Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι. Πάνω από 400.000 κάτοικοι των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό […]
Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι. Πάνω από 400.000 κάτοικοι των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
Καθώς το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».
Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, η Digea σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζουν στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, θα διοργανωθούν ημερίδες για τους τεχνικούς των περιοχών και το ευρύ κοινό, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, θα υπάρξουν εθελοντικές ομάδες υποστήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.
Digea
Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει αναλάβει και την ψηφιακή εκπομπή 12 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6 TV, ATTICA TV, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, SPORT TV και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.
Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.
Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.
Σχόλια
Προσθήκη σχόλιου