HP Slate 2, Tablet PC με Windows 7 και οθόνη 8.9 ίντσες

Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν αναφέρομαι σε tablets με λειτουργικό σύστημα Windows 7 μου αρέσει να τα αποκαλώ Tablet PC και όχι σκέτο tablet. Ίσως όταν έρθουν τα Windows 8 να μου βγαίνει αυθόρμητα να τα λέω και αυτά απλά tablet. Η HP ανακοίνωσε το αναβαθμισμένο Slate 2 με 699 δολάρια Αμερικής. Μάθετε τα ενδιαφέροντα τεχνικά του χαρακτηριστικά παρακάτω και πείτε μου πως βλέπετε τα Windows tablets.

HP Slate 2
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 32-bit
Επεξεργαστής: Intel Oak Trail Z670 1.5GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 2GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 8.9 ίντσες, 1024×600 pixels, και πενάκι
Κάμερα: 3 Megapixel
Δεύτερη κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB mSATA
Κάρτα μνήμης: SDHC
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0
Μπαταρία: 6 ώρες διάρκεια
Διαστάσεις: ? χλστ.
Βάρος: 680 γρ.

, HP Slate 2, Tablet PC με Windows 7 και οθόνη 8.9 ίντσες

, HP Slate 2, Tablet PC με Windows 7 και οθόνη 8.9 ίντσες

, HP Slate 2, Tablet PC με Windows 7 και οθόνη 8.9 ίντσες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis Tsagkarakis

είναι ιδέα μου ή είναι χοντροκομένο και άσχημο???? και ακριβό..!!! αν κόστιζε 300 δολάρια θα ενδιέφερε πολύυυυυ κόσμο αλλά τώρα όχι….

iordanis

Μούφα λογισμικό για tablets, μουφα specs

Frou-frou

Άκλαφτο θα πάει αυτό. Με αυτά που έρχονται πρέπει να είσαι τουλάχιστον ανίδεος για να πάρεις κάτι τέτοιο.

Manos

Ουσιαστικα ειναι ενα HP Netbook χωρις keyboard.
Πιστευω οτι τα win 7 δεν ειναι για χρηση με touchscreen παντως…
Και δεν μου αρεσει η μπαταρια 6 ωρων.
Αν και ειμαι android fan, πιστευω ελαχιστοι (ακομα και επαγγελματιες) θα διαλεγαν αυτο αντι για το ipad που δεν υστερει σε επαγγελματικες εφαρμογες…

Anastasios Spanidimitriou

Πολύ επαγγελματική συσκευή. Τα Windows έχουν εικονικό πληκτρολόγιο;

manolis Tsagkarakis

@cVlachakis χεχε…. έγραψα τι θα πλήρωνα για να το αποκτήσω για επαγγελματική-οικιακή χρήση και φυσικά αναλογικά με βάση το μισθό μου!!!

Εννοείται ότι δε μπορώ θέλοντας να αγοράσω κάτι τέτοιο να κάτσω να αναλύσω πόσο κοστίζει για ένα ΓΙΓΑΝΤΑ όπως η HP η οθόνη, η μνήμη, ο αποθηκευτικός χώρος και γενικά όλα τα υποσυστήματα ενός tablet ώστε να αποφασίσω ή όχι!!!!

Αν το πουλάει πάντως 400 “ντάλαρς” δε πιστεύω να τους κοστίζει $398!!!! :p

Giannis

1024×600 σε 8.9 ιντσες .. νομίζω ειναι πολύ χαμηλή η ευκρίνεια της οθόνης για τα χρήματα του

manosm

Εικονικό πληκτρολόγιο έχουν τα win7 από τη «μάνα» τους σίγουρα, εγώ το χρησιμοποιώ όταν συνδέω το pc στη tv για να πληκτρολογώ με το ασύρματο ποντίκι.Πάντως, ακόμα και για επαγγελματίες τα win7 δεν κάνουν για tablet.Χάνεις το νόημα και τα πλεονεκτήματα του tablet.Αν κάποιος επαγγελματίας θέλει οπωσδήποτε win7 ας πάρει netbook, πιο καλά θα βολευτεί.

Nikolas

Θα το ηθελα αλλα δικαίως ή οχι τσιμπάει στην τιμη. Αν έβγαζαν και κανενα dual boot wp7 για να εχεις και τη δυνατοτητα “χαλαρωματος” τις ωρες που δεν το εχεις για δουλειά ή δεν το εχεις συνδεμενο σε μεγάλη οθόνη για να τρεχεις εφαρμογες .exe θα ηταν θεϊκό.

Γιώργος Τσ.

Νομίζω του λείπει το πιο βασικό….Κάτι που έχουν τα περισσότερα από τα smartphones/tablets που ανακοινώνονται τώρα…Ο διπύρηνος επεξεργαστής….

andreas

ΑΣΧΕΤΟ! Κώστα κατάλογος ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ σελ.44 https://corporate.plaisio.gr/controls/corporate/catalogs/Catalog_Pliroforiki.html
turbo-x hive android tablet 10.1
σελ. 52 τιμη 399ευρω!

A.A.

Οσο μπορω να κρινω απο τη φωτογραφια ο σχεδιασμος δεν ειναι καλαισθητος. Τα specs επισης ειναι σχετικα αφου δε μιλαμε για android ωστε να θελει 8.000 πυρινες(υπερβαλλω προφανως) για να τρεξει smoothly. Αλλα για w7 και τοσο ακαλαισθητο σχεδιασμο δεν αξιζει 700$ για κανενα λογω. Και δεν υπαρχει κατι που μπορεiσ να κανεις με ενα tablet -απο επαγγελματικη σκοπια- που να μη μπορεις να το κανεις σε ενα αλλο, οποτε αυτα τα περι επαγγελματιων ειναι λιγο φρουφρου και αρωματα.

A.A.

Σε εταιρικο περιβαλλον προτιμουν τα λαπτοπ αν οχι desktop pc. Μη γελιωμαστε.αν εχεις σοβαρη δουλεια να κανεις δεν θα κατσεις να την κανεις με tablet. Τωρα αν ειναι κατι on the go τοτε λιγο πολυ με ολα θα την κανεις, αρα τα κριτιρια δεν ειναι ποιο κανει τι αλλα ποσο ευκολα και με τι τιμη το κανει σε ποσο ευχρηστο περιβαλλον, διαρκεια μπαταριας κ.ο.κ

A.A.

Οταν λες επαγγελματικο επιπεδο τι εννοεις; Να ελεγχει τα μαιλ; Να σερφαρει σε σελιδες; Να μπαινει στον server της εκαστωτε εταιριας να ελεγξει ανακοινωσεις η προσωπικα μνματα; Να διαβασει 2 pdf; Ολα τα ταμπλετ το κανουν αυτο και πολλα παραπανω. Τα ταμπλετ ακομα ειναι accesories που διευκολυνουν πολυ λογω οθονης. Δεν εχουμε ακομα specialization οποτε ειναι αλλα τα κριτιρια οπως ειπα στο προηγουμενο ποστ 🙂

Staf!

A.A δεν ειναι μονο αυτα που λες..

Τα Windows 7
1) Eχουν πολυ ευκολο τροπο δικτυωσης ( Δικτυακοι Εκτυπωτες κτλ)
2) Ειναι σχεδιασμενα και για tablets
3) Υπαρχου σοβαροτερες εφαρμογες απ οτι στο Αndroid (και δεν αναφερομαι μονο στο Οffice)
4) Oι περισσοτερες συσκευες, σε μια εταιρια ειναι σχεδιασμενες για Windows.(oχι για Android).

Τελος, κακα τα ψεματα.Εχουμε μαθει να δουλευουμε με Windows.
Οταν εχεις δουλεια θα προτιμησεις Windows, γιατι ο περισσοτερος κοσμος δουλευει με Windows. To Android και γενικα τα Unix Based λειτουργικα ειναι πιο δυσνοητα για εναν μεσο χρηστη.
Προσωπικα, δεν εχω πελατη που να χρησιμοποιει Αndroid η Linux.

A.A.

Staf! Σύμφωνοι ΑΛΛΑ τα περισσότερα απο αυτά που περιγράφεις (αν όχι όλα) σε μια εταιρία θα γίνουν απο λαπτοπ ή σταθερό υπολογιστή, όχι απο ταμπλετ.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι ακομα οι ταμπλετες δεν μπορουν ακομα να αντικαταστησουν ενα λαπτοπ εφοσον θελουμε να κανουμε επαγγελματικη δουλεια. Ειναι μη αμφισβητισιμο αυτο και φανταζομαι το καταλαβαινεις και εσυ. Δε νομιζω να προτιμας να στελνεις μαιλ σε πελατες/προμηθευτες κτλ απο το ταμπλετ σου… Και αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα, υπαρχουν και αλλα πολλα για πιο σημαντικες εργασιες.

bec

Απο βάρος και spec είναι κορυφή,θα τρέχει και τα touch optimized windows 8,νομίζω το όλο θέμα του είναι το πάχος του που ένας επαγγελματίας θα συγχωρεί λόγο υποστήριξης πολλών USB συσκευών και των δυνατοτήτων που εγγυώνται οι εφαρμογές των windows εκτός του ότι δε χρειάζεται η γνώση νέων εφαρμογών και λειτουργικών πέρα των windows και π.χ του office αυτουσιου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.