iPhone 7: Με πόσο βαθμολογεί το DxOMark την κάμερα;

To 4.7 ιντσών iPhone 7, ελέγχθηκε και βαθμολογήθηκε από το DxOMark Mobile με σκορ που έφτασε τους 86 βαθμούς. Με αυτή την επίδοση ξεπέρασε τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, τα οποία είχαν από 82 και 84 πόντους, αντίστοιχα.

Το τελευταίο iPhone της Apple με την επίδοση αυτή κατάφερε να μπει ανάμεσα στα 3 κορυφαία smartphones που έχει δοκιμάσει το DxO.

Όπως είναι γνωστό, τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone 7 φορούν αισθητήρα 12 Μegapixel και φακό που αναλογεί σε έναν των 28mm. Φέτος όμως το νέο iPhone 7 φέρει έναν πιο γρήγορο φακό με διάφραγμα f/1.8, οπτικό σταθεροποιητή και εξελιγμένη επεξεργασία της εικόνας.

O Frederic Guichard, ερευνητής στο DxO αναφέρει, «Παρόλο που τα iPhone έχουν μικρότερο αισθητήρα από τους περισσότερους ανταγωνιστές, η Apple χρησιμοποιεί μια σειρά πρωτοποριακών τεχνικών για να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο σε μια πολύ λεπτή κατασκευή. Αυτό περιλαμβάνει υψηλών επιδόσεων φακους, αποδοτικοί αισθητήρες, ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και φυσικά μια πολύ γρήγορη διαδικασία παραγωγής της εικόνας».

Στα θετικά από τα τεστ του DxO είναι η βελτιωμένη ποιότητα σταθερής εικόνας, με πολύ καλή αναπαραγωγή των textures και μειωμένα artifacts σε σχέση με το iPhone 6s Plus. Επιπλέον έχει πιο ακριβές white balance και καλύτερη απόδοση των χρωμάτων τα οποία οδήγησαν στο σκορ των 86 πόντων. Μαζί με το OIS και το καλό autofocus τα πήγε καλά και στην καταγραφή βίντεο με 85 πόντους.

Στα αρνητικά είναι η πτώση της λεπτομέρειας, ασυνέπεια στην εστίαση και στην αναπαργωγή των χρωμάτων σε χαμηλό φωτισμό. Το OIS βοήθησε αρκετά στο motion blur σε σκοτεινές σκηνές, αλλά είναι ακόμη κάποιες φορές ορατό. Το Quad-LED True Tone φλας τα πήγε αρκετά καλά, με το μόνο κακό που παρατηρείται να είναι μια πτώση της έντασης του φωτός στις άκρες του κάδρου, πράγμα που αναμένεται από μια κάμερα smartphone.

Αυτό που θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε από το DxO είναι η αξιολόγηση του iPhone 7 Plus με διπλή κάμερα.

iphone 7 camera dxomark, iPhone 7: Με πόσο βαθμολογεί το DxOMark την κάμερα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Πολύ καλό το iPhone7 και ταχύτατο το θέμα είναι πως δεν αξίζει να δώσεις τοσα λεφτά για ενα κινητό στις μέρες μας καλυτερα να αγορασεις ενα αμαξάκι με 900 ευρώ να πηγαίνεις στην δουλειά σου αμα έχει κάποιος και δουλειά στις μέρες μας…

ChristosT

Προσωπικη μου αποψη βλεποντας πολλα συγκριτικα στο νετ το διαφραγμα f/1.8 δεν το βλεπω να αποτυπωνεται σε σχεση με το 6s και τον ανταγωνισμο. Η εικονα συνεχιζει να πιξελιζει στις σκοτεινες φωτογραφιες.
Καντε μια ερευνα και θα δειτε. Ισως να φταιει κατι αλλο ισως ο αισθητηρας που ειναι αλλης εταιρειας σε σχεση με το παρελθον και υποδεεστερος…δεν ξερω. Αναμενω.
..ο διπλος φακος εχει ελαφρως καλυτερο “βαθος”.

Α79

Ποια είναι τα 2 πρώτα;

Chris_BMW

ChristosT @ Έχεις ξεκουράσει φίλε κ εσυ κ οι έρευνες σου .Στημενο κ αυτό να υποθέσω κ πληρωμένο απο την Apple . Τι να πω … Σου λέει ο άλλος οτι παρόλο που το I phone στην προσπάθεια του να ειναι όσο το δυνατό πιο λεπτό χρησιμοποιεί μικρότερο αισθητήρα απο τους περισσότερους ανταγωνιστές , το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο κ πολλές φορές καλύτερο γιατι το software κάνει τρομερή δουλειά κ συ μας λες τα δικά σου .. Έλεος ! Αλλα βεβαια πως θα πούμε οτι η Apple πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Gvirginia

@Α79
Νομίζω είναι λάθος ο τρόπος που το έγραψαν στο αρχικό άρθρο. Το iPhone 7 είναι 3ο ως συνολική βαθμολογία αλλά ως ομάδα. Πιο πάνω με 87 πόντους είναι τα Moto Z Force / S6 Edge+ / Xperia Z5 και “πρώτα” με 88 πόντους είναι τα HTC 10 / S7 Edge / Xperia X Performance.

Dim

To Sony X ειναι 1ο με 88 βαθμους

Agnostos13

Για να δουμε τι θα γραψει και το Plus…

vasilist

Μια χαρά φέτος το iPhone έχει και αξιόλογη κάμερα flagship που είναι μια ανάσα πίσω από τα Android.
Το plus όποιος το πάρει θα έχει τηλέφωνο για πολά χρόνια, θα βγάλει την τριετία άνετα μην πω και 4 μέχρι να τα φτύσει η μπαταρία.

vladimiros

Εγω περιμενα το απλο 7αρι να εχει ιδιο σκορ με το περσινο χαχα..υποθετω το πλας θα σκοκαρει 2 ποντους παραπανω μιας και εχει καλυτερο ζουμ κ.α,δηλαδη 88 ποντους οπου εκει βρισκονται και αλλα 3 τερατα..το σκεφτηκα ετσι γιατι περσι το 6s ειχε 82 και το μεγαλο 2 παραπανω δηλαδη 84!

petros

Εδω το S7 edge δεν πιάνεται

One

Απο φωτογραφίες που εχω δει πιστεύω οτι οι φακοί της Apple ειναι πολυ καλοί αλλα υστερεί στον αισθητήρα γι’ αυτο και αυτο το αποτέλεσμα.
Η Sony κανει ακριβως το αντίθετο βαζει το καλύτερο αισθητήρα αλλα μέτριους φακους, ενω η Samsumg βαζει λιγο χειρότερο αισθητήρα απο τη Sony αλλα καλύτερο απο της Apple και επίσης το ιδιο καλούς φακούς με την Apple.

Γιώργος

Μπράβο στην Apple που κόντεψε να φτάσει το Samsung S6 σε κάμερα , αν βάλουμε και την οθόνη και την μπαταρία τελικά είναι μόνο 2-3 χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό.

Mary

Ναι την μπαταρία κυρίως να βάλουμε, η αλήθεια μια μπαταρία σαν του note 7 θελουμε όλοι Γιώργο μου.

Nik.

Τι τρίτο αλλά 12 έχουν ψηλότερη βαθμολογία.

panos

Αμα ειναι ο ανταγωνισμος που ειναι 2 3 χρονια ποιο μπροστα να σκαει να παιρνει φωτια να ανατιναζεται να σταματαει να παιρνει αναβαθμισεις μετα τον πρωτο χρονο και να λαγκαρει να λειπει το βυσσινο. Ασε την apple στην πορεια της!!!

Gvirginia

@Nik.
6 = 12 ? Γρήγορα βιογραφικό στο Υπουργείο Οικονομικών μπας και σωθούμε…

Mary

Μην του βάζεις ιδέες γιατί θα τον πάρουν.

ChristosT

Πρός το παρόν χαρείτε την Samsung τεχνολογία memory ddr3,ddr4 κλπ στα iphone σας και αφήστε τους τεχνολογικούς γίγαντες να κάνουν λάθη και να τελειοποιούνται.
Ήδη οι επόμενοι M.2 NVMe 960 βγήκαν που αρκετοί θα τρέξετε να βάλετε στα καινούρια Mobo σας με ταχύτητες 3,5gb/sec read και 1.9gb/sec write ξεκινώντας απο τα 512gb μέχρι 2 ΤΒ χωρητικότητα.
Nα μην αναφέρω σε πόσους υπολογιστές σας έχετε ssd 830,840,850 κ.α.
Για να προχωρήσει η apple χρειάζονται κατασκευαστές να τις παράξουν τα parts. Όταν κάποτε γίνει κατασκευάστρια αυτή τα ξαναλέμε σε μέγεθος όπως της Samsung.
Εδώ σε ΤΙΤΑΝΕΣ εταιρείες αυτοκινήτων γίνονται ανακλήσεις κομματιών του αυτοκινήτου και η ζωή συνεχίζεται. Έτσι έχει η τεχνολογία. Πέφτεις σηκώνεσαι.
Αυτό δεν ακυρώνει την πορεία και την προσφορά καμίας εταιρείας και ανθρώπινων μυαλών.
Η apple ένα λειτουργικό έχει δικό της. Αλλοίμονο αν δεν παρείχε αναβαθμίσεις 3-4 ετών. Μικρές…αλλά συμπληρωματικές. Οι άλλοι φτάσανε ήδη εκεί που θα φτάσει η apple σε features σε λίγα χρόνια. Οπότε αφήστε τους όλους στην πορεία τους.

Λευτερης

@ChristosT πολυ σωστα τα λες φιλε. Η Apple ειχε κανει μα…..κια με την κεραια στο iPhone 4 και αντι να κανει ανακληση εβγαλε ανακοινωση “you are holding it wrong”. Η Samsung εκανε ενα λαθος το οποιο αφορουσε ενα πολυ μικρο ποσοστο συσκευων, το οποιο μεγαλοποιηθηκε, το διορθωσε και προχωραει. Το iPhone χρονια αποτελειται απο εξαρτηματα της Samsung. Ο επεξεργαστης του 6s Samsung ειναι.

KostasB

Πέρυσι ο λόγος που είχε το plus 2 πόντους περισσότερους από το 6s στο dxomark ήταν λόγω του OIS στην κάμερα που δεν είχε το απλό.
Φέτος που οι κάμερες είναι ολόιδιες δεν νομίζω να καταφέρει κάτι παραπάνω. Εκτός και αν μετρήσουν το ζουμ του δεύτερου τηλεφακού με σταθερό το κινητό πάνω σε 3ποδο. Αλλιώς και πάλι δεν θα έχει καλά αποτελέσματα καθώς δεν έχει OIS ο τηλεφακός.
Όπως και να έχει νομίζω τέτοιες βαθμολογίες σε κάμερες κινητών είναι αρκετές για ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλιώς υπάρχουν και οικονομικές φωτογραφικές μηχανές που θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Φυσικά πάντα ευπρόσδεκτο το κάτι καλύτερο και στα κινητά..

JohnWave

1. Tα σκορ που δίνει το DxOMark αφορούν και χρήση manual mode με προσαρμογή του ISO κτλ => Όσοι τραβάτε στο αυτόματο χωρίς να παίζετε κάθε φορά πριν τη λήψη με τα settings της κάμερας ή δεν χρησιμοποιείτε τρίποδo, μη δίνετε σημασία στα σκορ του συγκρεκριμένου site. Συγκεκριμένα πχ στο X Performance λέει στο χαμηλό φωτισμό : “During testing we found this to be very effective when using a tripod, and the resulting 0.6 sec/ISO 100 exposure settings ensured sharper and cleaner results, compared to handheld shots at 1/16 sec / ISO 1000.” 2. Όσοι χρησιμοποιείτε τρίποδα ή παίζετε με τα manual settings κάθε φορά πριν τη λήψη, να βασίζεστε στα σκορ του Dxomark που δίνονται στο τέλος του review στον πίνακα “Photo”. To λέω αυτό γιατί ο πίνακας που κοιτούν οι περισσότεροι πάνω δεξιά αποτελεί συνδυασμό σκορ κάμερας και βιντεοκάμερας. Για παράδειγμα το S6/S6 edge συγκεντρώνει 88 πόντους στη φωτογραφία και 84 στο video με τελικό σκορ 86 σαν μέσο όρο. 3. Για όσους τραβάτε φωτό στο αυτόματο να συμβουλεύεστε στο youtube τα συγκριτικά tests του Supersaftv που κρίνει τις κάμερες στο auto σε συνθήκες καλού, χαμηλού και πολύ χαμηλού φωτισμού και μπορείτε να ελέγχετε θόρυβο , dynamic range… Συνέχεια »

Agnostos13

https://youtu.be/wFUlz_BTby8

Ο Χρησταρας πηγε Γαλλια;

@JohnWave:
Οταν μιλαμε για δυνατοτητες καμερας μιλαμε παντα για αυτο που μας δινει το καλυτερο αποτελεσμα…δηλαδη με manual ρυθμισεις.
Δεν ειναι κριτηριο συγκρισης οι αυτοματες ρυθμισεις (ασχετως αν τις χρησιμοποιει το 90%) καθως σε ολες τις συσκευες εχουν πολυ μετρια αποτελεσματα.

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=_AWjAbLghV4
Κάμερα και μικρόφωνο…το S7 ρημάζει το Iphone 7. Δείτε πόσο θολό είναι το βίντεο και πόσο απόμακρος που χάνεται. Τα σχόλια σε κάθε βίντεο τα λένε όλα.

Agnostos13

Μα παντα οταν μιλαμε για της δυνατοτητες μιας καμερας εννουμε με τις ρυθμισεις που μας δινουν καλυτερα αποτελεσματα (manual)…
Οι αυτοματες ρυθμισεις (αν και χρησιμοποιουνται απο την μεγαλη πλειοψηφια-που δεν ξερει απο φωτογραφια) αποδιδουν μετριοτατα αποτελεσματα…

JohnWave

Eίχα ποστάρει αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Aυτό που ζητώ από reviewers καμερών smartphones είναι απλά να αναφέρουν ξεκάθαρα εξαρχής αν τα συγκριτικά τα κάνουν στο auto ή στο manual και με τριπόδια. Επίσης οι χρήστες όταν κρίνουν κάμερες να αναφέρουν αν τις κρίνουν στο auto ή στο manual.That’s all. Προσωπικά επιμένω ότι οι κάμερες των κινητών πρέπει να κρίνονται στο auto γιατί στο auto τραβά το 90%+ των κατόχων smartphones και οι επαγγελματικές φωτ.μηχανές στο manual. Όσο για το iphone, στο auto τουλάχιστον δεν φτάνει τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.