για κανα smartphone και κανα facebook κανουμε και αυτο πολυ μας ειναι.

Genesis

Πριν λίγες μέρες είχανε πει για έναν κύριο δεν θυμάμαι τώρα που χρηματοδότησε για να μην βρεθεί ο άνθρωπος ως απειλή του ρομπότ που θα φτιάξουν ένα ποιο έξυπνο από τον άνθρωπο σίγουρα και τώρα όλα αυτά τα ρομπότ σκυλιά ρομπότ σε ξενοδοχεία μάγκες το skynet πλησιάζει και μην τι γελάτε καθόλου.

Εμένα σαν φαν της τεχνολογίας μου αρέσουν αυτά αλλά δύστυχος όταν υπάρχουν από πίσω κάποιοι άνθρωποι που τα θέλουν για πολέμους τι να πεις….

chris

Το συγκεκριμένο robot δεν είναι καινούργιο σαν ιδέα. Η boston dynamics το είχε πριν την φάει η Google. Πολές τεχνολογίες πρώτα εξελίσονται για τον στρατό και μετά γίνονται γνωστές στους ανθρώπους. Λογικό μου φαίνεται να το θέλουν για πόλεμο. Φτιάχνεις kamikazee και πέρνεις την δουλειά από τους τζιχαντιστες. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να εξελιχθούμε ΠΟΤΕ σαν είδος , λόγο του ότι όλοι οι άνθρωποι κοιτάμε τον εαυτούλη μας και όχι το σύνολο.

adam81

Η πικρή αλήθεια είναι, οτι πάντα θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι, που δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν την οποιαδήποτε τεχνολογία για τους χειρότερους σκοπούς. Και δυστυχώς, συχνά αυτό γίνεται επισήμως και με τις ευλογίες των μεγαλύτερων κρατών. Το είδαμε να γίνεται με τα πυρηνικά όπλα, το είδαμε με τα χημικά & βιολογικά όπλα και θα το δούμε και με τα κάθε είδους ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Για αυτό χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση απο όλη την τεχνολογική κοινότητα σε διεθνές επίπεδο.
Πάντως, σίγουρα δέν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη θέση, να με κυνηγάει ένα απο αυτά τα τετράποδα που φαίνονται στο βίντεο.

Αργυρης

Σλανγκτερα, τι εχουν παρουσιασει !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.