Web ads, Σπάνε ρεκόρ με 8.4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2012

Όλα μπαίνουν σταδιακά στο Web και όσοι ειδικά ασχολούνται με την διαφήμιση το γνωρίζουν καλά αυτό. Έρχεται τώρα το ρεπορτάζ του Associated Press να επιβεβαιώσει με αριθμούς το πόσο ισχυρή γίνεται η διαδικτυακή διαφήμιση, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012 έφτασε σε έσοδα τον αριθμό ρεκόρ των 8.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα στοιχεία που επικαλείται το Associated Press προέρχονται από την Interactive Advertising Bureau (IAB) η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η πιο μεγάλη καταγεγραμμένη συγκέντρωση εσόδων, με αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους.

Η πλειοψηφία των διαφημίσεων είναι με τη μορφή απλού κειμένου και προέρχονται από την Google στο μεγαλύτερο βαθμό. Τώρα καταλαβαίνει κανείς, πώς έγινε κολοσσός η Google

, Web ads, Σπάνε ρεκόρ με 8.4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2012

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.