Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Google Chrome, Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Η Google προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρουν στους χρήστες όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της. Προφανώς, ο Google Chrome δεν αποτελεί εξαίρεση και η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη mobile έκδοση του πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Οι λειτουργίες των gestures μέχρι σήμερα

Εάν ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα σε μία λέξη, ο Google Chrome εμφανίζει ένα μενού λειτουργιών. Οι κύριες λειτουργίες είναι η αντιγραφή, η κοινοποίηση, η επιλογή όλων και η αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αν πατήσει το κουμπί με τις τρεις τελείες θα βρει ακόμα περισσότερα εργαλεία, όπως για παράδειγμα η μετάφραση του κειμένου με το Google Translate.

Επιπλέον, το απλό πάτημα μιας λέξης στον Google Chrome ενεργοποιεί τη λειτουργία “touch to search“. Με τη λειτουργία αυτή, ο browser πραγματοποιεί αναζήτηση στο διαδίκτυο και προβάλει στην οθόνη τα κορυφαία αποτελέσματα.

Πρόσθετες λειτουργίες με ένα tap

Το Android Police ανακάλυψε ότι πλέον με απλό πάτημα σε μία λέξη ο Google Chrome δεν πραγματοποιεί μόνο αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά εμφανίζει τον ορισμό της λέξης.

Google Chrome, Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Φαίνεται λοιπόν, ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ο browser επιλέγει να εμφανίσει τον ορισμό της λέξης, αντί του να πραγματοποιήσει αναζήτηση με τον όρο αυτό.

Δεν είναι βέβαιο κατά πόσο είναι χρήσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία. Οπότε, ενδέχεται η εταιρεία να δοκιμάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και αργότερα να το κρύψει στο μενού με τις τρεις τελείες, εάν δει ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε ή αν θα γίνει διαθέσιμο το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες του Google Chrome.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τεχνοκρατης

Να βαλει επιλογη για επι τοπου μεταφραση λεω εγω οταν παταμε πανω σε μια λεξη. Μεχρι τωρα υπαρχουν καποια προσθετα που υποτιθεται το κανουν αυτο αλλα θελει πολυ βελτιωση ακομα.

Giannis V

👍

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Software A Android featured

Android 15 Beta 2: Mε νέες δυνατότητες και υποστήριξη για περισσότερες συσκευές

Η Google κυκλοφορεί εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών για το Android 15 από τον Φεβρουάριο, με την πιο πρόσφατη Beta 1.2 να έρχεται στα τέλη Απριλίου.