Tim Cook, Τον χειμώνα τα νέα και ενδιαφέροντα

Παρά την γκρίνια μεγαλομετόχων της Apple για τις ευθύνες που έχει ο CEO Tim Cook για την μειωνένη απόδοση της μετοχής, τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τρίμηνο που έκλεισε στις 30 Μαρτίου χαρακτηρίζονται ως αρκετά ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα πούλησε 37.4 εκ. iPhone, 19.5 εκ. iPad και 4 εκ. υπολογιστές Mac με τα συνολικά διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας να αγγίζουν τα 145 δισ. δολάρια.

O Tim Cook σε conference call που πραγματοποίησε με τους επενδυτές είπε μεταξύ άλλων ότι μας περιμένουν πολύ ενδιαφέροντα νέα πράγματα τον χειμώνα που μας έρχεται και όλο το 2014. Αυτό ίσως σημαίνει ότι iPhone 5S και iPad mini 2 να μην βρίσκονται τόσο κοντά όσο περιμέναμε ή όσο κοντά θα θέλαμε…

Tim Cook Apple results, Tim Cook, Τον χειμώνα τα νέα και ενδιαφέροντα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Φίλε Κώστα ξέρεις κάτι για το αν θα κυκλοφορήσει σύντομα το iPad5;
Ευχαριστώ!

JohnWave

H μετοχή της Apple πριν την κυκλοφορία του iphone 5 ήταν 705 δολάρια.Πριν 6 ημέρες σημείωσε αρνητικό ρεκόρ και βρέθηκε στα 398 δολάρια.

https://profit.ndtv.com/news/market/article-apple-stock-falls-5-to-one-year-low-after-supplier-hints-of-slowdown-in-production-321074

Η έμπνευση να βάλουν στο κινητό 4άρα οθόνη όταν όλοι οι άλλοι βάζουν 4,7 και πάνω ήταν πλήρως αποτυχημένη.Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν είχε πολύ πιστούς οπαδούς.

geohot

Πιστευω οτι δεν ειναι κακο που εβαλε 4αρα οθονη. Εχω 4,3 και δεν μπορω να φανταστω οτιδηποτε κατω απο αυτο τωρα πια, που σημαινει οτι 4 ειναι πολυ καλα για το κινητο. Τωρα που το σκεφτομαι, ποιος θα επαιρνε 700€ κινητο για 3,5 ιντσες, ακουγεται ηλιθιο.

simplektis

@JownWave

νομίζω πως είναι λίγο too much να συνδέεις την τιμή την μετοχής μιας πολυεθνικής με το μέγεθος της οθόνης ενός προϊόντος της.

JohnWave

@Simpekti, συνδέω τις χαμηλότερες βάσει των προβλεφθέντων πωλήσεις ενός κινητού με την πτώση της μετοχής και αυτή τη σύνδεση κάνουν όλα τα sites.Σε αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση.Από κει και πέρα ο λόγος των μειωμένων πωλήσεων κατά τη γνώμη μου έγκειται σε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του κινητού, την οθόνη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

dkoukou

“Από κει και πέρα ο λόγος των μειωμένων πωλήσεων κατά τη γνώμη μου έγκειται σε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του κινητού, την οθόνη σε σχέση με τον ανταγωνισμό “….

Apple sold 37.4 million iPhones in the quarter, which is more than a year ago (35.1 million iPhones). Apple also sold 19.5 million iPads (up from 11.8 million in the year-ago quarter).

Ευτυχως επεσες μεσα…

JohnWave

@dkoukou πριν ειρωνευτείς μάθε ανάγνωση.Είπα χαμηλότερες σε σχέση με τις π ρ ο β λ ε φ θ ε ί σ ε ς.Τώρα αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη και γι’ αυτό ειρωνεύτηκες δεν θα σου μάθω γράμματα εγώ.Αν πάλι ξέρεις τι σημαίνει η λέξη αλλά αγνοείς το πόσο ρόλο παίζει όταν μια επένδυση δεν αποφέρει τα προβλεφθέντα έσοδα τότε πάλι δεν θα σου το μάθω εγώ.Η έλλειψη μόρφωσης δικαιολογείται.Η ειρωνεία όχι.

Διάβασε λίγο να μορφωθείς :
https://www.thedailybeast.com/articles/2013/01/14/why-apple-s-stock-is-down.html

ddr2

Φιλε Johnwave, η μετοχη της απλ επεσε, επειδη εβαλε στο i5 4αρα οθονη?
Να το ξεραν οι ανθρωποι , να εβαζαν 32αρα!

Το hox με 4,7 ιντσες, γιατι πουλησε λιγοτερο απο το αιφον?

JohnWave

Παιδιά δεν μπορώ άλλο πραγματικά…η μετοχή της έπεσε γιατί : Ο ι π ω λ ή σ ε ι ς τ η ς ή τ α ν π ο λ ύ π ι ο κ ά τ ω σ ε σ χ έ σ η μ ε τ ι ς π ρ ο β λ έ ψ ε ις. Αυτός είναι ο λόγος και τον αναφέρουν όλες οι αναλύσεις στα sites που ασχολούνται με το χρηματιστήριο.Τέλος.Το γιατί πέφτει μια μετοχή όταν μια εταιρία παρόλο που επιτυγχάνει μεγαλύτερες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρήση ,πέφτει έξω στα αναμενόμενα κέρδη της δεν είναι θέμα αυτού του blog.Ψάξτε το. Από κει και πέρα διαβάζοντας εγώ ότι η μετοχή έχει πέσει τόσο πολύ λόγω των μειωμένων πωλήσεων σε σχέση με τις προβλεφθείσες ψάχνω να βρω το λόγο.Ε ένας από τους λόγους πιστεύω ότι είναι η οθόνη σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το έχω διαπιστώσει αυτό και στον κοινωνικό μου περίγυρο όπου οι μισοί φίλοι που είχαν iphone πέρασαν σε Galaxy και σε άλλα κινητά γιατί τους φαινόταν μικρή η οθόνη του iphone.Λογικό είναι. Όσο για το γιατί το HOX πούλησε λιγότερο σε σχέση με το iphone , τι ερώτηση είναι αυτή? Συγκρίνεται… Συνέχεια »

Mike

@JohnWave η ανάλυσή σου είναι ελλιπέστατη. Αγνοείς όλους τους άλλους συστηματικούς και ιντιοσυγκρατικούς παράγοντες και κινδύνους που θα μπορούσαν αν οδηγήσουν σε αυτή την πτώση, και εστιάζεις μόνο το λάθος προβέψης των πωλήσεων. Και μία ερώτηση μια και βλέπω ότι έχεις όρεξη για θεωρητική κουβέντα:

έχεις υπολογίσει πόσο παραπάνω θα έπρεπε να είναι οι μελλοντικές πωλήσεις για να διατηρηθεί η τιμή στα ίδια επίπεδα; κάνε τους υπολογισμούς και θα καταλάβεις τι εννοώ.

dkoukou

Mike  εισαι και εσυ αμμορφωτος. Και ειρωνας, τολμω να συμπληρωσω.

Billys

@dkoukou

Και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ !! Και σαδιστης μαζοχιστης …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.