Google Street View στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Google θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη λειτουργίας της διαδραστικής υπηρεσίες Street View των χαρτών της Google. Στο προγραμματισμένο event που έχει προσκληθεί το Techblog λογικά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα αυτοκίνητο με κάμερες Stret View αλλά και να ενημερωθούμε για τις ελληνικές πόλεις όπου αυτό θα είναι διαθέσιμο.

Το περιμένατε;

Google Street View στην Ελλάδα, Google Street View στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G

το play store για τις συσκευές θέλουμε πες τους. και το google now. τι να το κάνουμε το street view.

Sam

Ποιόν ρώτησε η google γιά κάτι τέτοιο,έστω καί πρωσχηματικά;

kostas

Nope

Sot11

Sam +1

Enzo

To google maps θα γίνει ακόμα καλύτερο και στην Ελλάδα! Μόνο θετικό ειναι αυτό!

Iakovos80

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! ! !

Alex

Στην αρχή η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε μπλοκάρει τη διαδικασία αλλά μετά απο διαβουλεύσεις αποφάσισε να αφήσει την Google να προχωρήσει με ορισμένους όρους,πχ να κρύβει πινακίδες από αυτοκίνητα,να κρύβει πρόσωπα και νομίζω οτι αν κάποιος το ζητήσει υποχρεούται να τον κρύψει ολόκληρο.

J

Τη Πέμπτη έχουμε 5 Ιουνίου :3

John

Το είχα πετύχει πριν 2 χρόνια στο δρόμο, στη Θεσσαλονίκη! Άντε, θα με έχει άραγε, έστω με σβησμένη φάτσα;; 🙂

takis1994

Πολύ καλά νέα..

Ευελπιστώ να καλυφθούν οσο το δυνατο περισσοτερες περιοχες .
Το street view της Google μπορεί να είναι μεχρι και θετικός παραγοντας για τον τουρισμό ,με την έννοια οτι ο ταξιδιώτης-τουρίστας ενημερώνεται πρωτου ερθει στην χώρα μας και έχει μια γενική ιδεα για το πως να “προσανατολιστεί”.

Για τους οπισθοδρομικους που ανησυχουν για την “παραβίαση” των προσωπικών τους δεδομένων , τους προτείνω να κάνουν ένα browsing στο google maps ,για να διαπιστώσουν απο μόνοι τους οτι το street view καλύπτει τα ευαισθητα δεδομένα όπως πρόσωπα , πινακίδες ΙΧ. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τώρα αν ανησυχείτε επειδή κάποτε φωτογραφιθείκατε απο το google car και οι φωτο αυτες υπαρχουν σε ενα σερβερ στις ΗΠΑ που έχουν ελάχιστοι πρόσβαση εε ενταξει, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Βασίλης

Έχει περάσει και από τα Τρίκαλα.. πριν από 2-3 χρόνια.

Panos7GR

Οι τεχνοφοβικοί γιατί μπαίνουν σε τεχνολογικά site; Οεο;

Το ξέρω πως εχουν ακουστεί πολλά για τα αυτοκίνητα της Google, αλλά σαν χώρα κερδίζουμε πολλά. Ειδικά εμείς που ζούμε σε τουριστικές περιοχές. Οι Χάρτες της Google θα γίνουν καλύτεροι, οι υποψήφιοι επισκέπτες θα έχουν πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από το μέρος που θα επισκευθούν. Ελπίζουμε μόνο να μην μείνει στις μεγάλες πόλεις, αλλιώς δώρον άδωρον… Ασε που τι να δουν οι ξένοι; Το χάλι της Αθήνας;

arg

Επιτέλους, όσοι δέν φοβούνται τα προσωπικά δεδομένα καλύτερα να πάνε στα βουνά να φυλάξουν γίδια.

το μόνο σίγουρο είναι θετικό είναι από πολλές πλευρές.

μπράβο περιμένουμε πώς και πώς,

Μάλιστα στην περιοχή μου οι χάρτες google maps ήταν θολοί σε zoom, πρίν 2 μήνες ανοίξανε και φένονται τα πάντα πεντακάθαρα !!

giannis

Άντε και το περιμένα πως και πως… Κάποια στιγμή είχα περάσει απο δίπλα και θέλω να δώ αν έγραψα καλά στον φακό… χεχεχεχεχ 😛

MrBillys555

aaa to eixa petixi stin Patra persi to kalokairi, logika 8a me exei parei h photo! axaxaxaxax

P

Θα δούμε και 3D χαρτογράφηση σε Αθήνα και θεσσαλονικη ;;

Γιώργος Γκ.

Αυτό το αυτοκίνητο πέρασα απο τον δήμο πυλαιας στη Θεσσαλονίκη τουλαχιστον 1 χρονο πριν .

Aris Pateras

Ρε τι προσωπικά δεδομένα μου λέτε και βλακείες? Σε δημόσιο δρόμο δεν είναι το πρόσωπο? Αν φοβάται να φοράει κουκούλα! Και οι πινακίδες? Δημόσια δεν κυκλοφορούν? Τι σχέση έχει με τα προσωπικά δεδομένα? Μπήκε η Google σε κανένα σπίτι μέσα? Ή σε κανένα ιδιωτικό πάρκινγκ? Όποιος έχει πρόβλημα να πάρει αποθέματα και να πάει σε υπόγειο καταφύγειο. Άντε να πούμε που γίναν όλοι δικηγόροι και φιλόσοφοι!

Mimis

Το Google Street view και το Heavy metal, είναι δουλειές Σατανά..
Το λένε οι γραφες.
“.. και επαρελαυνην ο πολλυομματος δαίμων εις όλους τους δρόμους, εις όλες τις χώρες, και εκατεγραψεν τις κινήσεις και τις ζωές των ανθρώπων εκεί , και αποτύπωσε αυτές εις συγγραμαν, το οποίο παρεδωκεν εις τον αφέντη αυτού, όπως είχε υποσχεθεί, είθε να υποταξην την οικουμένην όλην. ”

Ιεζεκιήλ ιγ’

Βαγγέλης

@Mimis Αν δεν τρολλάρεις μόλις έχασα και το τελέυταιο ίχνος ελπίδας.

Στο θέμα μας.. Έλα να δούμε και κανά google play και google now!

Johnl

Μόνο καλό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για την χώρα μας !!!

Chris

Βρε τεχνολογικά αναλφάβητοι! Αν σας έλεγαν πριν 20 χρόνια ότι κάποιος θα ξέρει τα πάντα για την ζωή σας, ακόμα και το σπίτι που μένετε, θα το θεώρουσατε πρόοδο; Πάρτε το χαμπάρι, η τεχνολογία κάνει αργά και σταθερά βήματα για την μαζοποίηση μας και το πετυχαίνει. Φυσικά και δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το street view από μόνο του είναι κακό. Αλλά σε συνδυασμό με ΟΛΑ τα άλλα που ήρθαν και που θα έρθουν; Μετά από λίγο καιρό θα καμαρώνουμε φορώντας τα γυαλιά της google … Η τεχνολογία έχει σκοπό να εξυπηρετεί τον άνθρωπο. Όχι να τον εγκλωβίζει υπό τον έλεγχο της. Και ναι, τεχνολογικός αλφαβητισμός δεν είναι να μπαινοβγαίνω άνετα στα μενού του android και να κάνω root, είναι να γνωρίζω πως να αξιοποιήσω την τεχνολογία προς ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΥ.

By the way, η 1η φράση που είπα αφορά και εμένα. Δυστυχώς οι περισσότεροι από μας συμπεριφερόμαστε σαν γίδια της κάθε google.

Argiris

Οι μεγαλοι παρανομοι ανησυχουν αν τους παιρνει η google στον δρομο.Δηλαδη η τηλεοραση οταν σε παιρνει δεν υπαρχει προβλημα;Τα προσωπικα δεδομενα ετσι κι αλλιως μια χαζομαρα ειναι για να παραμυθιαζουν τον κοσμο.

Aris pateras.Πεστα φιλε μου

Chris

Αργύρη και κάθε Αργύρη, αν έρθω έξω από το σπίτι σου και σε κοιτάω από το παράθυρο όλη μέρα… δεν θα σε πειράξει εφόσον δεν είσαι μεγάλος εγκληματίας; (Μην πετάχτει κανένας και πει ότι άλλο κάνει το street view, τον ρωτάω βάσει αυτού που είπε για τα προσωπικά δεδομένα)

Όσο πάμε μας φακελώνουν περισσότερο…
Ελπίζω πάλι απ’ όπου περνά το αμάξι της Google να γίνεται υποκλοπή δεδομένων όπως έγινε και στο Αμέρικα…
Αλλά ποιος πιστεύει τέτοια πράγματα εξάλλου!

Επιτέλους! Ειμαστέ απο τις λίγες, ίσως και η μοναδική απο τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουμε street view.

tolis

Ηρθε… !!!

allright man !!!

@Mimis λες και κάνεις βλακείες, τρολάρεις χωρίς λόγο, και ακόμα πολλοί άνθρωποι της Εκκλησίας το βλέπουν πολύ θετικά το street view αρκεί τουλαχιστόν να μην χρησιμοποιήται, για υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και παραβίαση ιδιωτικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.