Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

WordPad windows 11, Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η βασική εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Πλέον υπάρχει ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατάργηση της λειτουργίας.

«Το WordPad θα αφαιρεθεί από όλες τις εκδόσεις των Windows ξεκινώντας από τα Windows 11, την έκδοση 24H2 και τον Windows Server 2025», λέει η Microsoft.

Ελέγχοντας τις τρέχουσες εκδόσεις προεπισκόπησης των Windows 11 24H2 και αναζητώντας το WordPad στο μενού Έναρξη και τα σχετικά αρχεία του σε διάφορους φακέλους, διαπιστώθηκε ότι όλα έχουν αφαιρεθεί.

Στο παρελθόν, η Microsoft έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα μπορείτε με κάποιο τρόπο να επανεγκαταστήσετε το WordPad, επομένως, μόλις γίνει η ενημέρωση (λογικά μετά τον Σεπτέμβριο του 2024), θα το χάσετε. Αν δεν ενημερώσετε τα Windows σε 24Η2, θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WordPad για το χρονικό διάστημα που υποστηρίζεται, που θα είναι μέχρι τον Νοέμβριο του 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5.1: Διορθώνει πρόβλημα που επανεμφανίζει φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 17.5.1 και iPadOS 17.5.1, που είναι μικρές ενημερώσεις για τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων iOS 17 και iPadOS 17.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Θα είναι ακριβότερο αλλά και πάλι κάτω από 500$

Σύμφωνα με τον γνωστό tipster @Revegnus1 στο X, το iPhone SE 4 θα έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή από τον προκάτοχό του.

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.