Προωθώντας το facebook promote [News & Views]

Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν απ’ αυτή τη στήλη πως το facebook έχει ένα σοβαρό πρόβλημα: Σαν καθαρά “διαφημιστικό” σάιτ (με την έννοια πως το επιχειρησιακό μοντέλο του στηρίζεται κατά κόρον στην διαφήμιση πάνω στους επισκέπτες του) θα πρέπει να πείσει τους διαφημιζόμενους για την επιτυχία των διαφημίσεων – που μεταφράζεται σε επιτυχείς στόχους, πωλήσεις, leads, ROI κλπ κλπ.

Πως θα το κάνει όμως αυτό την στιγμή που το μυαλό των χρηστών του facebook είναι στο παιχνίδι (και όχι στην αγορά); Το facebook για να γυρίσει το δυσμενές κλίμα πρέπει να κάνει αλλαγές και πιστεύω πως το ξέρει αυτό πολύ καλά.

Όμως η προώθηση του facebook promote για τα ποστ των ιδιωτών που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σαν “εξτρα λειτουργία” στο facebook μου φάνηκε σαν μια σπασμωδική κίνηση ανθρώπων που προσπαθούν να βγάλουν έξτρα χρήματα χωρίς να κάνουν κάποια σημαντική αλλαγή. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα πράγματα άρχισαν να γίνονται χειρότερα:

Αν έχετε μια εταιρική σελίδα και τελευταία παρατηρείτε πως έχετε πτώση του engagement των χρηστών στα ποστ σας χωρίς να έχετε αλλάξει εσείς κάτι, τότε μη ψάχνετε περισσότερο: Ο λόγος είναι – λένε κάποιες φωνές που ξεκίνησαν να παραπονιούνται πολύ έντονα – πως το facebook δείχνει τα ποστ σας σε λιγότερο αριθμό ανθρώπων με σκοπό να σας βάλει να χρησιμοποιήσετε το εταιρικό facebook promote.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλειος Π.

KAi autoi poy exoun diafimiseis den paizoun swsta kai exoun provlimata

Ιουστινιανόs

Καλά αυτό είναι παλιό κόλπο. Πριν απο χρόνια σε ένα άρθρο περί επιχειρηματικότητας στον economist, ο αρθρογράφος που τύχαινε να είναι και business consultant έδινε κάποιες μεθόδους για το πώς να υπολογίσεις το traction ενός συγκεκριμένου εγχειρήματος και με τη φόρμουλα που έδινε δεν έβγαινε με τίποτα θετικό πρόσημο! Τυχαίο; Δε νομίζω, business consultant ήταν ο άνθρωπος, να μη μαζέψει μερικούς πελάτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.