Σάββατο
07/03/2009

Panasonic 3D Full HD

Το πρώτο τρισδιάστατο Υψηλής Ευκρίνειας σύστημα οικιακού κινηματογράφου στον κόσμο παρουσίασε επί ευρωπαϊκού εδάφους πριν από λίγες ημέρες η Panasonic, σε ετήσιο συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Πρόκειται για την τρίτη εμφάνιση του συστήματος, μετά την CEATEC JAPAN 2008 τον περασμένο Οκτώβριο και τη CES 2009, τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Το νέο σύστημα συνδυάζει οθόνη plasma HDTV με διαγώνιο 103 ίντσες, δίσκους με περιεχόμενο 3D και συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray για να δώσει δύο εικόνες Υψηλής Ευκρίνειας (1920×1080 pixels) που αντιστοιχούν στο αριστερό και το δεξί μάτι του θεατή. Μ’ αυτό το σύστημα, η Panasonic αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, καθώς όσα είχαν παρουσιαστεί ως τώρα από άλλους κατασκευαστές δεν μπορούσαν να προσφέρουν τρισδιάστατες εικόνες πραγματικά Υψηλής Ευκρίνειας, λόγω περιορισμών εύρους και χωρητικότητας. Ο θεατής χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά ενεργού φωτοφράκτη, τα οποία συγχρονίζονται με την Plasma HDTV, για να δώσουν τρισδιάστατες, εξαιρετικά ρεαλιστικές εικόνες, με διπλάσιο όγκο πληροφορίας απ’ ό,τι οι απλές τηλεοράσεις HD, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα ήχο.

Ως τώρα, όλα τα καταναλωτικά 3D συστήματα υπέφεραν από μειωμένη κατακόρυφη ανάλυση και χαμηλή ποιότητα εικόνας, επειδή, λόγω έλειψης χωρητικότητας, ο διαχωρισμός δεν γινόταν σε δύο ισάξιες υψηλής ανάλυσης εικόνες, αλλά σε μία εικόνα που διαχοριζόταν σε δύο «μισά», που αντιστοιχούσαν σε κάθε μάτι, και προβάλλονταν χωριστά, με αποτέλεσμα μειωμένη ανάλυση και ποιότητα. Το νέο 3D σύστημα της Panasonic, όμως, χρησιμοποιεί δύο ανεξάρτητες πλήρους υψηλής ευκρίνειας εικόνες (μια για κάθε μάτι) πετυχαίνοντας έτσι και πολύ ρεαλιστική τρισδιάστατη αίσθηση και καταπληκτική ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας. Η Panasonic το κατάφερε εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας plasma, αλλά και με καινοτομικές λύσεις στο χώρο της οπτικής τεχνολογίας από τα Panasonic Hollywood Laboratories, οι οποίες επέτρεψαν την εγγραφή διπλών εικόνων (αριστερά–δεξιά) στα 1080p, στον ίδιο δίσκο Blu-ray, χωρίς καμία απώλεια ποιότητας, για αναπαραγωγή σε πραγματικό χρόνο.

Οι τρισδιάστατες εικόνες, που έχει ήδη στη διάθεσή της η Panasonic, καλύπτουν μεγάλη θεματολογία, όπως υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων από το Χόλυγουντ.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

    Αληθινό 3D είναι σαν του Village;

  2. Ο/Η cVlachakis λέει:

    isidoros20595, ναι είναι καταπληκτικό! Δες εδώ live την πρόταση της Sony για Cinema 3D.

  3. Ο/Η isidorosr20595 λέει:

    Μήπως ξέρεις πόσο κοστίζει όλη αυτή η εγκατάσταση;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.