iPhone 16: Mάθαμε τι θα κάνει το νέο Capacitive Button

iPhone 16 Capture Button, iPhone 16: Mάθαμε τι θα κάνει το νέο Capacitive Button

Πληροφορίες για το τι θα κάνει το αναμενόμενο Capture Button στο iPhone 16 της επόμενης χρονιάς έδωσε ο Mark Gurman του Βloomberg.

Στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, ο αναλυτής αποκάλυψε πως το νέο κουμπί θα μπορεί να καταγράφει βίντεο. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τα μοντέλα iPhone 16 θα περιλαμβάνουν ένα “νέο αποκλειστικό κουμπί για τη λήψη βίντεο”. Η λειτουργία του κουμπιού λήψης υποδηλώνεται φυσικά στο όνομα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ο σκοπός ύπαρξής του.

Με βάση τα πρωτότυπα iPhone 16 που διέρρευσαν, το Capture Button θα βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά του iPhone 16. Θα αντικαταστήσει την κεραία mmWave σε μοντέλα iPhone των ΗΠΑ, η οποία θα μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά της συσκευής κάτω από τα κουμπιά έντασης ήχου και Action.

To Capture Button θα είναι ένα capacitive κουμπί με απτική ανάδραση αντί για μηχανικό κουμπί και αναμένεται να περιλαμβάνει έναν αισθητήρα δύναμης που μπορεί να αναγνωρίσει την πίεση.

Το νέο κουμπί θα είναι και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 16. Είναι λογικό η Apple να θέλει να κάνει την εγγραφή βίντεο πιο γρήγορη και προσιτή με τη νέα δυνατότητα spatial βίντεο και τo επερχόμενο headset Vision Pro που θα αναπαράγει 3D spatial βίντεο που μπορούν να εγγραφούν με το iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.