Windows Phone Mango, Σε απλά ελληνικά

Η Microsoft παρουσίασε εχθές 24 Μαΐου την επόμενη σημαντική έκδοση των Windows Phone, με την κωδική ονομασία Mango. Το Mango περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες γύρω από την επικοινωνία, τις εφαρμογές και το διαδίκτυο.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows Phone 7 από το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η ενσωμάτωσή της στα νέα κινητά τηλέφωνα. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των ανανεώσεων των συσκευών θα δοθούν κοντά στην ημερομηνία διάθεσής τους. Την ίδια χρονική περίοδο, τα Windows Phone θα διατεθούν σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας, επίσης περισσότερες χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Marketplace, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες με επιπλέον κατασκευαστές.

Επικοινωνίες: Συνδέεσαι και μοιράζεσαι ευκολότερα
Η εμπειρία χρήσης των smartphones έχει καταστεί περίπλοκη λόγω των πολλών διαφορετικών εφαρμογών και λογαριασμών που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποιούνται για διάφορα επίπεδα επικοινωνίας, όπως τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα, τα email και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, καθώς επίσης και τα status updates, τα tweets, τα check-ins, τις αναρτήσεις φωτογραφιών και το tagging. Με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η έκδοση Mango οργανώνει τις πληροφορίες αυτές με βάση το πρόσωπο ή την ομάδα, με την οποία ο χρήστης επιθυμεί να αλληλεπιδράσει, και όχι βάσει της εφαρμογής που πρέπει να χρησιμοποιήσει.
• Θέματα (Threads). Δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ sms, chat στο Facebook και Windows Live Messenger, μέσα στην ίδια συνομιλία.
• Ομάδες. Ομαδοποίηση των επαφών στα Live Tiles προκειμένου ο χρήστης να βλέπει τα τελευταία status updates στην Οθόνη Έναρξης και να αποστέλλει γρήγορα κείμενο, email ή άμεσο μήνυμα σε μία ολόκληρη ομάδα.
• Πληρέστερη ενσωμάτωση των social network. Τα feeds στo Twitter και στο Linked In τώρα ενσωματώνονται στις κάρτες επαφών. Επίσης, το Mango περιλαμβάνει ενσωματωμένα Facebook check-ins και το νέο λογισμικό ανίχνευσης προσώπων, το οποίο καθιστά ευκολότερο το γρήγορο tag φωτογραφιών και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.
• Διασυνδεδεμένο (linked) Inbox. Δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών λογαριασμών email μέσα από ένα μόνο inbox. Οι συζητήσεις εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για το τελευταίο email που έχουν λάβει.

Μια πιο έξυπνη προσέγγιση στις εφαρμογές
Τα Windows Phone αλλάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις εφαρμογές. Σήμερα η χρηστικότητά τους αξιολογείται βάσει του τι μπορεί να γίνει μέσα στην εφαρμογή, ωστόσο η δυναμική των εφαρμογών σχετίζεται με τον τρόπο που αυτές μπορούν να ενσωματωθούν απευθείας στις βασικές εμπειρίες του τηλεφώνου. Πέρα από τη δυνατότητα έγκαιρης λήψης ειδοποιήσεων και αναβαθμίσεων των εφαρμογών απευθείας από την Οθόνη Έναρξης, το Mango θα δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται οι εφαρμογές ως μέρος αποτελεσμάτων αναζήτησης και μέσα από τα Hubs των Windows Phone. Ως αποτέλεσμα, μια χρήσιμη εφαρμογή είναι πιθανότερο να βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει όταν χρειάζεται.
• App Connect. Συνδέοντας εφαρμογές με αποτελέσματα αναζήτησης και ενισχύοντας την ενσωμάτωσή τους με τα Hubs των Windows Phone, συμπεριλαμβανομένων των Music & Video Hub και Pictures Hub, το Mango επιτρέπει στις εφαρμογές να εμφανίζονται όταν και όπου χρειάζεται. Βελτιωμένα Live Tiles. Απόκτηση πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογών χωρίς να απαιτείται να τις ανοίξει ο χρήστης. Τα Live Tiles γίνονται πλέον πιο δυναμικά και μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες.
• Multitasking. Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών σε χρήση και δυνατότητα λειτουργίας των εφαρμογών στο background, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης.

Πηγαίνοντας το διαδίκτυο ένα βήμα πέρα από τον browser
Εκτός από την ενσωμάτωση του Internet Explorer, το Mango συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη του διαδικτύου με τις μοναδικές δυνατότητες του τηλεφώνου, όπως το location awareness, την κάμερα και την πρόσβαση σε εφαρμογές, παρουσιάζοντας έναν νέο τρόπο αξιοποίησης του διαδικτύου που παρέχει αποτελέσματα περισσότερο προσαρμοσμένα στο χρήστη.
• Internet Explorer 9. Ένας browser που βασίζεται στον δυναμικό IE9 περιλαμβάνοντας υποστήριξη για HTML5 και hardware acceleration.
• Bing στα Windows Phone. Περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Bing Vision, Music Search and Voice, για ευκολότερη εύρεση και επιλογή.
• Quick Cards. Κατά την αναζήτηση ενός προϊόντος, ταινίας, εκδήλωσης ή χώρου, εμφανίζεται μια σύντομη περίληψη με χρήσιμες πληροφορίες, όπου περιλαμβάνονται και σχετικές εφαρμογές.

Ενισχύοντας το Οικοσύστημα
Από τον Οκτώβριο του 2010, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα Windows Phone 7, το οικοσύστημα των Windows Phone διευρύνεται σταθερά, έχοντας πλέον περισσότερες από 17.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο Marketplace, καθώς και συσκευές Windows Phone διαθέσιμες από μια σειρά συνεργατών διεθνώς, ενώ προσφάτως ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Nokia. Με το Mango, το οικοσύστημα των Windows Phone θα διευρυνθεί περαιτέρω μέσα από νέες συνεργασίες με τις εταιρίες Acer Inc., Fujitsu Ltd και την ZTE Corp.. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει επιπλέον γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα ελληνικά, ενώ θα διευρύνει σημαντικά τη λίστα των χωρών στις οποίες οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μέσω του Windows Phone Marketplace. Τέλος, η δοκιμαστική (beta) έκδοση των δωρεάν εργαλείων Windows Phone Developer για την ανάπτυξη της νέας γενιάς εφαρμογών και παιχνιδιών Mango θα είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό στην ιστοσελίδα της Microsoft άμεσα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει το Mango για τους developers, καθώς και τα εργαλεία και το link για την ιστοσελίδα για download, είναι διαθέσιμες εδώ.
, Windows Phone Mango, Σε απλά ελληνικά

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πολύ πράμα…Πιστεύω θα έχουν και βιντεοκλήσεις με Skype κλπ ε;Μια που πλέον το Skype ανήκει στην ΤιτανοΤεράστια Microsoft…

θανασης

βιντεοκλήσεις θα εχουν λογικα μονο τα καινουργια wp7 κινητα γιατι αυτα που υπαρχουν τωρα
δεν εχουν 2η καμερα. αλλα το skype θα γινει αναποσπαστο κομματι τωρα που το αγορασανε και αυτο

Sotiris

Εαν δεν αλλαξει αυτο το UI η εταιρια … δεν ….
κατα την δικη μου γνωμη ειναι ενα μεγαλο μειον
και ισως και ο βασικος λογος
των χαμηλων πωλησεων …

Exploticon

μπραβο στην microsoft μακαρι να εχει και bluetooth file transfer

_Iraklis_

Ελέω Mango,
Μια γρήγορη ερώτηση,

Trophy 7 ή Optimus 7?

Ε, Κώστα?

Κώστας Βλαχάκης

_iraklis_, τσέκαρε πρώτα να δεις ποιο από τα δύο είναι διαθέσιμο. Γιατι διαβάζω ότι το Trophy 7 έχει εξαντληθεί. Προσωπικά μου αρέσει το Optimus 7.

thanos

Να ρωτησω κατι Κωστα ή οποιος αλλος το γνωριζει?Το optimus 7 που πουλαει η vodafone δεν εχει ραδιοφωνο?Τι παιζεται?Γιατι κανονικα το συγκεκριμενο μοντελο εχει.

Diamantis

@thanos

Το Optimus 7 της vodafone έχει κανονικά fm radio, το οποίο δουλεύει βέβαια μόνο όταν συνδέεις τα ακουστικά, που λειτουργούν ως κεραία.

Nickolas

Έχω πάρει απο vodafone το optimus 7 και έχει κανονικά ραδιόφωνο. Έχω το κινητό πάνω από μήνα και μπορώ να πω οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Τα μόνα αρνητικά που βρίσκω στο κινητό είναι η μέτρια κάμερα (στα video τα πηγαίνει καλύτερα, παρά στις φωτογραφίες) και η χαμηλή ένταση του ηχείου το οποίο είναι στη ουσία και το ακουστικό της συσκευής.
Πάντως με την καινούρια αναβάθμιση πιστεύω οτι το κινητό θα “πετάει” και οι νέες λειτουργίες και ο τρόπος που αυτές είναι ενσωματωμένες στο ίδιο το λειτουργικό,ι με έχουν εντυπωσίασει. Πρώτη φορά μετά από την ανακοίνωση της Nokia να πάει με microsoft που πιστεύω οτι μάλλον καλώς έπραξε!

axel

εγώ να πω για άλλη μια φορά ότι θεωρώ το UI τρομερό, την ενσωμάτωση στο UI του twitter linkedin και σύντομα του skype απίστευτη, και αν ευσταθεί η φήμη ότι η MS θα αγοράσει την nokia, τότε η MS θα αλλάξει τον χάρτη ξανά…

lefteris

δεν ειναι τυχαιο οτι η microsoft με ενα λειτουργικο λιγων μηνων ερχεται να αντιμετωπισει τις μεγαλες δυναμεις (I OS ANDROID) εγω ποσωπικα δηλωνω φαν του πρασινου ρομποτ αλλα εχω το htc trophy. και εχοντας περασει απο πολλες αξιολογες αντροιντ συσκευες (wildfire, x10, nexus one) τολμω να π ωοτι τα wp7 ειναι το ιδιο αν οχι και πιο smooth σαν εμπειρια χρησης

Costas

Αγαπητέ Κώστα, ορμώμενος από τα σχόλια για το Optimus 7, θέλω να σου εκφράσω στο πόσο πολύ ευχαριστημένος είμαι από την πρότασή σου να αγράσω αυτή τη συσκευή. Είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει και είμαι διπλά χαρούμενος μιας και μάζευα τα λεφτά για μία καλή συσκευή που θα λειτουργεί απλά και όμορφα και κυρίως σωστά. Έχω έρθει αντιμέτωπος με διάφορα λειτουργικά, που είτε έπαψε η υποστήριξή τους, είτε δεν είχαν σωστή διαχείριση, εφαρμογές, γραφικό περιβάλλον. Πράγμα που με έκανενα αναρωτιέμαι γιατί πολύ απλά κολοσσοί κατασκευαστές δεν μπορούν να προσφέρουν σωστά μία έστω συσκευή χωρίς να κοιτάνε να αρπάξουν λεφτά και να σε αναγκάσουν να αλλάξεις συσκευή μετά από 1 χρόνο αν θες να έχεις τις νέες λειτουργίες χωρίς να πειράξεις τη συσκευή σου. Καθότι οικονόμος ενδεχομένως να μην τα έδινα τόσο εύκολα αν δεν με κέρδιζε το λειτουργικό, το απόλυτο intergration διάφορων υπηρεσιών, που σιγά σιγά βελτιώνονται σε ένα οργανωμένο οικοσύστημα. Άψογοι…. Υ.Γ. Αυτά όλα μετά τη γεναία μείωση τιμής Υ.Γ.2 Το αμέσως πιο απολαυστικό στη χρήση λειτουργικό είναι το IOS του iphone, αλλά θεωρώ κοροϊδία να κοστίζει τόσο πολύ μία συσκευή με τόσο χαμηλό κόστος κατασκευής https://news.cnet.com/8301-31021_3-20009027-260.html δηλαδή με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε το κόστος… Συνέχεια »

fotis

Έτσι είναι τα ελληνικά στα WP7

_Iraklis_

Το πήρα και γω τελικά το Optimus 7.

Θενκς για την συμβουλή Κώστα!

Κώστας Βλαχάκης

_Iraklis_, καλορίζικο! Θα το ευχαριστηθείς 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.