Project Ara Spiral 2 prototype

Η Google ανακοίνωσε ότι το Spiral 2 θα είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο αρθρωτό smartphone προερχόμενο από το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Project Ara που στοχεύει στην δημιουργία μια νέας κατηγορίας ηλεκτρονικών συσκευών με αποσπώμενα μέρη ώστε ο χρήστης να επιλέγει το τι θα ενσωματώνει (π.χ. άλλη κάμερα).

Ο βασικός κορμός του Project Ara Spiral 2 αποτελείτε από οθόνη HD, επεξεργαστές Marvell PXA1928 και NVIDIA Tegra K1, κάμερα 5 Megapixel, μπαταρία και μεγάφωνο, επίσης light and proximity sensors, Wi-Fi, Bluetooth, 3G modem και microUSB port.

Με την κυκλοφορία του, για το Spiral 2 θα υπάρχουν διαθέσιμα 11 επιμέρους modules ενώ προς τα τέλη του τρέχοντος έτους αυτά θα αυξηθούν στα 20 με 30. Το επόμενο Spiral 3 (απεικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία) θα είναι 4G και σύμφωνα με τη Google δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα hi-end smartphone.

Project Ara Spiral 2 prototype, Project Ara Spiral 2 prototype

Project Ara Spiral 2 prototype, Project Ara Spiral 2 prototype

Project Ara Spiral 2 prototype, Project Ara Spiral 2 prototype

Project Ara Spiral 2 prototype, Project Ara Spiral 2 prototype

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
andreas

Ωραιο φενεται αλλα θα εχει μεγαλο παχος!!

rafael

καλα ρε @andreas αυτο εχεις να πεις οτι θα ειναι παχυ…το γενονος οτι δεν χρειαζεται να δαπανησεις σε αχρηστα πραγματ αλλα μονο σε αυτο που σε ενδιαφερει δεν το βλεπεις??? το κινητ σαν ιδεα ειναι απιστευτη…φανταζομαι να παιρνει ας πουμε 4 καμερες και να γραφει η καθεμια ετσι ωστε να φτιχανει video 3d…αυτο επειδη πηγα σε ενα αγωνα….το απογευμα θελω να το κανω δικαρτο να δεχομαι τις κλησεις του γραφειου….το βραδυ θα balv module να συνδεεται με την τηλεοραση και να γινει κονσολα!!!! respect

rafael

βασικα το video τα λεει ολα

Pandelis

Εντάξει νομίζω φοβερή τεχνολογία ……!!! Και νομίζω πως θα είναι το μέλλον των smartphone…Βέβαια αν το πάρουμε και από την άλλη σκέψου πόσες χαμένες θέσεις εργασίας μιας και δε θα μπαίνεις καν στο κόπο να το πας για επισκευή ….μμμμμμ….Καλή η τεχνολογία αλλά πρέπει να βρούμε πρώτα τρόπους να απορροφήσουμε όλες αυτές τις χιλιάδες εργαζομένων που απλά δεν θα είναι χρήσιμοι πια στη δουλειά τους !!!

Μάνος

Σίγουρα το επόμενό μου τηλέφωνο!!!!!!!!!!

Sot11

Το περιμένω πως και πως!

Alex

ναι αλλα υπαρχουν πολλοι αλλοι που θα προσληφθουν σε μια εργασια για την κατασκευη του προιντος! Επισης πιστευω πως αρκετοι developers θα φτιαχνουν δικα τους parts για το κινητο!

Cerz

@Pandelis Καλα σιγα τις θεσεις εργασιας που θα χαθουν…σκεψου ομως ποσες θεσεις θα ανοιξουν σε διαφορες εταιρειες που θα κατασκευαζουν blocks.καμερες,ηχεια,μπαταριες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.Και οπως ειπε και ο φιλος @rafael,το γενονος οτι δεν χρειαζεται να δαπανησεις σε αχρηστα πραγματα αλλα μονο σε αυτο που σε ενδιαφερει δεν το βλεπεις..?

tomtik

Rafael Για 3d τσοντες είναι οι 4 κάμερες μόνο. Πολλές κάμερες είχε και το τηλέφωνο μουφα της Αμαζον. Καλώς το νέο Google glass 2.0 η επόμενη εμπορική πατάτα της Google.

Mylopotamos

Μετα το (1) iPhone ειναι η επόμενη καινοτομία…
κάνεται πλάκα;;;

panagio

ινε οτι καλύτερο καταρχάς λογικά θα υπαρχή μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα blocks και παραληλα και τις τιμές τούς αφτο σιμενι πως θα ήταν ορεο πριν το αγοράσουμε να το χτίσουμε ανάλογα το bujet μασ και αφτο ινε οτι καλύτερο οτι γίνετε στα pc γίνετε πλέον και στα smartphone
εδω ινε το μελών αν και θα έπρεπε να κάνουν και κάτι άλω το 100% διαφανές κινητό αν και θα το χάνετε εύκολα αλα δεν πιραζη ;P

koutsis

Καλή ιδέα αλλά στην πράξη θα φανεί κατά πόσο θα είναι πρακτικό κάτι τέτοιο.
panagio μας βγήκαν τα μάτια! Τι ορθογραφία είναι αυτή ??

Eaglos

Από τη μια θα υπάρχει αυτονομία στο κομμάτι αναβάθμισης και επισκευών.
Από την άλλη όσοι ασχολούνται με επισκευές θα έχουν πρόβλημα. Κατά τα
άλλα δεν νομίζω ότι ένα “καλό” αρθρωτό θα μας κοστίζει φθηνότερα από ένα
“καλό” μη αρθρωτό.

Panos

(Αθήνα 2025):Μια φορά κι’ ένα καιρό που λέτε παιδιά ήταν μια εταιρεία κινητών και Η/Υ που τη λέγανε Apple……..

Agnostos13

@Panos
(Αθήνα 2025 συνέχεια): Τι είναι κινητό μπαμπά; Ανάβει και αυτό φωτιά, σαν τις πέτρες που χτυπάμε;

Λουκάς

Είναι η εξέλιξη των ηλεκτρονικών συσκευών και κατά συνέπεια και τον smartphone ενα τηλέφωνο που δεν θα το βαρεθείς ποτέ θα το κάνεις όπως θέλεις εύγε στην καινοτομία της Google

Γιωργος Παππας

Τιμη για τα ακρως βασικα; (εστω και φημες)

Kas

Πολυ καλη ιδεα,καταλαβαινω πως θα χαθουν θεσεις εργασιας αλλα δεν γινεται να μενει πισω η τεχνολογια για αυτα,εξαλλου ολοι αυτοι που επισκευαζουνε smartphones εχουνε πανω απο μια ειδικοτητες.

manolinio7

Ara.. θα ειναι καλο??

Μάκης

Μάλιστα θα αγοράζουμε την συσκευη 400 euro (λέω μια τυχαία τιμή) και με τις αναβαθμίσεις θα πληρώνουμε άλλη μια συσκευή τουλάχιστον “να βάλω μια κάμερα τούμπανο, ε να μην βάλω και μια κάρτα γραφικών τούμπανο, ναι αλλά το ηχείο μου δεν παίζει δυνατά ας βάλω και εδω ένα ηχείο τούμπανο, ουπς και τώρα θα μείνω με αυτή την οθόνη ε… οχι θα βαλω μια τζαμάτη” βρε τι μου θυμίζει…..!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.