Google, Αγοράζει το τμήμα mobility της Motorola

Το επόμενο smartphone Google Nexus θα είναι Motorola, όπως επίσης και το tablet Xoom 2 ή το πρώτο Google Tablet αν επιθυμείτε. Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει το τμήμα Motorola mobility με τα κινητά και τα tablets και ετοιμάζεται να παρουσιάσει δυνατές συσκευές πάντα με Android. Καλό χειμώνα παιδιά!

Σήμερα, πάνω από 150 εκ. συσκευές με Android βρίσκονται σε χρήση σε ολόκληρο τον κόσμο, 550.000 νέες συσκευές ενεργοποιούνται κάθε ημέρα, από 39 διαφορετικούς κατασκευαστές, 231 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε 123 χώρες!

, Google, Αγοράζει το τμήμα mobility της Motorola

Πηγή

Kudos to Silender, mixvek

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτό είναι είδηση.. και μάλιστα πολυ καλή.
Για να δούμε τώρα τι έχει να πει η ms και Apple.. που η Google θα έχει στα χέρια της περίπου 17. 000 πατεντες για τα κινητά.
Να μην ξεχνάμε πως η Μότο ήταν ο πρώτος κατασκευαστής κινητών.

Ben

It was about time!!!

stathis

καλη κινηση απο την google.
μια παρατηρηση που εχωνα κανω ειναι οτι ολοι οι κατασκευαστες λογισμικου στρεφοντε στο μοντελο apple (και πολυ καλα κανουν κατα την γνωμη μου )
δλδ καθε εταιρια εχει και την δικια της μαρκα δλδ ενοποιουν hardware k software
appke–>apple
ms–>nokia
hp–>webos
google–>moto
ετσι δεν θα καθηστερουν και οι αναβαθμησης του android και δεν θα εχουμε και τον κατακερματισμο του .
τελος για τις πατεντες που αναφερθηκαν παραπανω δεν εχει σχεση η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα και να σημειωθει οτι η moto μπορει να ηταν η πρωτη που δημιουργησε το κινιτο (η καλυτερα 1 απο τις πρωτες) αλλα πολλες πατεντες αξιολογες εχουν ληξει κι ολασ.

Απόστολος Ν.

Τέλειο! Άραγε θα κρατήσει την επωνυμία “Motorola”;

stelios GR

τι ειπες τωρα?????????? αυτη ειναι “ιστορικη” ειδηση για τα τεχνολογικα δεδομενα….χαμος εχει να γινει………πιστευω οτι απλα η motorola θα περασει σε ααααααλλα επιπεδα….

George

Δηλαδή οι μοτορόλες της αστυνομίας θα γράφουν πάνω google τώρα;

Απόστολος Ν.

Όχι, η Motorola χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, αυτήν με τα κινητά και τα τάμπλετ, και αυτή με τον επαγγελματικό εξοπλισμό όπως Γουοκι-Τοκι, αποκωδικοποιητές, Αναγνώστες Barcod, Ασύρματοι και άλλα πολλά τέτοια.

Nikos K.

θα γίνει της μήνυσης το κάγκελο αφου η Motorola εχει χιλιάδες πατέντες που αφορούν τα κινητά τηλέφωνα και τις τεχνολογίες που το αφορούν.
Ουσιαστικά τις πατέντες ήθελε να αγοράσει!
Ακόμη και το “mobile cell phone” είναι πατενταρισμένο απο την MOTO και τώρα ανήκει στην GOO!!!
Τρέμε μήλο!!!

Απόστολος Ν.

Η Motorola έχει τόσες πατέντες γιατί λέγετε πως ήταν άσος στην εταιρική κατασκόπευση, και μάλλον έφτιαχνε επίτηδες ελαττωματικά μοντέλα για να θολώσει τα νερά! Αυτός μπορεί να ήταν ο στόχος της, να πουλήσει της πατέντες της πολύ ακριβά όπως και έκανε γιατί ας το παραδεχτούμε 12,5 δις $ δεν
είναι και λίγα και θα έκανε πολύ περισσότερα χρόνια να τα βγάλει. 😉

holy_alien

Η Google αγόρασε τις πατέντες της Motorola για να “ασφαλίσει” το Android απο τις μυνήσεις που έχουν πλακώσει απο Apple και M$, οι οποίες αντί να κοιτάξουν να βελτιώσουν και να ανανεώσουν τα λειτουργικά τους τα βάζουν με την Big G.
ΌΛΟΙ οι κατασκευαστές ( οι μεγάλοι τουλάχιστον) χαιρέτησαν αυτή την κίνηση με ιδιαίτερη ικανοποίηση.
Και όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, ήθελε και η Μ$ να αγοράσει την ΜΟΤΟ για τον ίδιο λόγο.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Η Google το εκανε επειδη ειχε πληροφοριες οτι η Motorola θα αποστατουσε και οχι για τις πατεντες. Οι παντεντες της Motorola παροτι πολλες ειναι οι περισσοτερες παλιες και μικρης αξιας (δεν ειναι καν στο τοπ τεν). Εξαλλου η Motorola ηταν ο επομενος IP στοχος της Microsoft. Η Google με την κινηση ουσιαστικα κληρονομει δικαστικες περιπετειες.

Σε βαθος χρονου η κινηση της Google θα αποξενωσει τους υπολοιπους Android κατασκευαστες οι οποιοι μπορει να καταφυγουν στα Windows Phone. Ειναι ενδεικτικο οτι η ανακοινωση της εξαγορας εκτοξευσε τις μετοχες των … Nokia και Microsoft και εριξε της Google. Ιδιαιτερα της Nokia σημειωσε εκπληκτικη ανοδο 17.35%:

https://twitter.com/#!/imperialdynamic/status/103503718128959488/photo/1

lorentzos

Ηρθε η ωρα για το γκουκλοφονο και τις αναβαθμισεις το καγκελο για τους υπολοιπους…..

leathernecks

Σίγουρα μία ηχηρή ανακοίνωση σε επιχειρηματικό επίπεδο !!!!
Εύχομαι και ελπίζω αυτή η κίνηση της google να συμβάλει στην αφύπνιση και των υπόλοιπων ανταγωνιστών (MS-Apple) με απώτερο όφελος σε εμάς τους καταναλωτές.

fred

Χαμος θα γινει με λιγα λογια.

ZamanFu

Αγορά ΜΑΜΟΥΘ,το είπαν και στα δελτία ειδήσεων εξάλλου.Οποτε μην χαιρεσται άδικα!!!Πάντα φιλικα 🙂

jonjon

Την nokia έπρεπε να αγοράσει που είναι και πιο φθηνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.