Παρασκευή
21/08/2015

Google: Μειώνει το υποχρεωτικό bloatware στα Android

Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν Android στα κινητά τους είναι υποχρεωμένοι από την Google να ενσωματώνουν εφαρμογές και υπηρεσίες της όπως Google Play Store, Gmail, Google+, Newsstand, Drive, Hangouts, Play Games, και άλλα. Ο κατασκευαστής δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει ποιες από τις υπηρεσίες θέλει και ποιες όχι.

Οι κατασκευαστές δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google θέλουν να εγκαταστήσουν. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάροχοι και κατασκευαστές θα βάλουν και τις δικές τους εφαρμογές μέσα, έχει ως αποτέλεσμα πολλά apps να μένουν εγκατεστημένα και να μην τα χρησιμοποιούμε.

Από την πλευρά της Google αυτό θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό, όπως δείχνουν οι ανανεωμένοι όροι του partner guideline.

Μέχρι τώρα αν κάποιος κατασκευαστής ήθελε ένα από τα apps της Google, έπρεπε να εγκαταστήσει όλο το πακέτο. Αν γα παράδειγμα η Samsung ήθελε το Play Store, αυτό θα συνοδευόταν από όλα τα παραπάνω apps.

Στο εξής, Google Play Games, Google Play Books, Google+, Google Newsstand μπορούν να μην είναι προεγκατεστημένα στα Android κινητά, αλλά αν οι χρήστες θέλουν, μπορούν να τα κατεβάσουν.

Αυτό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά σίγουρα δεν αρκεί μόνο η κίνηση της Google. Να θυμίσουμε ότι στην Κίνα δικαστήριο δικαίωσε τους χρήστες που κινήθηκαν κατά Oppo και Samsung, και τους έδωσε το δικαίωμα να καταργήσουν το bloatware από τα smartphone των δυο εταιρειών.

google app folder

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η lefteris t. λέει:

  Ενταξη τα κάνεις απενεργοποιηση δεν έκανε θέμα αυτό μωρέ πιο ελαφριά σκιν πρέπει να κάνουν για να υπάρχει αυτό το lg σε ορισμένες συσκευές!

 2. Ο/Η Peris λέει:

  @leuteris t.
  Δεν ειναι ετσι. Καταλαμβανουν πολυ χωρο (περιπου 100mb το καθενα) και εχω ακουσει απο πολλους χρηστες να παραπονιουνται οτι δε μπορουν να εγκαταστησουν σχεδον τιποτα επιπλεον της αρεσκειας τους.

 3. Ο/Η Nick λέει:

  Για να σου τρωνε RAM και χωρο η Google καλυτερα να φτιαξει τον Chrome που κολαει και μετα να κοιτξει το Blootware της.

 4. Ο/Η Darth λέει:

  το μονο που πρέπει να μείνει ειναι το playstore τα υπόλοιπα προαιρετικά……. και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να κλήσεις νόμιμα και την στενή παρακολούθηση

 5. Ο/Η Lefteris λέει:

  Αν δεν κινηθεί κάποιος νομικά και στην Ευρώπη δεν πρόκειται να φύγει το bloatware! Τέλος!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.