Ello, το anti-Facebook, ad-free social media μάζεψε 5.5 εκατ. δολάρια

Το Ello είναι ένα νέο invite-only κοινωνικό δίκτυο το οποίο λανσάρεται ως anti-Facebook και υπόσχεται να μην βάλει διαφημίσεις ούτε να πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Φιλοδοξεί να βγάλει χρήματα από μικρά ποσά που θα πληρώνουν οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση σε νέα features που λανσάρει η υπηρεσία.

Πριν από λίγο καιρό τράβηξε τα βλέμματα λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι χρήστες για το Ello αλλά τώρα τράβηξε και το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον ο CEO του Ello ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του είναι πάνω από 1 εκατομμύριο και υπάρχουν άλλα 3 εκατομμύρια που περιμένουν προσκλήσεις, οι αιτήσεις καθημερινά είναι 40.000 με 50.000.

Ενδιαφέρον έχει ότι οι ιδρυτές και οι επενδυτές του Ello υπέγραψαν για την μετατροπή του σε κοινωφελή εταιρεία οπότε θα είναι νόμιμα προστατευμένη ώστε να μην επιχειρήσει κανείς να πιέσει για την ενσωμάτωση διαφημίσεων ή για την πώληση προσωπικών δεδομένων και αν μελλοντικά πουληθεί, ούτε τότε να μην μπορεί να αλλάξει αυτό.

ello raises 5.5 million investments, Ello, το anti-Facebook, ad-free social media μάζεψε 5.5 εκατ. δολάρια

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stauros

Δεν αξίζει παιδιά να ασχολούμαστε με αυτό…. Διαβάστε εδώ το μανιφέστο της παραίτησης ενός εκ των ιδρυτών του ELLO o οποίος καταγγέλει την ίδια την εταιρία οτι στηρίχθηκε σε ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και άρα ξεπουλημα των προσωπικών δεδομένων.. άρα…facebook νο2…

https://aralbalkan.com/notes/ello-goodbye/

Tom

Το καλυτερο ειναι το twitter αν και δεν το χρησιμοποιω. Το fb εχει καταντησει μια αηδια αν δεν ηταν για το τσατ οπου τους εχεις ολους εκει δεν θα το χρησιμοποιουσα. Μαλλον δεν θα ηθελα να το χρησιμοποιησω γιατι μπαινω σε καθημερινη βαση κατα τα αλλα. Απο συνηθεια μονο δεν βρισκω κανενα ενδιαφερον. Τα καλα ποστ χανονται σε μια θαλασσα απο ναρκισιστικες μπουρδες. Βιζιτουδες, βλαμμενα σαιτ, david avaramidides ολοι η σαβουρα εκει διαφημιζεται.

kos dimoutris

Tom και εγω ετσι λεω Ας ξαναγυρίσουν όλοι στο msn..

Stauros

@Tom εγώ το γύρισα πλέον σαν φοιτητής σε ένα ελληνικό και κυρίως κλειστό δίκτυο τo Campus+ που μου δίνει παράλληλα και πανεπιστημιακές υπηρεσίες.. Δεν άντεχα άλλο facebook!

Kostas

ΜΑΚΑΡΙ να γυρίζαμε όλοι στο msn…

Sane gain

Θάνατος στο Fb…. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ρουφιάνο

Stephanos

Πολύ δύσκολο το εγχείρημα του Ello. Μπορεί κάποιος να μειώσει τη χρήση του Facebook αλλά να κλείσει τον λογαριασμό του σε αυτό δεν συμφέρει,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.